Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте,интересно ми е да споделите как успявате да накарате съпрузите си да работят и дават пари вкъщи.Моят все мрънка и от няколко години все обществото и другите са му виновни,че не му вървят нещата и не ми дава пари вкъщи за децата.А,те са тинейджъри и ми е ужасно трудно с моята заплата да покривам разходите.Работя на две места и се прибирам късно вкъщи.А,той непрекъснато ми прави скандали.Вие как успявате да се справяте?

# 1
 • Мнения: 35 216
Ако сте затруднени финансово, може би това е причината ...

Нашите пари са общи и не го карам за нищо.

# 2
 • Мнения: 1 172
Нашите пари са общи и не го карам за нищо.
Същото. Не го моля, така както и той не ме моли да издържаме детето НИ.

# 3
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 822
Това пързалка ли е  newsm78
Кой мъж с всичкия си няма да иска да работи и да се грижи за семейството си и коя жена с всичкия си пък ще го  търпи такъв?

# 4
 • Мнения: 3 479
Ох, няколко пъти започвах да пиша, трих, пак писах.
Не карам мъжът ми да дава пари за децата и къщата. Една от причините, за да работи той, е семейството да живее добре и съвсем логично, парите, като резултат от тази работа отиват в дома. Само му напомням да ми остави пари, ако съм ги свършила, но това е много рядко. В повечето случаи той сам се грижи да имам.
Така действах и аз, когато носех по-голямата част от парите в къщи. Давах си цялата заплата и заедно я разпределяхме както решим.
А мъжът ти не работи ли за да живее семейството добре? Или работи само за себе си? И за какво всъщност му е семейство тогава, като не иска да се грижи за него?

# 5
 • Мнения: 837
Моите деца също са тийнеджъри.Разходите действително са много големи.При нас парите са общи и не ми се налага да му искам за вкъщи.И двамата смятаме,че човек,създал потомсво трябва да е отговорен за него.Не е справедливо ти да работиш на 2 места,а той на нито едно.Мисля,че трябва да си поговорите сериозно двамата и да си решите проблемите.Нашите съвети могат да ти бъдат от полза,да ти дадат кураж,но проблемът ти е доста сериозен.Не знам твоят мъж дали осъзнава,какво е това  СЕМЕЙСТВО #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 6
 • Мнения: 2 131
Излишно би било да питам защо го търпиш, пък и от подобен въпрос едва ли ще ти стане по-добре.
Хем не дава пари, хем ти прави скандали за това, че работиш на две места и се прибираш късно. Накарай го да разбере, че така просто не става. Честно казано, нямам идея как, но определено са нужни категорични действия.

# 7
 • Мнения: 2 211
Всичко е общо.

# 8
 • Мнения: 308
  Хм, странен въпрос - още повече, че имате големи деца.
 Ние не сме женени и все още нямаме деца, но както неговите така и моите пари в по - голямата част отиват за домакинството. Естествено, че всеки разполага и с лични средства, но според мен така трябва да бъде.
 Едва ли бих търпяла някой да ми мрънка по подобен въпрос след като работя на две места и съм изгледала децата му.  #2gunfire
  По - добре /според мен/ да се разберете по въпроса, за да не ти тежи така ежедневието - пази се - един живот живеем.
Успех

# 9
 • София
 • Мнения: 4 463
Ами съвета, който мога да ти дам е следния  Peace
Още едно пуберче вкъщи не ти трябва.
Оставам с убеждението, че проблема не е от сега.
Май вече ти е дошло в повече. Имаш си дечица, гледай си ги.
Остави го и той да се грижи за себе си, без да ти създава допълнителни проблеми. И без това ги имаш достатъчно.

# 10
 • Мнения: 6 167
Здравейте,интересно ми е да споделите как успявате да накарате съпрузите си да работят и дават пари вкъщи.Моят все мрънка и от няколко години все обществото и другите са му виновни,че не му вървят нещата и не ми дава пари вкъщи за децата.А,те са тинейджъри и ми е ужасно трудно с моята заплата да покривам разходите.Работя на две места и се прибирам късно вкъщи.А,той непрекъснато ми прави скандали.Вие как успявате да се справяте?

На мен ми  се наложи да си потъркам очичките, за да се изясни дали правилно чета ситуацията.
Има една приказка " От кал да е, мъж да е". Мисля, че си типичната представителка.
Възхищавам ти се на търпението, аз едва ли ще работя на 2 места и ще слушам скандали едновременно.

# 11
Разбирам те на пълно.На мен ми се налагаше до скоро да се боря с този проблем.Разликата е в тoва,че детето ми е на годинка.Но от 3,4 месеца мъжът ми се промени доста,не знам какво стана но вече не ми се налага да се полагам на този ужас.Не знам до кoга щях да издържа но нямаше да е много дълго.
Понеже децата ти са по-големи,ако те му искат пари не им ли дава?

# 12
 • Мнения: 3 424
С бой и сръбска музика.
Нищо друго не помага.

# 13
 • Мнения: 4 465
Всичко, което се изкара се води обща собственост. Заплатата на съкровището се превежда по сметка. Към сметката има две дебитни карти. Едната е в мен. Винаги знам колко има в сметката и тегля когато ми трябват пари. Просто се уведомяваме взаимно когато някой тегли или има да плаща нещо по голямо с цел да не изненада другия в неподходящ момент.
Иначе за моята сметка само аз си имам карта.

Проблемът май си е чисто семейно-битов и е въпрос на изясняване на права и задължения между двете половинки в семейството. При консенсус техническо решение се намира.
Иначе ако съм кадър сама да си отгледам и издържам децата не бих търпяла още един пубер в къщи при подобни условия.

# 14
 • Мнения: 185
Миличка, и аз бях така, той взимаше много по-висока заплата, а аз едвам сколасвах месеца - за дедето, дрехи, обувки, тетрадки, хладилника да напълня, прах за пране, телефона,.......редовно ми помагаха родителите.

....и на развода, по споразумение беше, едва ли не се изкара, че и детето е раждал  #2gunfire  , сега седи сам като кукувица между четири стени,...то на коя му трябва такъв мъж

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт