Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

София

Мнения: 525
Здравейте! Stop
Рядко влизам тук, но трябва да призная, че сте страхотни! Peace
Чудя се как да сготвя пресните картофи, които взех вчера.
Освен задушени ( с копър), нищо друго не се сещам... newsm78
А да не би, защото са пресни, да не могат да се приготвят по друг начин... newsm78
Моля Ви за съдействие!  bouquet  bouquet
  chef  chef  chef
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Цитирай

Варна

Мнения: 490
В гърне/гювеч дребни картофчета със сиренца (по избор) също стават Smile
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
И аз ги обичам с копър. Но може и пресни картофи със сметана.
Сетих се за още, запечени пресни картофи (пекат се цели), пресни картофи с прясно мляко, пресни картофи на фурна. И всичко от този тип.
Цитирай

БГ

Мнения: 607
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.
Цитирай


Мнения: 7 473
Пресни картофи със сметана

И една стара тема Какво да направим с пресни картофи?
Цитирай


Мнения: 6 055

пак ще си препоръчам рецептата, която съм дала за пресни картофи със сос от копър в цитираната от лео тема  chef
Цитирай

София

Мнения: 525
МЕРСИ МНОГО Момичета!
Страхотни както винаги!
Започвам.....  chef  chef  chef
  cook
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Абсолютно! Мноооооооого вкусно нещо е това!  Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.
Вчера ги направих така и станаха много вкусни. А и не ми се налагаше като задушените през 5 - 10 мин да ги разбърквам. Мерси за лесната идея.  bouquet
Цитирай

БГ

Мнения: 607
Мерси за лесната идея.  bouquet

Радвам се, че съм била полезна,  Hug  рецептата е много мързелива, но наистина е страшно вкусна!  Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Аз ги правя в тенджера с масло.Но картофките трябва да са дребни и се слагат цели .Слагам ги на котлона захлюпени и тръскам отвреме на време тенджерата да се разбъркват.Стават хем задушени, хем леко запържени и мноооого вкусни   chef
Цитирай

София

Мнения: 2 635
аз имам една любима рецепта с пресни картофи, задушавам ги с малко масло и олио, като станат готови ги изваждам и слагам гъби, когато и те се задушат, връщам картофите, слагам една малка квасена сметана и дърпам от огъня, поръсвам с копър и става много вкусно ястие Smile
Цитирай


Мнения: 157
Освен копър слагам и скилидки чесън.Любимите ни картофки.
Цитирай


Мнения: 4 923
С копър и масълце  Love Love  небелени, стават много вкусни.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора