Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 119 отговора
незнам дали тук е мястото на запитването ми,но...ще продължа.чувала съм че през нощта когато кукумявка кукала(незнам как да го кажа)пред определена къща-значело че предизвестява за смърт на някой от хората в тази къща.вече седмица на отсрещният стълб пред нас се появява тази зловеща птица,свекър ми я гони с бомбички и пиратки,но на другата вечер пак е на същото място.искам да питам-т.като кукумявката само известява за предстоящо зло,като я изгоним от стълба ние гоним само вестоносеца,или гоним и смъртта.това не ми е ясно newsm78 .не вярвам в суеверия,но направо вече ме хваща страх,всяка вечер едно и също...вие какво мислите,и как бихте реагирали?
« Последна редакция: Пон., 24 Март 2008, 14:08 от sisi86 »
Цитирай


нямате си работа, че се занимавате с глупости!
на село, баба ми говореше така за кукумявките ..... да не се бъркаш нещо?
а и като им мине размножителния период, да не би да спират нещастията?????
Цитирай


Кукувицата е предвестник на пролетта, когато я чуеш да кука, трябва да имаш в джоба си пари, за да ти върви цяла година. Така знам аз. А за кукумявката и аз съм чувала подобни работи, но аз вярвам само на хубавите суеверия.
Цитирай


За кукувицата не съм чувала такова нещо! Naughty
Цитирай


Ако това ще те успокои това суеверие се отнася за кукумявката, а не за кукувицата.
Цитирай


И аз знам, че кукувицата е добър предвестник. А и по мое мнение, не животните са страшни, а от хора трябва да се пазиш!
Цитирай


Птици, не може само да си мълчат33uu
Суеверието е за кукумявка - колкото пъти изкука/ или мяука в случая/ толкова дни остават на някой.
Ти си помисли дали е реално това ....

Помислих си по заглавието на темата, че ще обсъждаме кукувиците които вярват в суеверия.........
Цитирай


Кукувицата е предвестник на пролетта, когато я чуеш да кука, трябва да имаш в джоба си пари, за да ти върви цяла година.
Peace

Ако това ще те успокои това суеверие се отнася за кукумявката, а не за кукувицата.

 Peace

Това са поверията .За да те успокоя ще ти кажа ,че съм чувала кукумявка отдавна ,когато имаше болен в къщата и нищо лошо не се случи. Тъй , че по-малко суеверия - по-спокоен живот.

П.С. Кажи на свекър ти да остави животинчето намира .Горката птица с нищо не е виновна ,че му хлопа дъската.
Цитирай


олее,извинявам се за объркването-става въпрос за кукумявките.
Цитирай


По повод суеверията да добавя, че гледам черна котка и то отдавна и нищо лошо не се е случило.
Цитирай


Кукумявките живеят под покривите.Харесва им на животинките....намират и храна в нашите гадни градски условия....Ами нормално е да си общуват гадинките.Знам за суеверието с кукумявките,за което знам,че ако ти кацне на прозореца или балкона- за тогава важи....
Цитирай


По повод суеверията да добавя, че гледам черна котка и то отдавна и нищо лошо не се е случило.
Сигурно още не ти е минавала път!  Mr. Green


Цитат
Домашна кукумявка-(Athene noctua)

.....
Обитава скални терени, отвесни брегове, постройки в селища, окрайнини на гори. единични дървета сред открити пространства. През последните години е редовен посетител на големите жилищни комплекси. Размножителният период започва през март. Тогава е много гласовита. През цялата нощ се чу8а характерното „кукумяуу", „кукумяуу".Гнезди в скални цепнатини и в кухини между камъни, по тавани, в хралупи и в изкуствени гнездилки. Женската снася 3-6 бели гланцирани яйца, които мъти 28-30 дни.
....
Домашната кукумявка е ценен помощник на човека в биологичната борба с вредителите, Основна храна са мишевидните аризачи и насекомите.


Оттърви се от суеверията....така ще живееш по-спокойно!
Цитирай


Кукувица и кукумявка са два коренно различни индивида. 35 35 35  Поправи заглавието на темата си. Относно поверието, чувала съм го от мноооого малка, и посред нощ съм излизала на улицата да гоня кукумявка с камъни от дървото, която упорито обаче всяко лято си идваше пак на същото място. Абсолютно нищо не се е случило. Беше преди 10 години. Просто спрях да им обръщам внимание. Чувала съм ги на много места, както и на много от къщите на комшиите ни. На никого нищо не се е случило.
Цитирай


 Абсолютни глупости!
И ние си имаме кукумявка в махалата. Загнездила се е под покрива на комшиите. Яде мишките и буболечките....Чуваме я редовно от години .
 Ако беше вярно това суеверие, досега човек да не е останал! 
Я по сериозно!  Wink
Цитирай


Честно да ти кажа посмях се от сърце ...  35
не е кукувица , а кукумявка - това са две различни птици .... и каквото и да известява бомбичките няма да го спрат ..искам да кажа вярваш ли че като изгониш пилето , на което му се е  прикукало ще избягаш от съдбата си например ... Crossing Arms
за справка моята прабаба , която и сега е жива , да ми е жива и здрава казваше :Ако ти е писано да се обесиш няма да се удавиш...така че ти си прави сама изводите !
Не съм чела другите постове и дано не се повтарям ... Rolling Eyes
Цитирай


1-14 от 119 отговора