Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Виена

Мнения: 651
Моля Ви за помощ момичета  Praynig.
 Утре сме на гости и на мен е възложена задачата да опека агнешки котлети.Нямам си на идея как да ги направя.Трябва да са печени.Искам да станат крехки,но не знам колко трябва да се пекат и въобще какви подправки се слагат.Ще съм благодарна на всякакви съвети  Hug
Цитирай

Italia

Мнения: 224
Какво съвпадение Tedito_799 35 35  аз мойте ги направих и ги оставих в хладилника да си поемат марината -сложех -розмарин.сух чесън.черен пипер,сол и ги полях с зехтин хубаво си ги намазах. И утре като ги пека ще им сложа олио и малко вода . И аз незнам как се правят сложех по моя преценка подправките който използвам много често ,аз не ям агнешко  и не купувам никога но,(мой мъжо ако има ще си хапне  де  Mr. Green) та така  аз мислех да пускам тема не за котлетите ,а нямам на идея каква гарнитура се слага  LaughingАко нямаш нищо против да се възползвам от твоята темичка . Каква гарнитура се слага на агнешки котлети? Peace Hug
Цитирай

Виена

Мнения: 651
Разбира се,че нямам нищо против  Smile Hug.
 Аз трябва да направя котлетите,а гарнитурата ще е от кумицата и ще е ориз с дробине или дреболиики, не знам точно.Ще използвам твоята марината,а дано някой се включи все пак със съвети за печенето. Praynig
Цитирай

Italia

Мнения: 224
Разбира се,че нямам нищо против  Smile Hug.
 Аз трябва да направя котлетите,а гарнитурата ще е от кумицата и ще е ориз с дробине или дреболиики, не знам точно.Ще използвам твоята марината,а дано някой се включи все пак със съвети за печенето. Praynig
  Tedito_799 виж как ни изоставиха никой не се включи да ни даде поне едно съветче  Wink Rolling Eyes.Аз вече го измислих и аз ще направя малко дроб сърма около котлетите и салатка от марули и зелен лук.Tedito_799 приятни гости cheers ти пожелавам  и поздрави на комицата  35 35 Hug
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Момичета,ще ви предложа друг начин.Агнешките котлети осолете,намажете с мазнина,поръсете с малко черен пипер и ги наложете с филийки стар лук.Оставете за няколко часа,а най-добре цяла нощ в хладилника.После изхвърлете лука и ги изпечете под фолио,с малко вода на по-слаба фурна.Стават превъзходни и много крехки.Тайната е в лука.Ако някой реши да пробва,да сподели резултата.
Цитирай

София

Мнения: 498
Свекитата правят агнешките котлети на скара...звучи странно,но стават страхотни. Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 799
И към дроб-сърмата прибавете задушени пресни картофки  Very Happy
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Ще очквам Petya и Tedito да споделят резултата, та и аз да опитам да приготвя нещо по-различно. Тук агнешките котлети ги правят само на барбекю: или натурални, или с марината (zехтин, лимон, розмарин или риган, сол, пипер).
Цитирай

Виена

Мнения: 651
Аз вчера се отказах да проверявам темичката,след като дълго време никой не отговаряше  Rolling Eyes.Намазах котлетите със зехтин и ги поръсих със една подправка за агнешко,която имам от БГ.Чесън не сложих,защото мъжът ми ми забрани,че щяло да има и деца и можело да не им хареса.Но това с лукът мисля,че съм го чела някъде...И без това ще ги пека чак към 13 ч.,така,че може да пробвам.Навсякъде,където търсих  рецепти за котлети са само за пържени или на скара.Скара нямаме,тук не е разрешено да си сложиш на терасата и да опушваш комшиите  Mad,преди да го знаем си бяхме вземали,че чак искаха да ни съдят,абе луда работа.Иначе много обичам скаричка и бих пробвала.
 Снощи се обаждах на мама за съвет и тя ми каза преди да сложа котлетите да се пекат да ги овалям в смес от брашно,червен пипер,малко черен пипер и джоджен.Тази смес може да я направя на по рядка кашичка с вода,а може и да е суха.След като наредя котлетите в тавата да ги залея хубаво с вода,почти да се покрият и после тавата да завия с хубаво с фолио.Трябвало да се пекат на по слаба фурна,докато станат.Само сега проблема ми е,че котлетите са много,а тавата на печката ми не е достатъчно голяма.Единственото нещо в което ще ми се хванат е гювеч.Ще трябва да пробвам в него,нямам друг начин  Rolling Eyes
 petya-81 гарнитурата ти е перфектна  Peace  Hug.Нашата е същата,мисля,че това най им прилича на котлетите,а и на агнешкото въобще.Идеята за картофките също не е лоша.Мерси за поздравите,ще ги предам  Wink.
Цитирай

Плевен

Мнения: 971
Малко късно се включвам, но ... надявам се да помогна с нещичко!
Ще ви напиша нашата любима рецепта за агнешки котлети т.нар. бомбички. Ние ги правим основно на барбекю, но и на фурна да се изпекат пак стават вкусни.
Бомбички с агнешки котлети:
Мариноваме агнешките котлети с олио, червен пипер, черен пипер и джоджен. Всяко котлетче завиваме във фолио, като към него добавяме и гарнирурата  Very Happy картоф, морков, чушка, пресен (може и стар) лук, като тях също ги овалваме в маринатата за котлетите. Така завити ги печем. Стават страхотно вкусни, а и си има предимство, че котлетите и гарнитурата се изпичат заедно и си поемат взаимно ароматите.   chef Опитайте, сигурна съм, че ще си оближете пръстите!
Цитирай

Italia

Мнения: 224
момичета благодаря ви  Hug  за идеите ,но аз мойте ги бях вече направила с розмарин и сух чесън, сол,черен пипери и зехтин  ги опекох и станаха много вкусни но за Великден ще взема идея от тук  Peace и Eclat много апетитни са и вашите рецепти благодаря ви  Hug, но пробвайте и като моята няма да съжалявате сигурна съм Tedito_799 чесъна не се усеща когато е на прах а дава много приятен аромат на месото -няма натрапчив мирис като счукания чесън  Peace
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Свекитата правят агнешките котлети на скара...звучи странно,но стават страхотни. Peace
И аз така ги правя.Малко сол,черен пипер и зехтин и на барбекюто. Smile
Цитирай

Виена

Мнения: 651
Хайде да се отчета.И моите котлети станаха превъзходни,"ммммм" ,това бяха само звуците на всички!Направих ги по съветите на майка ми.Овалях ги в сместа от брашно,червен пипер,черен пипер и джоджен.Наредих ги в гювеча,залях ги с вода.Станаха превъзходни!
 petya-81 нямах сух чесън  Rolling Eyes.А тук в неделя магазините не работят.Иначе съм сигурна,че не се усеща.Аз явно не съм и прочела де,че става на въпрос за сух чесън  Embarassed
Цитирай

Italia

Мнения: 224
Хайде да се отчета.И моите котлети станаха превъзходни,"ммммм" ,това бяха само звуците на всички!Направих ги по съветите на майка ми.Овалях ги в сместа от брашно,червен пипер,черен пипер и джоджен.Наредих ги в гювеча,залях ги с вода.Станаха превъзходни!
 petya-81 нямах сух чесън  Rolling Eyes.А тук в неделя магазините не работят.Иначе съм сигурна,че не се усеща.Аз явно не съм и прочела де,че става на въпрос за сух чесън  Embarassed
Tedito_799  Peace това е най- важното че всички са казали "ммммм" и аз за нашия Великден ще ги направя така Peace Hug
Ми после не ги ли запичаш в гювеча не стават ли само задушени?
« Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 11:31 от petya-81 »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.