Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 364
Хайде народе, който разбира тук се спира Simple Smile Да не забравяме основните си помощници:
ВОДАТА
, ХРАНАТА, КАНТАРЧЕТО, САНТИМЕТЪРА и най-вече ПОДКРЕПАТА

И да си припомним нашите принципи:
Каквото и да си кажем по повод волята и търпението, търпението и волята, все ще е малко. Възприемайки балансиран режим на хранене, трябва да сме наясно, че често резултатите идват бавно. Просто трябва да се живее с нагласата и мисълта, че с всеки ден ние правим нещо полезно и добро за себе си. А резултатите ще дойдат – ако всичко е както трябва, непременно ще дойдат.

Орденът служи за разтуха, за споделяне, за съветване, за обмяна на мнения, за разсъждения – това си е седянка, на която се обсъжда всичко. Като след всяка седянка, всяка Рицарка си отива с това, което е решила да вземе – да се възползва или не от даден съвет си е нейно право и решение.

И много ви моля, независимо от казано, речено, сторено в темата – не се оттегляйте от нея. Може да не сме съгласни с всичко, но имаме нужда една от друга – просто, защото в това сме спътници. Най-ценното нещо в Ордена е добронамереността – помагаме си, нали така? Най-доброто, което всички заедно постигнахме е свежият дух, свежото общуване и нека така да продължава.

Пожелаваме си взаимно успех и жизнерадост! И нека не звучи превзето - открехнете мисълта си на добра вълна и ще ви се върне


Това, което е важно за Ордена:
-   Рицарките не се ядат помежду си, при никакви условия, даже и в пристъп на вълчи глад.
-   Рицарките си помагат с каквото могат.
-   Рицарките пазят положителното отношение към живота при всички обрати на съдбата, ако ще да е тръгване на кантара в обратна посока.
-   Добре е новата Рицарка да се представи по – подробно, за да получава адекватни съвети.
-   Добре е новата Рицарка да попрочете и предходните теми – има доста полезни неща измежду многото празни приказки.
-   Добре е да си водите дневник – най-малкото, за да се вижда кога какво какъв резултат е давало.

Та, при нас е весело. И така и трябва да бъде.
Леки и спорни режими да си пожелаем. И повечко стриктност, за да има по – малко сълзи.


Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет     bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


"Краят е в съвършенството. Всички можем да го постигнем." - mimmy. Успех момичета    bouquet

Старите теми:
Рицарки на Бялото кантарче 17.03.2008 - 23.03.2008
Рицарки на Бялото кантарче 10.03.2008 - 16.03.2008
Рицарки на Бялото кантарче 04.03.2008 - 09.03.2008
Рицарки на Бялото кантарче 24.02.2008 - 02.03.2008
Рицарки на Бялото кантарче 18.02.2008 - 24.02.2008
Рицарки на Бялото кантарче 11.02.2008 - 17.02.2008
Рицарки на Бялото кантарче 04.02.2008 - 10.02.2008
Рицарки на Бялото кантарче 28.01.2008 - 03.02.2008
Рицарки на Бялото кантарче - кой каза, че... 21.01.2008 - 27.01.2008
Рицарки на Бялото кантарче 14.01.2008 - 20.01.2008
Рицарки на Бялото кантарче - преброяване на опърничавите 07.01.2008 - 13.01.2008
Рицарки на Новата година 31.12.2007 - 06.01.2008
Рицарки на Коледното чудо 24.12.2007 - 30.12.2007
Рицарки на предколедната треска 17.12.2007 - 23.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 09.12.2007 - 16.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 02.12.2007 - 09.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 25.11.2007 - 02.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 18.11.2007 - 25.11.2007   
Рицарки на Червената чаша 11.11.2007 - 18.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 05.11.2007 - 12.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 29.10.2007 - 05.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 22.10.2007 - 29.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 15.10.2007 - 22.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 08.10.2007 - 15.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 01.10.2007 - 08.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 24.09.2007 - 01.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 17.09.2007 - 24.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 10.09.2007 - 17.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 03.09.2007 - 10.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 27.08.2007 - 02.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 20.08.2007 - 26.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 13.08.2007 - 19.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 06.08.2007 - 12.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 30.07 - 05.08
Рицарки на Бялото кантарче 23.07 - 29.07
Рицарки на Бялото кантарче 16.07 - 22.07
Рицарки на Бялото кантарче 09.07 - 15.07
Рицарки на Бялото кантарче 02.07 - 08.07
Рицарки на Бялото кантарче 25.06 - 01.07
Рицарки на Бялото кантарче 18.06 - 24.06
Рицарки на Бялото кантарче 11.06 - 17.06
Рицарки на Бялото кантарче 04.06 - 10.06
Рицарки на Бялото кантарче 28.05 - 03.06
Рицарки на Бялото кантарче 21.05 - 27.05
Рицарки на Бялото кантарче 14.05 - 20.05
Рицарки на Бялото кантарче 07.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 02.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 23.04 - 29.04
Рицарки на Бялото кантарче 16.04 - 22.04
Рицарки на Бялото кантарче 09.04 - 15.04
Рицарки на Бялото кантарче  - след срещата!
Рицарки на Бялото кантарче 26.03 - 01.04
Рицарки на Бялото кантарче 19.03 - 25.03
Рицарки на Бялото кантарче 12.03 - 18.03
Рицарки на Бялото кантарче  - първомартенска
Рицарки на Бялото кантарче 12.02 - 18.02
Рицарки на Бялото кантарче 05.02 - 11.02
Рицарки на Бялото кантарче 29.01 - 05.02
Рицарки на Бялото кантарче 22.01 - 28.01
Рицарки на Бялото кантарче 15.01 - 22.01
Рицарки на Бялото кантарче 08.01 - 15.01
Рицарки на празничното кантарче - 22.12 докъдето стигне 2006
Рицарки на Бялото кантарче 11.12 - 17.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 27.11 - 03.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 20.11 - 27.11 2006
Рицарки на бялото кантарче - 10 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 9 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 8 част 2006
Съмишленици за отслабване - 7 част 2006
Съмишленици за отслабване - 6 част 2006
Съмишленици за отслабване - 5 част 2006
Съмишленици за отслабване - 4 част 2006
Съмишленици за отслабване - 3 част 2006
Съмишленици за отслабване - 2 част 2006
Времето се стопля, да се стягаме, момичета! Търся си съмишленици да отслабваме! Началото     bouquet

Желая ви една успешна и усмихната седмица    bouquet

# 1
 • в резерват
 • Мнения: 3 331
Пу, първа  Grinning
Добро утро и успешен старт през новата седмица на всички   Hug

Стискам палци на Мими да се почувства  добре на новата работа.  Heart Eyes

Успех и на Мила, дето се оправя така добре в далечните земи  Hug

Стискам палци и на мене си да започна новата диета без проблеми  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Днес съм първи ден - белтъчен, то ми и личи де.  Laughing

ДНЕС ЩЕ Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН

И ДА НЕ ЗАБРАВЯТЕ ВОДАТА
кафе за всички и закуска за другарчетата                  
   


Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 07:00 от Арбанашка кокона

# 2
 • Мнения: 2 040
Добро утро  Grinning
Напоследък го давам през просото.
Не се уливам, но ям като за задържане, а не за сваляне.
Днес трябва да се стегна.
Отивам да си правя кафето с млякото.
Хубава седмица пожелавам.
Миме - аиде - успех на новата работа,
ще чакаме да разкажешц Peace

# 3
 • Мнения: 701
Добро утро момичета и хубава седмица пожелавам.
 Hug

# 4
 • Варна
 • Мнения: 131
Добро утро и от мен!
Стискам палци на всички,които имат нужда от това!На мими за новата работа.От пресен опит зная ,че стресът е огромен,но трябва да се издържи.Само началото е трудно!
На Милла-дано се наредят нещата с къщата!Ще чакаме снимки от градинката,дето ще сътвориш! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
А на мен ми трябват стиснатите ви палци да мога да напусна най-сетне работа!Моля Ви ,пратете по една добра мисъл да се отърва от тоя кошмар по-скоро!
ЗДРАВЕ,ЛЮБОВ И КЪСМЕТ ПРЕЗ НОВАТА СЕДМИЦА!  bouquet newsm51

# 5
 • Мнения: 701
Ади по палец за Мими, Мила И ЛУшанса.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 6
 • Мнения: 1 479
Добро утро, мили приятелки! С режима е добре , но с други неща не!
Сина ми вчера се върна от поредния мач с разбит нос1 Ударили го с лакът в носа и целия му беше подут и червен ! И през нощта му тече кръв! Направих му тампон с лимонтузу за спиране и сега отиде на училище! Ама така съм притеснена, че няма накъде! Тоя нос го чупиме вече трети път! Да не говоря , че преди няколоко години беше наистина счупен и беше голяма драма! Ох, дано се оправи! Сега пия горчиво кафе, ще турболирам и пак почвам с кълването! Целувам ви и ви прегръщам!

# 7
 • Мнения: 2 040
Мила  Hug - успех пожелавам   bouquet
Хубаво е, че сте се решили.  Grinning
Данданията ще отмине  Peace
Ще видиш колко е хубаво да си пиеш кафето сутрин в  твойта си къща   Party

# 8
 • София
 • Мнения: 5 931
станах
ужас
кафе
миси

# 9
 • Мнения: 1 488
Добро утро и от мени  Hug Завърнах се от селския туризъм нахапана от една бълха!
Нямам ко да кажа повече  Mr. Green
Е... починах си малко добре,че ми беше запушен носа и не усетих много аромата на старите баби  Wink оф дали ще доживея и аз да мириша така  Joy напомя ми,баба ми като ме пита на скоро.Ели баба в къщи мириши ли на лошо?Пък те често се къпят и пръсконтят с дядото.Водят усилен социален живот Joy при селските баби е малко по различно,то и тоалета на 30метра от къщата,водата и тя в двора...абе ко да ви разправям.Мтъййййййй
Едно гуш на коконата ей тъй дето поименно имала време да изброява.Евич  Hug и за теб едно гуш.Ще му мине на човека.МиЛЛЛа дано всичко мине безпроблемно с къщата стискам палци.Пуки,Лушанса пожелавам ви в близко бъдеще да си намерите по хубава работа която да си я харесвате. Wink
Мими  Wink
Целуфки,отивам да приготвям кус кус-а на дятито.Закусих не до там режимно,но много бях гладна.Кантара показва нагоре...но след селския туризъм го намирам за нормално.Почвам пак диетстването на сериозно от обяд!
Хубав ден на всички  bouquet

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 09:01 от Щък

# 10
 • Мнения: 1 183
Добро утро и от мен!
Мими, стискам палция и аз!
Лушанса, и на теб! Реши се и го направи!
Миля  Hug
Сега ще отивам да чета назад, че съм много изостанала.
Щък, така е след селски туризъм + е неминуем. Пък за миризмата, ние нали ще сме градски баби  hahaha
Евич, ще се оправи момчето, няма начин такива са, нали знаеш -юнак без ране не ходи  Hug

# 11
 • Мнения: 175
Здравейте, момичета.
Аз съм минус 1. 8 кило.
За сега съм добре, но събота и неделя е лесно, мислиш за хубави неща, като ти се дояде гледаш разни витрини и ти се отяжда. Но като съм на работа е голям зор. Като се изнервя от нещо и веднага ми иде да се наям с баници.
Иначе стриите ме тормозят, няма ли някакъв начин да се махнат, те са ми от напълняването, не от отслабването. Ами това е.
Днес - закуска яйце варено, обед - риба и за вечеря същото планувам, пък ще видим. Водата няма шанс да я забравя, нали си казах, че съм жабок:) Що се отнася до спорта - вчера бях на плуване, иначе - велоергометър по 1 час на ден.

# 12
 • Smolyan
 • Мнения: 1 379
Добро утро красавици  Hug, малко ме нямаше  Embarassed.
Една седмица изкарах моното, резултат - 3 кг., но от днес по - стриктно, че вечер ми е много трудно да готвя, да сервирам, да храня, а аз  Whistling
На Мими и Мила стискам палци, успех  Heart Eyes
Щък, успех и на теб от обяд. Обожовам кус кус, добре че съм на работа, защото вкъщи диетата е мнооооооооого трудна  Simple Smile
evich , съжеляавам мила за сина ти, но да знаеш, че децата много бързо се възстановяват, не се притеснявай  Simple Smile, уф какво ли ни чака и нас  ooooh!.
lushansa , пожелавам ти успех с нтапускането на работата  Heart Eyes
Арбанашка кокона , мерси за кафето и закуската  Heart Eyes
Айде приятен ден и много целувки за всички  Heart Eyes

# 13
 • Мнения: 2 331
Литълчо, чудесна, страхотна, невероятна заглавна страница!Благодаря ти! Hug Hug Hug
Мила, Мими, Шанси, Евич, специални прегръдки и да се наредят нещата, а на Евич момчето ooooh!...ох, не ми се мисли и с нашия синковец! Thinking Tired
Дани, Пиле, успех в новото!И много резултати!Аз също го харесах като идея това ядене, ама не е за мен.Много ред и дисциплина иска, пък аз таковата...не мога... Rolling Eyes
Хубава и отслабваща седмица на всички! Hug Hug Hug
Аз също си обещавам отслабваща седмица! bowuu# 14
 • в резерват
 • Мнения: 3 331
ЕЛИИИИИ,  ooooh! влизах ти в профила да видя дали си си махнала снимките от вчера и да напомня, ако не си и какво видях  Shocked Naughty newsm29. Какви са тез погачи, какви са тез слънца, А?. Кат съм на друг режим,  да не мислиш че съм те изтървала от поглед. Ти кака си Даниела не я гледай, тя е на -25 кг.  вече Sunglasses

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт