Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 92 отговора

NC

Мнения: 136
Здравейте,
предстои ми да замина за САЩ това лято.В момента си подготвям документите.Ще ми бъде от полза ако дамите омъжени за американци като мен се спрат на тази тема,защото едно от нещата,които ме интересуват е след като пристигна и визата ми изтече,какво следва да направя?Другите неща ще ви питам после Smile
Цитирай

в тълпата

Мнения: 2 563
Здравейте,
предстои ми да замина за САЩ това лято.В момента си подготвям документите.Ще ми бъде от полза ако дамите омъжени за американци като мен се спрат на тази тема,защото едно от нещата,които ме интересуват е след като пристигна и визата ми изтече,какво следва да направя?Другите неща ще ви питам после Smile

Като съпруга на американски гражданин следва да получиш зелена карта и след време гражданство. Би трябвало да заминаваш на имигрантска виза. Ако е така, след като пристигнеш в САЩ, ще ти пратят зелената карта на адреса, който си посочила. Кажи ми каква ти е визата, за да ти помогна повече.
Цитирай

NC

Мнения: 136
Благодаря ти за бързото включване!
Точно емигрантска ще ми е визата,чакам да я ми я пратят с паспорта от посолството в София(интервюто беше преди седмица).За това че ще ми дадат зелена карта знам от мъжа ми,но нищо повече.Той се занимава с подготовката на всички документи,но като пристигнем там нищо ли не се изисква от мен до периода в който стана американски гражданин ?
Незнам дали бях достатъчно изчерпателна,ама това е защото си седя,гледам си бебчето и въобще не мога да се настроя за тая Америка Sad
Цитирай

в тълпата

Мнения: 2 563
Кати пристигнеш, на летището ще ти прегедат плика с документи, ще ти ги вземат, може и отпечатъци в някоя задна стая да ти вземат и ще те пуснат. След това на адреса ви в САЩ ще пристигне писмо в стил "Добре дошли, чакайте си зелената карта скоро". Около месец -два след него следва да дойде и зелената карта и вече ще се водиш Permanent Resident. Ако не сте имали две години брак преди да подадете документи, ЗК ще е временна (conditional permanent residence). На нея си пише кога изтича срокът й (би трябвало да е след две години), а като пристигне би трябвало и да има писмо кога да я подновиш с безсрочна. За безсрочна карта също се минава интервю (на което пак доказвате, че бракът ви е истински  - с общи банкови сметки, с общ наем или собственост на жилище, снимки и прочие доказателства), но аз още не съм минала оттам, та не знам подробности. Ако се разведете докато си на временна зелена карта, губиш правото да живееш в САЩ. Това са го въвели срещу фиктивните бракове.

Ако сте били женени повече от две години, би трябвало да получиш безсрочна зелена карта. След 3 години престой в САЩ можеш да кандидатстваш за гражданство. И на временна, и на безсрочна ЗК имаш право да живееш и да работиш в САЩ, да излизаш и влизаш (но с българския си паспорт, освен ЗК).

Накратко: ако получиш временна ЗК, след две години ще я сменяш на безсрочна. Ако получиш безсрочна, след 3 години ще можеш да кандидатстваш за граждаство. Междувременно си живееш живота. За най-точна информация чети  на сайта на имиграционните uscis.gov, ето тук пише много за permanent residents
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 0000045f3d6a1RCRD



« Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 01:09 от Hear Again »
Цитирай

в тълпата

Мнения: 2 563
И още нещо, отсега нататък вече няма да си имаш работа с посолството, а само с имиграционните в САЩ. Те са доста по-бавни от посолството.
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
Ако сте били женени повече от две години, би трябвало да получиш безсрочна зелена карта.

Само да кажа, че поне 2006 не беше така. Моя близка приятелка подаде за зелена карта след около 2 г брак и пак й дадоха временна за две години. Такъв бил реда - първо 2 г conditional, чак после постоянна   Tired
Цитирай

в тълпата

Мнения: 2 563
Ако сте били женени повече от две години, би трябвало да получиш безсрочна зелена карта.

Само да кажа, че поне 2006 не беше така. Моя близка приятелка подаде за зелена карта след около 2 г брак и пак й дадоха временна за две години. Такъв бил реда - първо 2 г conditional, чак после постоянна   Tired

Може и така да е, неведомни са пътищата имиграционни.  Very Happy Аз съм с временна засега, но ние нямахме две години като подавахме документи.
Цитирай


Мнения: 1 147
Аз да подкрепя всичко, което е казала Хиър, при нас точно така се случи... С тази разлика, че аз вече съм с безсрочна след интервю за отпадане на condition-a. Иначе, стъпки, срокове, Хиър всичко е обяснила.
Цитирай


Мнения: 994
Не че съм в подобна ситуация, но имам една приятелка, която дойде през август като съпруга на американец и още си чака зелената карта. Казали са и от имиграцията, че може и повече от 6 месеца да се забави. Поне й дадоха ССН и може да си търси работа.
Цитирай

NC

Мнения: 136
Благодаря Hear!
Nяма да имаме две години като пристигнем на 03.08.тази година живот и здраве!Има още нещо което малко ме притеснява.Когато си сменях документите за самоличност заради новото фамилно име,след като подписахме,в паспортна не са ми изписали правилно имента,те просто са превели името и фамилията ми от български на латиница и не е както би трябвало да бъде.Например вместо Sylvia-kakto mъжа ми казва че се пише в Америка,те са писали Silvia,на самолетния ми билет пък пише Silviya,a и фамилното ми име на паспорта е с две "к",вместо с две "с",а на самолетния билет е правилно изписано(следователно не както е в паспорта).От туристическата агенция казаха че това се случва много често и не е проблем,а от посолството също писаха че не е нужно да си вадя нов паспорт,просто било необходимо да се убедят на летището че съм същия човек,което ми прозвуча малко неясно(или поне така ми го предаде мъжа ми).Ако някой има подобен опит..............?Мерси отново Smile
Цитирай

в тълпата

Мнения: 2 563
Ами не знам как се решават такива проблеми. Аз не си смених името, именно за да избегна висене по гишенца в България, но пък сега си имам други проблеми: като нямаме една фамилия, понякога е съмняват, че сме семейство.

Дано се включи някой, който е минавал през смяната на името. Успех!
Цитирай

USА

Мнения: 1 435
Когато си сменях документите за самоличност заради новото фамилно име,след като подписахме,в паспортна не са ми изписали правилно имента,те просто са превели името и фамилията ми от български на латиница и не е както би трябвало да бъде.

Ако ти се занимава и имаш време до интервюто, *мисля*, че можеш да смениш паспорта. На бланката, която подаваш в паспортното, най-отзад има едно голямо празно поле за допълнителна информация (как го обясних само  ooooh!) и там пишеш "Желая името ми да се изписва..." и го изписваш на латиница както искаш. В на мъжа ми фамилията има 'ц' и моето име го бяха транскрибирали различно от неговото, но аз веднага го забелязах и го оправиха. Не знам дали ако имаш валиден паспорт ще ти разрешат да го смениш, но можеш да опиташ.
Цитирай

NC

Мнения: 136
Juturna аз самата също съм на мнението,че е по-добре да си извадя нов паспорт(но нова лична карта и шоф.книжка няма да вадя повече!),само че паспорта ми е в посолството и чакам да ми го пратят с визата,а за да извадя нов трябва да нося стария,така че не става в момента.От посолството пък  казаха че не е проблем това,както споменах ве4е.А  вече като ми ударят визата сигурно ще е абсурдно да си сменя паспорта,като  визата следователно трябва някак си да се озове в новия паспорт PartyАма аз  все такива едни бъркотии забърквам,като си изкарвах документите бях бременна в 7-мия месец и изобщо не бях с акъла си дето се вика Whistling
А вие къде живеете в САЩ,ние ще бъдем в Минеаполис,живот и здраве........... Smile?
Цитирай

София

Мнения: 1 843
просто било необходимо да се убедят на летището че съм същия човек,което ми прозвуча малко неясно(или поне така ми го предаде мъжа ми).Ако някой има подобен опит..............?Мерси отново Smile

Обикновено се прави документ за идентичност, издава се в ГРАО. Превеждаш на нужния ти език, легализираш и си го носиш със себе си, в случай, че ти го поискат.
Цитирай


Мнения: 2 387
Само да информирам, че понякога след първото писмо в стил ''добре дошли, ала-бала'' второто (със самия документ) се бави повече от месец-два. В такива случаи е добре да подпалиш дупетата на службите, но само ако са минали не по-малко от 31 дни от получаването на първото писмо.
Късмет!
И аз не си смених името от подобни съображения, а сега съжалявам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 92 отговора