Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 205
Момичета, ще съм Ви много благодарна, ако коментирате следните резултати. Правени са на 4-ти ден от цикъла.
LH - 10,0 mUI/ml   фоликулярна фаза - 0,5-8,5; лутеална фаза - 0,5-10,5; менопауза - 8,2-40,8
FSH - 9,63 mUI/ml  фоликулярна фаза-2,9-7; лутеална фаза-1,2-8,8; менопауза-35-151
Estradiol - 44,9 pg/ml  фоликулярна фаза-30-120; овулаторен пик-130-370; лутеална фаза-70-250; менопауза-15-60
Притеснявам се, че въобще не изглеждат добри.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Да, високи са ЛХ и ФСХ, колко дни ти е цикълът? За пръв път ли правиш?
Цитирай

София

Мнения: 205
Lali, за първи път правя такива изследвания. За съжаление, точно февруари месец имах проблем с цикъла. Идва ми два пъти за по 3-4 дена. И аз видях, че са завишени и се отнасят повече към стойностите за менопауза Sad, и това ще е навярно пречка за процедура ИКСИ.
Цитирай


Мнения: 740
Ще използвам темата за да поискам и аз съвет за хормоналните изследвания на една приятелка, защото проблема е сходен. Извинявай, Mantonia, да не пускам нова тема.
Изследването е направено на 5-ти ден и е както следва:

LH 31.67 IU/L при референтни фол. фаза - 1.9 - 12. 5
FSH 10.40 IU/Lпри референтни фол. фаза - 2.5 - 10.2
Estradiol 324.3 pmol/L реф. фол. фаза - 46 - 607

Моля ви за мнение, понеже е от Бургас, да я насочим към съответния специалист.
 
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Мантония, повтори изследването на тези хормони още веднъж, следващ цикъл в друга лаборатория, после непременно пиши.

Сима, преди консултация и с оглед на това, че в Бургас няма достатъчно добри специалисти бих я посъветвала същото.
Цитирай

София

Мнения: 205
Благодаря Лали, непременно ще пиша, още повече, че на 22.04. ми е часа при Стаменов.
Цитирай

Варна

Мнения: 56
Здравейте, моля за коментар на моите резултати. Мисля, че всичко е наред, поне виждам че съм в границите, единствено се чудя дали FSH не е виско, а пък Е2- ниско. Всъщност не знам дали ги интерпретирам правилно, т.е. че са добри, а на лекар ще ходя след поне 2 седмици.
FSH- 9.6 (реф.ст. 2.5-10.2)
LH- 7.6 (реф.ст. 1.9-12.5)
Prolactin- 187 (реф.ст. 59-619)
E2- 13 (реф.ст. 11-69)
Цитирай

София

Мнения: 7 718
На кой ден от цикъла са правени?
ФСХ е височък, естрадиолът е нисичък, нещата отиват към поизчерпан яйчников резерв, ако са правени 3-5 ден.
Цитирай

Варна

Мнения: 56
Правени са на 4 ден. За съжаление и аз се притеснявах че нещата отиват на там, поне от това което прочетох по интерпретацията на резултатите.
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Д-р Владимиров е специалист в тази област. Добре е да се прегледаш първите дни на цикъла, за да се види дали има зараждащи се фоликули, късмет. Hug
Цитирай

София

Мнения: 46
Моля ви за съвет в коя лаборатория да си направя хормоните: В Бодимед или Биочек. Според мен и това има значение, а ми е за първи път и всеки момент очаквам да ми дойде.
Благодаря ви!
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 674
Vili, ходи ли на лекар? Какво става?
Цитирай

Варна

Мнения: 56
Vili, ходи ли на лекар? Какво става?
Минаха почти два месеца от както се притеснявах за хормоните, но все пак да си кажа. Засега остават на "заден план". Основният проблем ми са май тръбите. Предстои ми лапароскопия, а после .....  newsm78 ще видим след нея.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.