Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Китайски микс

  • 20 март 2008, 18:50 ч.
  • Преглеждания  8 245  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 376
Здравейте , редовно ви чета и още по редовно се възползвам от вашите рецепти , за което сърдечно ви благодаря !!!!  bouquet
Сега на въпроса , имам китайски микс и много ми се иска да го приготвя с ориз за гарнитура обаче никога не съм правила и ме е страх да не се проваля. Имам идея горе долу как да го направя  но ще съм благодарна ако споделите своя опит.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 293
Аз го правя с пилешко бон филе, не с ориз.
Но щом искаш с ориз също ще стане
Та в тефлоновия тиган слагам мазнината да загрее,
филето нарязано на малки хапки, черен пипер
задушавам, след което прибавам микса така какво е,
направо от фризера, не го размразявам предварително.
И добавям соев сос, малко вегета, задушавам до омекване  Peace

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 376
Благодаря ти на мен ми се яде тип китайски ориз със зеленчуци та затова ми дойде идеята да употребя микса.

# 3
  • София
  • Мнения: 4 293
Става, вместо месото просто ще заместиш с ориз  Peace

# 4
  • на едно прекрасно място
  • Мнения: 111
Ще ти кажа  как аз си правя китайски ориз-
първо си сварявам ориза,но не прекалено много
да не се разкажка.
След това го слагам в гевгир и хубаво го измивам
под течаща вода (студена)-за да стои рохкав.
Микса от зеленчуци си го запържвам в олио или
масълце и когато е готов слагам ориза вътре за около 3-4мин.,
след това това овкусявам със соев сос и е готово
Става като истински китайски ориз-бързо,лесно и много  вкусно
 Hug


# 5
  • Sofia
  • Мнения: 376
Благодаря , ще го спретна по късно че снощи не остана време да импровизирам .

# 6
  • София
  • Мнения: 1 677
Абсолютно подкрепям krasssy  Peace И аз правя така. Правя по същия начин и спагети с китайски микс. Ставят страхотна гарнитура. Просто начупвам спагетите на по- дребно и пак сварени ги омешвам със запържените зеленчуци от микса. Преди да махна зеленчуците от котлона им слагам лъжица захар, лъжица оцет и лъжица соев сос. Нещо ми се доядоха  Laughing Май това ще е вечерята  Laughing

# 7
  • някъде там
  • Мнения: 1 432
утре мисля да го пробвам китайския микс с ориз, ще видим кво ще излезе   chef

# 8
  • Мнения: 506
Ще ти кажа  как аз си правя китайски ориз-
първо си сварявам ориза,но не прекалено много
да не се разкажка.
След това го слагам в гевгир и хубаво го измивам
под течаща вода (студена)-за да стои рохкав.
Микса от зеленчуци си го запържвам в олио или
масълце и когато е готов слагам ориза вътре за около 3-4мин.,
след това това овкусявам със соев сос и е готово
Става като истински китайски ориз-бързо,лесно и много  вкусно
 Hug




така става най-истински,а ми хареса идеята за лъжица захар,соев сос и оцет,трябва да стане сладко-кисело

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт