Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 март 2008, 19:39 ч.

нужда от съвет за една нова връзка

 • 2 715
 • 37
 •   1
Отговори
Здравейте момичета,

Пиша с измислен профил, защото не искам да ме разпознаят случайни познати, но ви гарантирам, че проблемът ми е реален и не е пързалка.

Аз съм почти на 28 години, имам относително стабилен и успешен живот и в общи линии бих казала, че съм щастлива. Наскоро срещнах един мъж на 23, с когото се разбирам невероятно добре, макар и никога да не съм очаквала, че мога да развия подобни чувства към по-млад мъж от мен и то с близо цели 5 години. Но ние самите, а и всички, които ни познават нямаме проблем с разликата в годините; колкото повече време минава, толкова по-тъпо ми се струва да се хващат едни интелигентни хора за подобна глупост при положение, че всичко друго е наред. Казвам всичко и всички обаче с едно голямо изключение и това е неговия съквартирант и донякъде приятел, който е напълно луд за мен човек. Откакто е започнало това, той не е спрял да приказа на мен и на него за това за колко съм стара (!?), как го измамя да се ожени без да се усети, как ще му съсипя живота. При опит на приятеля ми да говори с него, почва да крещи; а в останалото време нажежава обстановката в квартирата им до краен предел. Позволява си да се меси не само в нашия живот, а и в този на още една наша друга близка двойка: там проблема не са годините, а други измислици. Да ви дам само един пример колко е ненормален този човек: разправя на ляво и надясно, че понеже съм толкова "стара" най-вероятно съм спала с много мъже и пренасям какви ли не болести, та приятеля ми да идел да се изследва и да се лекува!!! Нито е вярно, нито му влиза с работата, да не говорим, че отдавна съм се изследвала, защото съм първата интимна приятелка на моя приятел и аз самата го предложих от знак на уважение към него преди да се стигне до секс. Но той тези неща естествено не ги знае, просто се хваща за някакви негови комплекси ли, и аз не знам как да кажа, и се почва психическия тормоз върху всички. Няма приятелка, няма никакви приятели освен съквартиранта си и един-двама дето не могат да го понасят и няма никакъв, ама никакъв личен живот.

Аз виждам ясно, че приятелят ми държи много на мен. Преди няколко дена се обадил на майка си да и каже за всичко това и после ми сподели, че тя напълно го е подкрепила и му дала съвети да не се притеснява за годините, да се радва за нас и да игнорира онзи идиот. Но аз разбирам, че не му е лесно в подобна среда да живее. Снощи онзи го докара до лудост; до там, че той дето е много спокоен и тактичен човек със всички се разпсува по колата си и си изля кафето върху себе си. Усещам го, че едвам издържа на тия простотии. да не говорим, че колкото и да ме харесва, ние сме в началото на връзката и тези неща само допринасят към нормалната несигурност за подобна ситуация. Помоли ме вчера да му дам малко време да обмисли кво да прави - не с нас двамата, а със ситуацията. Казва ми, че иска да се получат нещата, просто ще се пръсне в момента. Аз се опитвам да му дам това време, но вече честно казано почвам и аз а изпитвам съмнения какво ще се получи.

Моля ви се, дайте ми съвет как да се държа с приятеля си и най-вече: как да се успокоя и да му дам времето, от което има нужда, без да се страхувам, че може да си смени мнението за мен. Хем искам да му дам свобода, хем като не ме търси за малко много се скофтвам и почвам да се самонавивам да скъсаме. Вече и аз се замислям дали пък аджеба не съм наистина прекалено стара за него и дали не му провалям щастието. За съквартиранта даже няма и да питам, убедих се че този човек има реални проблеми и не може никой да се намеси и да го спре, евентуално само някой специалист.

Благодаря ви предварително.

# 1
 • Севлиево
 • Мнения: 1 662
Не мисля, че разликата във възрастта е определяща. Когато има чувства и взаимно уважение проблем няма. Приятелят ти не може ли да смени квартирата и да се отърве от комплексирания си съквартирант? Тъй като той няма приятели, очевидно се е вкопчил в твоя любим и сега ревнува /имам опит с една такава "приятелка/. На приятеля си дай време да се успокои и не си внушавай лоши неща. Успех   bouquet

# 2
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 682
Не мога да ги разбера тия хора - стогодишен дядка може да се развява с 20-годишни, а ако жената е с няколко години по-голяма, става проблем.  newsm78 Гледай си връзката, мъжа и кефа и остави идиота да си приказва - някой ден животът ще му поднесе, каквото си е заслужил. Пази си щастието и не смей да мислиш за даване на свобода, късане и подобни дивотии. А ако можеш да отдалечиш приятеля си от него, най-добре ще направиш. Успех!   bouquet

# 3
Да ви кажа, не може за момента да смени квартирата. А и той е много, много тактичен човек и гледа никой да не обиди - голяма е душичка. Това според мен е и част от преоблема - той има много приятели, а онзи слобар няма никой и както каза тук едно момиче - вкопчил се е като удавник за сламка да не изпусне единствения човек, дето му отдава някакво внимание.

Аз не смея да се меся и да се опитвам да дырпам по една основна причина - виждам, че вече е на нервния си предел. какво да му пиля само и аз; а и аз като говоря по тази тема много емоционална ставам и го натоварвам само и него и ме е страх, че ще има обратния ефект.

# 4
 • Мнения: 2 660
Ох, я стига  Laughing Обади му се на твоя приятел, излезте двамата, повеселете се, не се занимавайте с глупости. Ако го дразни съквартиранта, да се премести. Какви са тези работи с "трябва ми време да помисля". Кажи му, че много филми гледа  Mr. Green Ако има ситуация, тя е и за двамата. Ще се хванете за ръчичка и ще си я решите двамцата.   bouquet
Ти си човекът с повече опит, подскажи му пътя. От опит ти го казвам.

Между другото и аз подлъгах един млад и зелен да се ожени за мен. Добре че нямаше съквартирант  hahaha


ПП Между другото - не знам какво значи, че не може да се изнесе. Според мен няма "не може". Извади го от вредната за вас среда. Нали знаеш как работят рекламите - повтарят, повтарят, повтарят... и в един момент се усещаш, че без да искаш вече си си купила Тайд за супер майки... Та и със съквартиранта - ще мели, ще пили и ще вкарва на момчето глупости в главата. Бих подходила сериозно тъкмо към ампутирането на гнилия крайник...ььь ..пардон, съквартирант.

# 5
Извинявам се за грешките. Ама цяла нощ не съм спала от тези простотии, а иначе съм спокоен и уравновесен човек. Ще се пръсна вече. изключила съм си телефона и icq и с никой не искам да се виждам - място не мога да си намеря вече. Оставям се май на паника и на емоции, макар че рационално виждам колко е глупаво, но да ви кажа всеки си има праг на търпимост.

"Ако има ситуация, тя е и за двамата. Ще се хванете за ръчичка и ще си я решите двамцата.  bouquet
Ти си човекът с повече опит, подскажи му пътя. От опит ти го казвам." - това го усещам и аз. но вчера като се опитах да го изведа и накрая се скарахме, защото е много изнервен. Иска ми се да се намясе и да му дам кураж и опора, но той пък напротив, май се е запънал да не му се бъркам. Иначе така си е , разбирам ти съвета, ама не мога насила да го дърпам.

# 6
Благодаря ви момичета за съветите.
Не знам какво да правя. Не ми е мястото да се намесвам между отношения, които са съществували с години преди да се появя. Но ще се пръсна вече.
Такава ситуация не съм имала, не съм и виждала.
Ако някой иска да ми сподели дали се е справил с подобно нещо и как, много ще ми помогне.

# 7
 • Мнения: 3 424
Ако искаш да си с него, бъди с него.
Ако нещо те притеснява, едва ли ще
се промени с годините или със смяна
на съквартиранта. Не може ли ти да
заемеш мястото на съквартиранта в
жилището, или да заживеете заедно.
Така всички ще са доволни.
Приятелят ти, надявам се, не е бисексуал.

# 8
 • Мнения: 15 918
Най-добрият вариант е да смени квартирата, или просто да заживеете заедно. Не виждам какъв е проблема при положение, че сте заедно.
А и той е в неговият съквартирант, не някъде другаде. И лудостта прихваща, имай го предвид. ))))

# 9
 • Мнения: 1 204
Намирисва на мъжка любов тук..може нещата да са невинни, но може и твоят човек да има колебания на кой бряг да застане. С нищо друго не мога да си обясня тази открита квартирантска ревност и нервите и размислите на твоя любим. Бързата подкрепа на майка му също може да са майчински страхове.

Аз бих проучила нещата деликатно, доколкото е възможно, ако не ми писнало преждевременно това положение!

# 10
 • Мнения: 2 563
И ние имаме около пет години разлика и също имахме такива проблеми, но с майка му, която се държеше като съквартиранта.

Аз също се ядосвах, плачех, той удряше стени. Май нищо специално не съм правила, просто си стоях до него и го подкрепях. Отмина, преживяхме кризата.

Приеми го като тест за него и съди по реакциите му колко той държи на теб. Не си струва да си с някой, който не държи на теб.

# 11
 • София
 • Мнения: 31 740
Разликата във възрастта м/у мен и съпруга ми е 5г, в моя полза. Хич не се чувствам "стара". Съпругът ми стана татко на 23г.
И той беше на квартира, и той имаше съквартирант. Не сме имали проблем нито по отношение на връзката ни, нито за години, и т.н. Може и съквартиранта да му е говорил нещо, но аз да не съм разбрала. Не вярвам обаче.

Ако държиш на този човек, изнесете се сами на квартира. Или изнесете "съквартиранта".

# 12
Благодаря ви на всички за съветите.

Не мисля, че приятелят ми има хомосексуални чувства, но виж за съквартиранта не съм сигурна.
За съжаление, излизането на квартира заедно е меко казано нереалистично и невъзможно на този етап. А и освен, че са съквартиранти, те все пак са били приятели много дълго време. По-точно е да се каже, че този тъпак се е вкопчвал с всички сили, защото никой друг не му обръща внимание. Повечето хора странят надалеч от него. За майката, аз не мисля че това я кара да е толкова положително настроена. Не че има голямо значение, но приятеля ми е осиновен - бил е бебе - и е израстнал в изключително любяща среда; и двамата му родители му мислят доброто и ми се струва, че просто се опитват да му дадат съвет, а не да го пазят от хомосексуализъм.

Hear again: Това, което казваш е много мъдро. Реакциите му са много объркващи за мен обаче. От една страна прави много неша, с които ми доказва, че държи на мен и ме харесва. От друга, в последните два дена се е затворил и тях си и с никой не ще да говори, само от време на време ми праща по някой е-майл. Ми не знам вече какво да правя. И да рева, публика нямам (това е само шега ...). Не знам как да намеря подход към него.

А иначе за годините, мене хич не ме притесняват. Изобщо. Или поне не ме притесняваха докато не се запитах дали пык наистина той не е прекалено незрял за това.

Не мога вече да спя нормално и да мисля трезво. Това е.

Как да го насърча да търси решението с мен, а не да ме изолира?

# 13
Имахме едни познати,разликата м/у които беше 4 години в полза на жената,Момчето преди да се ожени беше нещо като плейбой-мацки всякакви,нощи и дни изпълнени с приключения...Като каза:"Женя се  за Ваня",ние Shocked.Тогава той ни обясни,че това си е утвърден обичай в тях-така е в цялата им фамилия,в цялото населено място и никой не го счита за ненормално.Напротив-разликата в обратната посока им се струва ненормална.Разчита се наистина на женския опит,улегналост,умението на по зрялата жена да създаде дом,уют,да и е "дошло времето и акъла " да гледа деца ,а не да си мисли,че пропуснала нещо важно от живота си преди да се омъжи.
    Тоя тъп съквартирант го игнорирайте напълно,но това трябва да стане с много аргументи от твоя страна.Ако ти си мълчиш и чакаш приятеля ти сам да вземе решение-нищо чудно да надвият доводите на тъпчото.Кажи му и не само веднъж всичко това,което писа и на нас-че се е вкопчил,че никой не го харесва,че е готов да разруши щастието ви от егоизъм и простотия...Сигурно имаш повече аргументи,но не ги затаявай,кажи ги на глас,ако трябва и в очите на нахалника.Успех!

# 14
 • Мнения: 4 937
Не мисля, че приятелят ми има хомосексуални чувства, но виж за съквартиранта не съм сигурна.
За съжаление, излизането на квартира заедно е меко казано нереалистично и невъзможно на този етап. А и освен, че са съквартиранти, те все пак са били приятели много дълго време. По-точно е да се каже, че този тъпак се е вкопчвал с всички сили, защото никой друг не му обръща внимание. Повечето хора странят надалеч от него. За майката, аз не мисля че това я кара да е толкова положително настроена. Не че има голямо значение, но приятеля ми е осиновен - бил е бебе - и е израстнал в изключително любяща среда; и двамата му родители му мислят доброто и ми се струва, че просто се опитват да му дадат съвет, а не да го пазят от хомосексуализъм.

Съжалявам, но споделям напълно мнението на г-жа Броненосец, а написаното от теб още повече засилва това ми чувство. Какво значи - "за съквартиранта не съм сигурна" - тази игра се играе от двама, нали не мислиш, че един 100% уверен в сексуалността си мъж ще съжителства и ще е дългогодишен приятел с гей, без това да му окаже въздействие? Поведението на приятеля ти, фактът, че на 24 години ти си била първата му жена, неумението му да вземе решение... А и какво значи "няма начин да се изнесе" - винаги има начин, ако има желание.

Разгледай връзката от всички страни, прецени си плюсовете и минусите.
Ти си тази, която трябва да реши, но си имай едно наум, че ако приятелят ти се е "пускал по пързалката", вероятността това никога повече да не се повтори и да изградите истински стойностна връзка без от време на време да се намесва трети, е много малка.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт