Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • През девет морета в десето
  • Мнения: 1 909
Ами това ми е въпроса - правих сърмички, но ми останаха доста листа, а няма да имам скоро вдъхновение пак да навивам, та се чудя дали нещо различно може да се направи с тях. Листата са консервирани, но все пак не мога да ги държа до безкрайност в хладилника... Thinking

# 1
  • София - Слънчев бряг
  • Мнения: 770
 Когато не ми се навиват сърми, просто нарязвам листата ситно и ги слагам в плънката. Няма особен вид, но на вкус е същото.

# 2
  • UK/София
  • Мнения: 7 672


 Аз ги съхранявам във фризера.Оставям ги да се отцедят и  ги слагам  в плик.Може да се ползват и след месеци.

   http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_226

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз като Биляна ги съхранявам във фризера....

# 4
  • През девет морета в десето
  • Мнения: 1 909
Я виж ти - това за загъване на риба с лозови листа е много оригинална идея!  newsm10 Благодаря ти, Биляна! Hug Само се чудя, по липса на пъстърва, с каква друга риба най-добре ще върви. Може би няма да стане със сиомга, а с някаква бяла риба!

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Сетих се,че съм яла заешко месо(пилешко) завито със лозови листа.Ужасно вкусно беше!

# 6
  • София
  • Мнения: 2 003
Яла съм супер предястие - козе сирене с малко чесън и мед, увито в лозови листа и запечено на тиган/скара. Пръстите си облизах, съвсем леко сладни, ако чесънът е малко, почти не се усеща.

# 7
  • През девет морета в десето
  • Мнения: 1 909
Mmm, звучи много интересно... ако не открия рецепта, ще пробвам да направя нещо подобно

Сега като се разтърсих, установих, че може и сиомга да се направи - ей тая рецепта май ще я пробвам

http://www.piccadilly.bg/recipe.php?open=32

# 8
  • weltweit
  • Мнения: 6 217
Яла съм супер предястие - козе сирене с малко чесън и мед, увито в лозови листа и запечено на тиган/скара. Пръстите си облизах, съвсем леко сладни, ако чесънът е малко, почти не се усеща.
Мммм, страхотна идея, мерси, ще се пробва  Mr. Green Аз съм яла подобно предястие, но козето сирене беше с песто и орехи, и увито в лентички бекон и запечено. За финал беше полято с нещо като балсамико, но доста сладникаво (по-сладко от оцета, преполагам е някаква редукция на балсамико).



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт