Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Германия

Мнения: 7 532
Продукти zа 2ма

* 2 филета от камбала (халибут), ~200гр. всяка
* 1 глава лук
* 1 4ервена пиперка
* 1 4аШа ориz
* 2 4аШи zелен4уков бульон
* 1 лимон
* 4ерен пипер и маzнина

Ориzът се сварява в гореЩия zелен4уков бульон.
Лимонът се иzстиска. Върху рибата слагате малко 4ерен пипер (млян) и сокът от лимона, покривате го и го оставяте така zа 10 минути.
Преz това време наряzвате лукът на куб4ета и пиперката на ивици. Двете се пържат леко.
В една тава иzсипвате готово свареният ориz. Вадете рибата от лимоновият сок и я слагате върху ориzа. От горе слагате лукът и пиперката.
Пе4е се във фурната zа 30 минути на 200°.

....и се полу4ава ето това   chef


Рибата става направо моzък  Smile  Надявам се да ви харесва  Flutter
Цитирай

Варна

Мнения: 2 631
Татянка  Hug
Само да открием тази риба  35 hahaha Освен да пробвам с друга - това филе ли е?  newsm78

П.П Сори за тъпя въпрос, то се и вижда, и си пише  Whistling
« Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 11:25 от СмиНсЧо »
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532
 Hug  Филе е, да  Wink  Ако искаШ zамести я с калкан, тя е съЩо плоска риба  Thinking
Цитирай

The Promised Land

Мнения: 1 526
Децата ми много обичат риба. Но пък не обичат пържена.
Така че ще я пробвам тази рецепта. Изглежда вкусна.
Благодаря, че сподели.
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532
  bouquet  Тали, да споделяШ после как ви е харесвало  Wink
Цитирай
Звучи много вкусно и лесно. Smile
Имам обаче един въпрос. Оризът не става ли сух/твърд след 30 мин печене, при положение, че вече е бил сварен и не се слага вода в тавата?
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532
Звучи много вкусно и лесно. Smile
Имам обаче един въпрос. Оризът не става ли сух/твърд след 30 мин печене, при положение, че вече е бил сварен и не се слага вода в тавата?

Не, и аz се иzненадах, но не става сух  Very Happy Ако искаШ го сложи в тавата преди да се е иzпарила целия бульон  Peace
Цитирай
Благодаря за бързия отговор. bouquet В най-скоро време ще изпробвам рецептата, но най-вероятно с друга риба ...  Thinking
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532
Благодаря за бързия отговор. bouquet В най-скоро време ще изпробвам рецептата, но най-вероятно с друга риба ...  Thinking

Да се похвалиШ после  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 2 631
снимка нямам, ама да кажа, че с филе от акула стана супер
и понеже нямаме свестни бульони тук - сварих морков и лук и прецедих водичката
и другото, което промених е, че задуших лука и пиперката, че пържено ..и метнах всичко заедно в тавата, но отново стана прекрасно
Данке шойн, татянка  Hug
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532

и другото, което промених е, че задуших лука и пиперката, че пържено ..


 Embarassed  ЗнаеШ ли, май греШката е в моя български  newsm78  Слагам лукът и пиперката в тиган с малко маzнина, на среден огън zа 2, 3 минути докато омекнат....това пържене ли е?  Blush 
Цитирай

Варна

Мнения: 2 631
аз слагам и малко водичка и ги захлупвам с капака  Laughing
Цитирай

Германия

Мнения: 7 532
 Laughing Станах zа реzил аz, ама нейсе  Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 2 631
Простено ти е, толкова вкусна рецепта   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.