Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

София

Мнения: 9 144
Момичета, бясна съм Evil or Very Mad Моля бързо някоя по-опитна домакиня да ми обясни защо по дяволите нещо, което би следвало да е крем, стана течно?Говоря за крема от рецептите за тирамису - крама сирене, сметана/на данон сложих, че хоплата я мразя/, яйца и т.н.Разбивах с кухненския робот на 4-та степен, това според мене не е много силно, но в момента в който сложих сметаната, всичко се втечни Evil or Very Mad Умирам си на мъка Crying or Very sad Така се точех на едно тирамису, а то ще ям наквасени бишкоти Evil or Very Mad
Къде сбърках? Crying or Very sad
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Нямам кухненски робот, но предполагам че е на принципа на пасатора Smile  Т.е. с нож. Затова е станала течна.
За да не стане течна се разбива с миксер - с перките.
Не съм опитна домакиня Smile , но преди два месеца ми се развали миксера. Точно тогава реших да правя бисквитена торта, със заквасена сметана и използвах пасатора. Резултата беше същия като твоя - ядохме наквасени бисквити Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 9 144
Неееее, кухненският ми робот си има перка за разбиване, не съм използвала ножа...
Цитирай


Мнения: 5 125
По принцип се слагат само белтъците, разбиват се отделно и се смесват със сиренето на ръка със шпатула, като бъркаш бавно само в една посока. В блендер или каквото там си ползвала оборотите са много високи. СЪщо е по-добре да се прави с маскарпоне или сирене от типа на Филаделфия, а не с крема, защото е с по-голяма масленост; кремата по-трудно придава плътност.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Защо слагаш сметана на тирамисуто? Shocked  Всичките рецепти, които досега съм виждала са беz сметана. И аz така го правя и съответно няма такива проблеми.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Цитат на: belinda
Момичета, бясна съм Evil or Very Mad Моля бързо някоя по-опитна домакиня да ми обясни защо по дяволите нещо, което би следвало да е крем, стана течно?Говоря за крема от рецептите за тирамису - крама сирене, сметана/на данон сложих, че хоплата я мразя/, яйца и т.н.Разбивах с кухненския робот на 4-та степен, това според мене не е много силно, но в момента в който сложих сметаната, всичко се втечни Evil or Very Mad Умирам си на мъка Crying or Very sad Така се точех на едно тирамису, а то ще ям наквасени бишкоти Evil or Very Mad
Къде сбърках? Crying or Very sad


А ти разби ли сметаната, преди да я сложиш? Трябва да се разбие до пухкавост! И надявам се, че си използвала сладка сметана Very Happy Също зависи съотношението между сметаната и сиренето - аз на около 500 г. сирене, слагам 150г сметана и 4 яйца!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Цитат на: rosa
Защо слагаш сметана на тирамисуто? Shocked  Всичките рецепти, които досега съм виждала са беz сметана. И аz така го правя и съответно няма такива проблеми.


Аз също слагам сметана - рецептата ми е италианска Very Happy
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Ама ти да не си сложила заквасена сметана? Извинявай за тъпия въпрос, ама просто не се сетих за течна на Данон Embarassed  
Щото със заквасена, наистина всичко ще спадне - тя просто няма как да се разбие до пухкаво състояние Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 9 144
Цитат на: luluto
Ама ти да не си сложила заквасена сметана? Извинявай за тъпия въпрос, ама просто не се сетих за течна на Данон Embarassed  
Щото със заквасена, наистина всичко ще спадне - тя просто няма как да се разбие до пухкаво състояние Rolling Eyes


Малееее, това май обясни всичко.Заквасена сложих.Ама много я мразя течната бе, хора Sad Мислех, че и със заквасена става Sad Явно съм в дълбока заблуда Laughing
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Освен всичко останало изброено до тук има вероятност да си разбила сметаната до краве масло. Аз така "приготвих" шоколадов мус с малини за Св. Валентин - сложих всички продукти - супер и на вид и на вкус!; прибавих сметаната (предварително разбита), разбърках с миксера и ...... стана на нищо! Evil or Very Mad След една седмица отидохме семейно в музея на науката (предназначен за деца от 2 до към 10 години) и една от атракциите бе приготвяне на кр. масло от сметана - сложиха сметаната в една пластмасова кутия и всички "зрители" (разбирай дребосъци) я разбъркаха по малко - крайния продукт бе кр. масло! Абсолютно същия вид на моят мус с бял шоколад и малини!
Цитирай
Не е от заквасената сметана, а от това, че си сложила малко "сгъстител", в твоя случай крема сирене.


Eто, това е в груб вид и крема е със заквасена сметана, не се е разтекъл Smile
Аз си я "сгъстявам" с маскрапоне, крийм чийз, масло, желатин - в зависимост от тортата, която правя
Комбинацията заквасена сметана, маскрапоне крийм чийз я използвам най-често и върви на всяка торта (този крем слагам като правя тирамису).
Скоро реших да използвам такъв крем на торта Татяна и се получи вълшебна торта, може би най-добрата, която съм опитала някога, а аз съм изяла доста торти Smile)
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
При мен комбинацията заквасена сметана + разбити на сняг белтъци, обикновено води до плачевни резултати. Иначе заквасена сметана + крема сирене си е ок:)
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Цитат на: belinda
Цитат на: luluto
Ама ти да не си сложила заквасена сметана? Извинявай за тъпия въпрос, ама просто не се сетих за течна на Данон Embarassed  
Щото със заквасена, наистина всичко ще спадне - тя просто няма как да се разбие до пухкаво състояние Rolling Eyes


Малееее, това май обясни всичко.Заквасена сложих.Ама много я мразя течната бе, хора Sad Мислех, че и със заквасена става Sad Явно съм в дълбока заблуда Laughing

Мила моя ненагледна. Заквасената не се бие допълнително. Тя предимно за готвене се използва а и е кисела.
По принцип аз,за да имам успех , ВИНАГИ разбивам белтъци, желтъци, сметана поотделно и със сметаната трябва да се внимава да не се ПРЕБИЕ,че се втечнява ( говоря по принцип)
А белтъци за да станат винаги добре твърди се разбиват за около 1 мин. и после се прибавя една щипка сол. Така гарантирам успех:)
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Цитат на: natalyna
Аз също слагам сметана - рецептата ми е италианска Very Happy

ми моята също Wink
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 739
Ето мнение на приятелка, завършила сладкарство в ТОХ-а: В съставките на тортите не се ползва заквасена сметана, а само течна - разбита. Със заквасената се готви. Това е само по учебник, разбира се, човек може да експериментира и да опита в домашни условия всичко. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора