Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора


Мнения: 2 412
Здравейте. Пуснах търсачката, но не намерих рецепта за това как се приготвя това ядене.
Много моля, ако някой може да ми напише рецептата.
Ако има такава тема и не съм я видяла, моля да ми посочите линк към нея.
Благодаря предватително. bouquet
Цитирай


Мнения: 258
това пиле фрикасе ли е?
Цитирай


Мнения: 2 412
това пиле фрикасе ли е?
ами незнам точно варено пиле, брашно и още нещо..
може и така да се казва, което значи, че може би има и такава рецепта тук Embarassed
Цитирай


Мнения: 258
1/2 сварено пиле
1/3 краве масло
1/2 глава чесън
1 1/2 чаени чаши пилешки бульон
2 супени лъжици брашно
сол
сок от лимон


 Маслото се загрява в тиган и се прибавя брашното. Пържи се до златист цвят, като непрекъснато се бърка - обикновено 3-4 мин. Бавно се налива бульонът, като бъркането продължава - получава се немного гъста каша. Прибавят се нарязаният чесън и сока от лимон. Разбърква се и в кашата се нареждат порциите месо. Ако бульонът е добре посолен, не се прибавя сол, а ако не е солен - посолява се с щипка сол. Чесънът може да се сложи преди брашното и да се пържи 1 мин. Така той омеква, но губи част от аромата си.
Цитирай


Мнения: 2 412
Благодаря много за бързия отговор, решила съм да го правя днес, т.е след малко.
Само искам да те попитам, ако сложа цялото пиле, това означава , че трябва да удвоя и останалите продукти, които са посочени в рецептата ти нали?
Цитирай


Мнения: 258
мисля, че да. И на мен ми се вижда малко 1 1/2 ч ч бульон, но зависи за колко човека ще готвиш
Цитирай


Мнения: 2 412
мисля, че да. И на мен ми се вижда малко 1 1/2 ч ч бульон, но зависи за колко човека ще готвиш
За един. Снощи дадох обещание, но днес вече не съм толкова сигурна, че ще се справя. Sad
Все пак благодаря ти още веднъж за бързия отговор. bouquet
Ей сега ще си принтирам това, което си ми написала и отивам да го правя.
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Ако е пиле -каша(брашно,масло,запържва се...сол,черен пипер,чубрица)
Ако е пиле фрикасе - брашно ,масло(запържва се),сол,черен пипер...като се сгъсти се сипва на струйка разбити 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко като се бърка непрекъснато)

Пилето се сварява,бульона се използва във приготвянето на соса....
« Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 15:51 от TheNMaster »
Цитирай


Мнения: 2 412
Ако е пиле -каша(брашно,масло,запържва се...сол,черен пипер)
Ако е пиле фрикасе - брашно ,масло(запържва се),сол,черен пипер...като се сгъсти се сипва на струйка разбити 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко като се бърка непрекъснато)

Пилето се сварява,бульона се използва във приготвянето на соса....

Всъщност знам, че звучи глупаво, но незнам точно какво е. Embarassed
Снощи приятелят ми каза, че много му се яде пиле-каша, затова и пуснах така темата.
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Фрикасето е по-вкусно....Като в детската градина манджичка става.... 35
Цитирай


Мнения: 2 412
Фрикасето е по-вкусно....Като в детската градина манджичка става.... 35
Хахахха, благодаря ви още веднъж, явно се вдетинява с годините. Smile
Ще следвам това, което сте ми написали. Ако се справя - добре, ако не се справя поне друг път няма да проявява такива желания. Smile
Цитирай


Мнения: 198
най-елементарния   и автентичен  Very Happyначин  за пиле каша е:
запържваш лук на ситно в олиото ,запържваш и пилешките мръвки там,след което доливаш вода
доколкото разбрах ще е за 2 човека - значи 2-3 ч.ч. вода
оставяш да ври и след като месото е готово застройваш с каша приготвена от брашно и вода /да е с гъстотата на боза/   
Брашното може и да е попечено предварително,може и сурово
Това е рецепта ,която знам от баба ми и за мене това е истинската пиле каша Very Happy
Успех!
Цитирай

Канада

Мнения: 629
Правя я като горните рецепти, само че слагам и малко червен пипер - 1 каф. лъжичка. АКо се добави и нарязана печена чушка става превъзходно. Дава страхотен аромат.
Цитирай

София

Мнения: 498
Моята баба пък я правеше така:
Сваряваш пилето и ползваш бульона за сос .Разтопяваш масло ,капваш мааалко олио и запържваш няколко лъжички брашно.След това добавяш бульон бъркайки постоянно,да стане гъста каша.После сипваш и малко прясно мляко...общо да стане като боза.Подправяш с ронена чубрица,добавяш месо-накълцано...колкото прецениш.Малко да покъкри на тих огън и е готово. Peace
Извинявам се,че не мога да ти дам точно количествата,но винаги готвя на око.
Цитирай


Мнения: 2 412
Gabkata само за един човек е , т.е за него, аз не мога да кусам пилешко изобщо. Рецептата ти изглежда наистина много лесна. Звъннах и на майка и тя ми каза, нещо подобно, ама не беше убедена.
Благодаря и на другите момичета за отговорите. bouquet
Аз сега сложих да се свари пилето, а после ще си избера някой от посочените от вас начини, пък дано се получи. Smile
Благодаря и за насоката - "гъстота на боза", имам в хладилника ще сравня.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора