Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 март 2008, 14:34 ч.

Ястия с пресни картофи?

  • 4 560
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 525
Здравейте! Stop
Рядко влизам тук, но трябва да призная, че сте страхотни! Peace
Чудя се как да сготвя пресните картофи, които взех вчера.
Освен задушени ( с копър), нищо друго не се сещам... newsm78
А да не би, защото са пресни, да не могат да се приготвят по друг начин... newsm78
Моля Ви за съдействие!  bouquet  bouquet
  chef  chef  chef

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......

# 2
  • Варна
  • Мнения: 491
В гърне/гювеч дребни картофчета със сиренца (по избор) също стават Simple Smile

# 3
  • На небето
  • Мнения: 5 521
И аз ги обичам с копър. Но може и пресни картофи със сметана.
Сетих се за още, запечени пресни картофи (пекат се цели), пресни картофи с прясно мляко, пресни картофи на фурна. И всичко от този тип.

# 4
  • БГ
  • Мнения: 635
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.

# 5
# 6
  • Мнения: 7 643

пак ще си препоръчам рецептата, която съм дала за пресни картофи със сос от копър в цитираната от лео тема  chef

# 7
  • София
  • Мнения: 525
МЕРСИ МНОГО Момичета!
Страхотни както винаги!
Започвам.....  chef  chef  chef
  cook

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Задушени с копър са супер.Пресният картоф няма още толкова силно изразен вкус и е "по-воден" като съдържание,ако се сготви както стария картоф има "умит" вкус.Затова задушен с копър си е супер......
Абсолютно! Мноооооооого вкусно нещо е това!  Peace

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 576
Аз ги правя така: Измивам добре картофчетата (с големината на орех, може и малко по-големи) и без да ги беля ги срязвам на две, ако са много мънички, може и цели. Намазвам тавичката с олио, подреждам картофките с разреза надолу, слагам и масълце и пека на 200 С, докато се зачервят! Посолявам и са готови за консумация! Стават много вкусни и са чудесна гарнитура за каквото се сетиш - месо, риба и т.н.
Вчера ги направих така и станаха много вкусни. А и не ми се налагаше като задушените през 5 - 10 мин да ги разбърквам. Мерси за лесната идея.  bouquet

# 10
  • БГ
  • Мнения: 635
Мерси за лесната идея.  bouquet

Радвам се, че съм била полезна,  Hug  рецептата е много мързелива, но наистина е страшно вкусна!  Peace

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 713
Аз ги правя в тенджера с масло.Но картофките трябва да са дребни и се слагат цели .Слагам ги на котлона захлюпени и тръскам отвреме на време тенджерата да се разбъркват.Стават хем задушени, хем леко запържени и мноооого вкусни   chef

# 12
  • София
  • Мнения: 2 657
аз имам една любима рецепта с пресни картофи, задушавам ги с малко масло и олио, като станат готови ги изваждам и слагам гъби, когато и те се задушат, връщам картофите, слагам една малка квасена сметана и дърпам от огъня, поръсвам с копър и става много вкусно ястие Simple Smile

# 13
  • Мнения: 157
Освен копър слагам и скилидки чесън.Любимите ни картофки.

# 14
  • Мнения: 4 916
С копър и масълце  Heart Eyes Heart Eyes  небелени, стават много вкусни.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт