«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

¬арна

ћнени€: 993
«дравейте момичета!
ѕрез октомври б€х писала e-mail на доц.  онова, но не получих отговор. Ќо снощи реших пак да й пиша и за радост т€ ми е отговорила веднага.
≈то писмото ми и нейни€ отговор:

«дравейте ƒоцент  онова,
 
 азвам се  ремена  ънчева, на 29 г. от гр. ¬арна. »мам два спонтанни аборта - на 11.09.06 г. в 21 г.с. и на 11.06.07 г. в 10 г.с.
ѕри установ€ване на първата ми бременност ми б€ха открити 2 полипа на шийката на матката. —лед консултаци€ с трима лекари гинеколози мнението им беше, че тези полипи тр€бва да бъдат отстранени на този ранен етап, въпреки опасността от спонтанен аборт. ¬ 8 г.с. отстраниха полипите без упойка, след изследването им се установи, че са доброкачествени. —лед това бременността ми протичаше нормално до 21 г.с. след прокърв€ване и болезнени контракции последва спонтанен аборт.
ѕри втората бременност ми б€ха изписани инжекции прегнил. ¬ 8 г.с. след не€сни диагнози от двама лекари (едини€ вид€, други€ не вид€ сърдечна дейност), посетих д-р ƒавидков и той постави окончателна диагноза missed abrtion. ѕоследваха н€колко прегледа при него - вагинална ехографи€ на малък таз - диагноза двурога матка; колпоскопи€, цитонамазка. Ќаправих назначени изследвани€ за хламидии (IgA - отрицателен и IgG - отрицателен), токсоплазмоза (IgM - отрицателен и IgG - отрицателен), цитомегаловирус (IgM - отрицателен и IgG - положителен), HBsAg, листериоза и бруцелоза  - отрицателни, тест за глюкозна толерантност в норма. —лед като съобщих резултатите на д-р ƒавидков и тъй като б€х обезпокоена от положителното IgG на цитомегаловируса, той ме посъветва да се консултирам с вас.
—поред вас какви допълнителни изследвани€ тр€бва да направ€ оттук нататък? јко направ€ дистанционно изследване във вашата клиника, мога ли и тук във ¬арна да получа компетентни препоръки?
 
ѕредварително ви благодар€ за отделеното време и внимание, за да прочете писмото ми!
 
P.S. Ѕ€х ви писала през октомври миналата година, но тогава не получих отговор, затова сега отново ви пиша.
 
 ремена  ънчева
гр. ¬арна, 20.03.08 г.


«дравейте,  ремена,

—поред мен, не сте направили едни от най-важните изследвани€ във ¬аши€ случай.

ѕрепоръчвам:

1/ ƒистанционно изследване при нас на:

- антикардиолипин и анти-бета-2-гликопротеин ≤ антитела

- Ќ  клетки

- TSH, TAT, MAT

- генни мутации, асоциирани с тромбофили€.

ƒистанционното изследване може да стане чрез директен контакт с наш администратор - 064 804 790 или чрез ¬арненската лаборатори€ Ќадежда.

2/ Ќа базата на готовите резултати, препоръка от мо€ страна - по email.

3/ Ќа този етап, не познавам специалист във ¬арна, към когото да ¬и насоча за интерпретаци€ на резултатите и схема за терапи€.

ѕоздрави,

ƒоц.  оноваћоже ли да ми кажете нещо повече за тези изследвани€, какво точно ще покажат? Ќ€ко€ от вас правила ли е дистанционно изследване и получихте ли подход€щи препоръки от доцентката?
Ѕлагодар€ предварително за отговорите  Love
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 422
’убаво отговор си получила но не разбирам какъв е въпроса ти?  Thinking
÷итирай

¬арна

ћнени€: 993
»нтересува ме какво представл€ват тези изследвани€, така само като пон€ти€ не са ми €сни. » евентуално ако има н€какви отклонени€ от съответни референтни стойности, проблем в какво ще покажат те?
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 422
“ова са имунологични изследвани€ от т€х зависи много. Ќаправи ги и доц. онова ще ти даде препоръка след резултатите дано са добри и да н€ма нужда от това.
÷итирай

Ќ€къде там...

ћнени€: 2 758
¬сички посочени изследвани€ имат отношение към износването на бременността. »зследва се кръв. јко има отклонени€, ще се вземат мерки при следваща бременност - има препарати, които подпомагат износването на бременността.

“ова намерих за тромбофили€: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 530&Itemid=19

Ѕих потърсила и за останалите, но стана късно...
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 422
“ромбофили€ - пон€кога при завишени антифосфолипидни антитела или генетични изменени€ (‘актор 5, протромбин, ѕј» 1 ѕолиморфизъм) плодът бива изхвърлен от организма в съвсем ранна бременност, така че жената може дори да не разбере, че е имало оплождане. ј и това са много чести причини за аборт, прееклампси€, недоносени бебета.  ќсвен това нека добавим и антиспермалните и антиовуларните антитела, “ј“ и ћј“.
јнтителата “ј“ и ћј“ са резултат от  абнормен имунен отговор, който би могъл да бъде причина за възникване на спонтанни аборти в различен срок на бременността, ранно настъпила прееклампси€ или вторичен фосфолипиден синдром, протичащ с различни нарушени€ в кръвосъсирването. јнтителата “ј“ , ћј“ и TRAC могат да преминат през плацентата и да въздействат върху феталната щитовидна жлеза. “е биха могли да причин€т вроден хипо- или хипертиреоидизъм, който най-често има преходен характер.÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
’ехехе, рибата в морето, ти вадиш тиган. Laughing
Ќаправи изследвани€та, не се притесн€вай излишно, както и предварително.
ƒ-р  онова е добър специалист, при установ€ване на проблеми ще ти назначи лечение.
ќбикновено успешно се преодол€ват проблемите и бременността се износва.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 993
∆абче, Maia благодар€ ви за раз€снени€та  Hug
Lali за съжаление се научих да разсъждавам предварително върху лоши€т изход от ситуаци€та, за да намер€ сили да се справ€ с не€. «адължително ще си направ€ изследвани€та при доц.  онова, защото в€рвам, че т€ е много добър специалист и ще ми помогне.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
‘ейвър, да, това е защитна реакци€ за оцел€ване. —ъжал€вам, че се е наложило да € изградиш. Crying or Very sad
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 502
ћила  ремена.Ѕи тр€бвало да се радваш,че най-после причината за абортите може би ще бъде открита,а още по-хубавото е че ако има причина,доц. онова ще ти назначи лечение,благодарение на което ще износиш бременност. ≈, пон€кога лечението е доста скъпо.¬ мо€ случай ми е изписан имуновенин който ще вливам до 4ти€ месец на бременноста и всичо това ще ми струва над 2000 лв.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора