Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • France
 • Мнения: 665
Преди малко разбрах, че от сметката ни липсват няколко стотин евро. Някой е теглил предишния ден. Достъп до сметката имаме само аз и мъжът ми. Банката е Райфайзен. Как е възможно това???? #Cussing out Да уточня, че сметката е на фирмата.
Нямама думи................. #2gunfire

# 1
 • Мнения: 4 302
Еми с фалшива лична карта, с фалшив печат, с фалшиво пълномошно.....начини много.
Непрекъснато има такива случаи. Подайте жалба. Поискайте още информация от банката, да ви направят копие на документа за теглене- дали е от титуляр или от пълномощник. Поискайте да ви сложат някаква забележка на сметката, че теглене се извършва само от еди-кой-си, без възможнбост за пълномощници. Ей такива работи.
А, да- и сигнал в полицията.

# 2
 • В детството...
 • Мнения: 122
Спокойно, възможно е.
Не си ли чула как наши хубостници точат парички от сметки извън БГ. Сега вече и от такива в страната се е почнало. Да живеят трезорите.
Съжалявам за случилото ви се.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 561
Всекидневно се тръби по медиите за кражби
и източване на пари от разни сметки.
Може всичко това да е станало в интернет без
дори да се ходи до банката. Може дори човека
да е на хиляди километри от БГ.

# 4
 • DE
 • Мнения: 969
Pechovska, не пазаруваш ли в Интернет?
А какво прави банката? Мълчи и гледа тъпо, нали?

# 5
 • Мнения: 2 556
Как са изтеглени, през Интернет или лично? Ако е лично, нали ще се знае кой точно е бил, дори да е с пълномощно?

# 6
 • Мнения: 656
Абе те точат и от сметки в БГ.
Казаха ли ти как са намалели - от банкомат ли е теглено, или от банката? В първия случай можеш да получиш номера и адреса на банкомата. Не вярвам да ти свършат много работа обаче, тъй като трябва и от полицията да има желаещи да ти помогнат и да си свършат работата.

С много ли пари са ви ощипали?

# 7
 • Мнения: 4 302
Е вие какво очаквате да направи банката. Баси, понякога наистина се изумявам. Случвало ми се е клиент да прави луд скандал защо не му даваме да тегли с пълномощно. Случвало се е с фалшиво пълномощно ( т.е. вината е у нотариуса) да се източи сметка. Как точно банката да го предотврати?
Ами случая с източената онлайн сметка, за който БТВ правиха предаване? Никой не посмя да каже, че паролата за онлайн банкирането е запаметена в компютъра на собственика.

# 8
 • он дъ чери трии
 • Мнения: 155
мъж ти има любовница...

# 9
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 668
Възможно е и се нарича "кражба на лични данни" - добрали са се отнякъде до твоите или на съпруга ти данни и ето резултата. Проверете напоследък вземали ли сте нещо на изплащане, абе, изобщо навсякъде, където се е налагало да оставяте копия от картите си - лични и банкови. Иначе това е голямо гайле, изпитах го на гърба си - сега като подадеш жалба в полицията, ще почнат да те привикват през ден за глупости, вместо да търсят когото трябва ... Въоръжи се с търпение и нерви, щото хич няма да е лесно. Успех!  bouquet И го разкъсай тоя, като (ако) го намерите! #2gunfire

# 10
 • France
 • Мнения: 665
Говорих с банката- в деня, в който получихме превод, са изтеглени 359.59 евро и с тях са закупени левове. Сметката не се обслужва чрез интернет банкиране. Не сме пазарували в нета- тя е фирмена
 Само ние с мъжът ми можем да теглим.
Казаха ми, да пуснем жалба в банката.
А да уведомяваме ли полицията?

# 11
 • Мнения: 607
  Ако не знаеш - да ти кажа. Това е новата мода. Крадат основно от фирми които ползват онлайн банкиране. УниКредит Булбанк яко горът. Някакъв умрял човек пък е източил парите на мои познат...

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 11:46 от зеФсчо

# 12
 • Мнения: 607
А да уведомяваме ли полицията?

 НСБОП се занимават с това. Мой клиент изгоря с десетки хиляди...  Възстановили са му част от парите.

# 13
 • София-Троян
 • Мнения: 485
На мен ми се случи нещо подобно миналия месец. Дебитната ми карта е на ДЗИ. За седмицата ми се наложи да тегля 3 пъти от нея и като изтиглих си запазвах бележките. При последното теглене банкомата ми изписа,че "трансакцията не може да бъде извършена",очудих се, защото в картата имам около 2000лв. Отидох на друг банкомат- поисках си 50 лв,но какво беше очудването ми като след като изтеглих парите-на разписката остатъчната сума беше по-малка не с 50, а със 100лв. Отидох веднага в клон на ДЗИ, за да помоля за справка на всички изтеглени пари. Успокоиха ме ,че тези 50лв нямало къде да изчезнат и най-вероятно съм забравила кога съм теглила. Така-правят ми справка,на която излиза точно в кои дни и часове съм теглила,но тази справка по дати изобщо не отговаря на разписките,които аз имам от банкомата.Обяснението беше,че НЕ МОЖЕЛИ ВЕДНАГА ДА ОСЧЕТОВОДЯВАТ ВСИЧКИ СМЕТКИ. Та така- за тези 50 лв ми казаха,че съм ги изтеглила предния ден в 17 часа,а аз тогава си бях в къщи доста болна и никъде не съм излизала.Отговорът-"Ами може би сте ги изтеглили оня ден,но нашите счетоводители са ги въвели за следващия ден, а вие най-вероятно не помните"
Не знам какво да кажа за случая, излязох си бясна и съмняваща се вече в себе си ?????? На другия ден мъжът ми изтегли всички пари и остави само 200лв в картата. Не знам какво става и как,но това е наистина много хитро-да се дърпат малки суми от различни хора-ако някой беше изтеглил 1000лв случая нямаше да се потули, но сега за 50лв кой ще се занимава- най-изгодно е да се приеме,че съм изкукригала,нали? Използвам случая да предупредя всички: СЛЕДЕТЕ СИ ПАРИТЕ В КАРТИТЕ,КОЛКОТО И МАЛКА ДА Е СУМАТА!!!

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 684
Говорих с банката- в деня, в който получихме превод, са изтеглени 359.59 евро и с тях са закупени левове. Сметката не се обслужва чрез интернет банкиране. Не сме пазарували в нета- тя е фирмена
 Само ние с мъжът ми можем да теглим.
Казаха ми, да пуснем жалба в банката.
А да уведомяваме ли полицията?

Печовска, най-вероятно става дума за грешка. Ако нямате кредит, който да е бил покрит с тази сума, най-вероятно при покупката на левовете е посочена по грешка вашата сметка. Понякога е достатъчно да се сбърка една цифра, за да се получи сметка на съвсем друг човек. Щом сметката не е достъпна през интернет, парите ти са там и ще ти бъдат възстановени, можеш да си сигурна.  Отиди в банката и поискай да ти покажат копие от операцията по покупко-продажбата на валута.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт