Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 359
Уважаеми, родители, като един от вас се чудя дали вие сте съгласни с така увеличената такса за следващата година?
Мислите ли, че ни дължат поне родителска среща и обяснение защо се налага това 100 % увеличение?

Може би ако се обединим и се обърнем към тях с писмо нещата могат и да намерят някак по-разумно решение и обяснение.
След като сме им гласували доверие и сме поверили децата си и си плащаме таксите една, две, три години -  съвестно може би и те трябва да проявят нужното уважение към нас, нали именно ние сме "клиентите", а те винаги имат право.


Ще се радвам, ако не съм единственият недоволен и намиращ това отношение за обидно родител.

# 1
 • София
 • Мнения: 3 995
А колко е сега и колко ще бъде таксата? newsm78

# 2
 • Мнения: 359
За тази учебна година 2007/2008 беше по 270 лв+храната, от януари я качиха с 45 лв.
За учебна година 2008/2009 ни сюрпризират с цена от 295 Евро за месец + храната.

# 3
 • София
 • Мнения: 7 263
Smehurko аз не мога да претендирам в качеството си на настоящ клиент, защото детето ми не е посещавало досега градината на "Ерих Кестнер".
Мога да говоря обаче като един бъдещ клиент, който те загубиха в мое лице. Някой ще каже че проблема, че не мога да платя такста си е мой - да и е така и не е.
От една година следя мнения за това училище и то беше моя фаворит, тъй като и двамата ми сина изучават немски - бях разчела семейния бюджет с идеята да ги запиша в "Ерих Кестнер". При новите такси обаче това е невъзможно  Sad
Задавам си същия въпрос, който и ти си задаваш - какво толкова се е променило и с какво толкова се е повишило качеството на образованието, за да се стигне да такова увеличение на таксите. Нещо повече, като типични монополисти - частните училище с еднаква насоченост обявяват и еднакви цени, така че човек съвсем няма критерий по който да ги отсява.

# 4
 • Мнения: 359
Lennyh, благодаря, за разбирането. Ние се записахме там именно защото отзивите бяха великолепни.

Именно за това подех тази кампания, нима е възможно това да продължава? Всички сочат Европа за пример нима там някое уважаващо себе си частно учебно заведение ще си позволи подобна безумщина?

Много ще се радвам, ако има повечко отзиви и се направи нещо... Някак тази ситуация в която се разчита именно на това, че нямаш изход ме плаши. Изход винаги има!

# 5
 • София
 • Мнения: 7 263
Бих участвала в някаква инициатива, както казах в качеството си на изгубен бъдещ клиент за огромно мое съжаление.

# 6
 • на БГ zемя...София
 • Мнения: 125
Големият ми син е в подготвителна група там,но аз не знам за това увеличение.ОЩе не сме сключвали договор за следваЩата година.Обикновенно ни уведомяват с бележки за промените.ОЩе не съм получила ниЩо newsm78.Това просто е лудост ако наистина е така.
От кога имаш тази информация?

# 7
 • Мнения: 359
Получих си бележката за сключване на нов договор между 07.04 и 24.04 и питах колко ще е Wink.... Можеш просто да посетиш управляващите за информация.

# 8
 • на БГ zемя...София
 • Мнения: 125
О да, и аз получих тази бележка,но без информация за увеличение.
Ще се обадя да попитам утре.
Все пак не са ли длъжни да ни уведомят при такава изключителна промяна Angry
 #CrazyПритесних се ooooh!.

# 9
 • Мнения: 359
Аз съм така притеснена от понеделник и явно според тях това не е толкова съществена информация....

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 69
Ние още при първото увеличение отписахме детето си от детската градина.
Стори ни се доста некоректно да се увеличава цената по средата на годината.... без да има точка в договора, която да регламентира, че имат право да променят цената.
Оправданието , че всичко се е увеличило, цената на тока, парното и хранителните продукти, засяга всяко домакинство в държавата, но моите работодатели пък и тези на съпруга ми не ни увеличават заплатите.
Страшно е некоректно, да поставят родителите пред свършен факт и да увеличават цената.
За наш късмет успяхме да намерин държавна градина за детето ни и сме пъти по-доволни от отношението към нас и към детето ни.
На моя съпруг му се е случвала, за да иска да попита една от собственичките нещо, да подтичва по нея...защото тя дори и не се спира да разговаря с него. Недопустимо е такова поведение към родителите при наличието на доста солидната такса която плащахме.
Пък и когато детето не посещава детската градина поради заболяване си плащахме сумата за храна. За плащане на таксата за градината донякъде бях склонна да се заплаща, за да се пази мястото и т.н, но така и не разбрахме защо трябва да плащаме храна която детето не консумира.
Като цяло аз не съм доволна от детската градина и пресонала в нея!

# 11
да, наистина има увеличение на таксите, но съвсем в рамките на очакваното за предучилищните групи и малко повече за по-малките деца.
Такава такса като цитираната няма- проверих в офиса. За детската градина таксата е 2200 евро с включена храна в нея и 2650 евро за предучилището с включени храна и клубове по интереси. Ние живеем в тази страна и виждаме какво става. Учителите искат двойни заплати, хранителните продукти поскъпнаха много, а държавата не дава и стотинка за нашите деца, които са в частните училища, макар да сме съвестни данъкоплатци. Аз съм  много доволна от училището и не смятам, че таксите са по-високи от тези на другите частни училища. Направих сравнение на току що проведеното изложение.

# 12
 • Мнения: 359
Да цената е  2 650 Евро, ако платите всичко в една вноска и 2 950 Евро(годишно) при плащане всеки месец. За дейностите наистина е интересно, защото може да се избера само две  Simple Smile. Ако искате повече доплащате. Нали не мислите, че ще си измислям ей така, защото нямам друга работа???

Само не разбирам кое му е в рамките на разумното...

Честито Toby, жалко, че вече в държавните не е така лесно ...... Това с таксата за храна и за не го разбирам, въпреки, че винаги предупреждаваме.

Аз също съм много разочарована от отношението което се демонстрира към родителите.
Можеш ли да пуснеш на лични в кога градина се преместихте?

# 13
 • София
 • Мнения: 771
Защо ли ми се струва, че не си съвсем на ясно!? Осведомева ли си и за таксите във Веда и "новото" Дойчешуле"......?!

# 14
 • Мнения: 359
Защо долавям, явна жлъч във всичките ти постове Балони? Да осведомена съм, минах през изложението.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт