Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 март 2008, 09:13 ч.
  • Преглеждания  9 126  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Има ли някой интерсни рецепти с царевичен грис?

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 506
качамак с три вида сирена

царевичния грис го приготвяш по опаковката/аз ползвам 250гр от пакета/
докато е още горещ пускам натрошено сирене и нарязано топено сирене,разбърквам леко,защото иначе ще се разтопи изцяло ,изливам в тава и поръсвам докато е горещо с кашкавал.
Обожавам го със салата от домати,но уви само аз и затова правя по малко

# 3
  • Мнения: 506
Мамалига с пилешки бутчета

4 пилешки бутчета
350 г царевично брашно
200 г кашкавал от овче мляко
100 г топено сирене
1 червена чушка
1 в. ч. бяло вино
6 с. л. олио
2 с. л. накълцан магданоз
2 с. л. накълцан копър
сол на вкус

1. В тенджера се загрява вода, посолява се и се кипва.
2. Царевичното брашно постепенно се сипва във врящата вода, като се бърка непрекъснато в една посока с бъркалка.
3. Когато се сгъсти, се оставя на огъня за 30-40 секунди, без да се бърка, след което отново се разбърква. Готовата смес се пресипва в тава.
4. Кашкавалът и топеното сирене се настъргват на едро ренде и се разбъркват.
5. В йенска тава се сипва пласт от мамалига и се редува с пласт сирене и кашкавал.
6. Накрая се поръсва с настърган кашкавал, поставя се в загрята фурна и се пече7. Пилешките бутчета се слагат в тавичка и се поръсват с накълцаните копър и магданоз
 около 15-20 минути.
8. Месото се покрива с нарязаната на ивици чушка, полива се с олио и се пече 45-60 минути при температура на фурната 200 градуса. 5 минути преди да са напълно готови, бутчетата се поливат с бялото вино и отново се запичат. Поднасят се като гарнитура към мамалигата.

Това е рецепта на Бон апети.Аз я направих като сложих качамак в кръг в голяма тава,а бутчетата по средата и така запекох,невероятно е Peace

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
аз няколко пъти правих качамак, ама хич не ми е по вкуса Stop

не обичам и грис-халва или каша-грис Naughty

за сметка на това царевичните тортили ги унищожаваме за минутки  Grinning
стават и с фин грис и с царевично брашно Wink

има и някакъв арабски сладкиш с грис, кисело мляко и още нещо и се сиропираше....

# 5
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Аз търся рецепти специално за грис, не за брашно. Благодаря за идеите   bouquet

Асялайн аз много обичм такос, но досега винаги съм си купувала готови  Embarassed А какво разбираш под фин грис? С полента дали ще стане?

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
А какво разбираш под фин грис? С полента дали ще стане?

става  Peace
аз ги правя или с полента - излъгах се да я купя и на качамак не я ядем, или с царевично брашно от турците  Wink

те стават бързо, тестото се омесва за 2-3 минути, после се печат само по 2-3 минутки... не е толкова трудоемко Whistling

# 7
  • Мнения: 161
Ще дам рецепта с царевичен грис, който моите вкъщи обожават.
Царевични пръчици

1 малко пакетче царевичен грис
1 с.л. сол
олио
50 гр. сирене
галета
2 яйца

В подсолена вряща вода сварявате царевичен грис (колкото желаете) Аз лично като заври водата със солта отнемам от котлона, слагам олио(маргарин) и сипвам постепенно цяло пакетче грис от малките. Връщам на котлона.

В правоълълен съд сипвам горещата смес. Слагам сиренето.

след като изстине, режа на ленти. Като фиш фингърс.
Парчета ги овалвам в брашно, после яйце и накрая галета. Пържа до златисто.

Аз лично пратя всички пръчици с галетата, да стегнат. После направо във фритьоза. А ако са в повече,  както в повечето случеи става - ги слагам във фризера.

Надявам се да ви хареса. Вървят стахотно с бира. Особено лятото.
 

# 8
  • Мнения: 506
тези пръчици ще станат супер
аз от тая тема оня ден ядох качамак и май скоро ще е пак,защото и малкия много го хареса

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт