жито ?

  • 1 821
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Понякога правя за гарнитура - като се свари (кой както си знае) слагам парче краве масло да се разтопи и сол, разбърквам и готово.

# 16
  • Мнения: 9 973
Аз го правя така.Измивам житото много добре,поне няколко пъти изхвърлям водата.Слагам го на котлона да заври.След като заври ,изключвам котлона.Тенджерата я оставям на котлона докато е топъл.След това я завивам в одеало и я оставям няколко часа.Не повече от 2-3 ч.Отвивам,житото е цъфнало,добавям захар,1 лимон изстискан,кората я стържа,орехи или каквито ядки искате.И готово Simple SmileБързо и лесно.
и аз така знам Peace

# 17
  • Мнения: 2 211
Житото се вари около 20 минути, след това котлона се изключва и тенджер се покрива и така престоява до сутринта. След това житото се измива и се разс тила на тензух(марля) да изсъхне. След като изсъхне се поръсват галета, смля ни орехи,стафиди и лимонена кора. Захар слагам при консумацията, за да не пуска вода. Заслужава си да се опита пшеницата по този начин. Peace

Ей това ми е любимото жито. Номера със захарта не го знаех.

Общи условия

Активация на акаунт