Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

NL

Мнения: 4 358
Вчера направих кекс в микровълновата само за 9 мин.Много ми хареса ето пробвайте и вие :
  Продукти:                          
125 г масло
125 г брашно
125 г захар
100 г орехи
1 с.л. (10 мл) ром
4 бр. яйца
1/2 пакетче бакпулвер
150 г марципан
мазнина за формата
брашно за формата

В порцеланова купа се смесват размекнатото масло, брашното, захарта, 50 г нарязани орехи, ромът, яйцата и бакпулверът. Разбърква се добре с миксер до получаването на гладко тесто. Слага се в намаслена и поръсена с брашно форма и без да се похлупва, се държи 9 минути при 600 Вт. Оставя се да изстине малко и се обръща. Марципанът се разтопява за 1 и 1/2 минути при 600 Вт и кексът се покрива с него. Гарнира се с цели орехови ядки.
Да ви е сладко Flutter
Цитирай
Мисля да пробвам да стъкна мързелешката такова чудо Wink  Very Happy
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Цитат на: Honda
Мисля да пробвам да стъкна мързелешката такова чудо Wink  Very Happy

Няма да съжаляваш страхотно става и е мекичко като изтине,моят си облиза пръстите Mr. Green И бързо отгоре на всичко аз правя доста неща в микровълновата,сега в момента правя гъби с ориз за 20-тина мин.е супер,правя и гювече в микровълновата за 6 мин.После пиши дали ти е харесало
Цитирай
Въпросче  Question
В порцелановата купа ли печеш кекса и колко голяма ти е горе-долу Embarassed  Very Happy
Цитирай

морето, сините вълни...

Мнения: 510
[quote="Deq]И бързо отгоре на всичко аз правя доста неща в микровълновата,сега в момента правя гъби с ориз за 20-тина мин.е супер[/quote]

Кажи малко рецепти със технологията моля
Че аз освен пуканки и запретоплянеза друго не я ползвам
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Very Happy
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Цитат на: sun_flo

Кажи малко рецепти със технологията моля
Че аз освен пуканки и запретоплянеза друго не я ползвам

[/b]Ето друга рецепта:гъби с ориз

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.

Става също вкусно много изпитана е!Същото можеш да направиш и домати с ориз пак много вкусно става.

Пълнени чушки пак в микровълнова:
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
80 г ориз
10 бр. фъстъци
1 с.л. розмарин
олио

Отрязва се капаче на чушката, почиства се от семките, измива се и се подсушава. Морковът се обелва и се настъргва на едро, смесва се със сварения ориз, нарязаните фъстъци, розмарина и олиото и се пълни в чушката. Слага се отрязаното капаче, похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт.

Месо с ориз по сръбски:[/b]
Необходими продукти за две порции:

350 г свинско месо
2-3 глави лук
1 скилидка чесън
1 с.л. олио
250 г белени домати
200 г сварен ориз
250 мл телешки бульон
сол, червен пипер, магданоз

1. Свинското месо се нарязва на малки парченца и се поставя в микровълнов съд. Добавя се олиото, ситно нарязаните чесън и лук. Похлупва се и се пече 5-6 мин. на 100 %.
2. Доматите се нарязват и заедно със сока се прибавят към месото.По същия начин се добавят оризът и бульонът. Подправя се с чушка, пипер и сол, похлупва се и се пече първоначално 5-7 мин. на 100 %, след това се разбърква и допича за 8-10 мин. на 50 %.
3. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и се гарнира със сос бешамел.
 
А това става невероятно вкусно:
Картофи със зеленчук и яйца

Необходими продукти за две порции:

400 г картофи
1 червена чушка
1 глава лук
100 г шунка;
2 кисели краставички
250 мл зеленчуков бульон
2 с.л. сос бешамел
1 с.л. горчица
сол, чер пипер
1 щипка смлян кимион
2 твърдо сварени яйца
? връзка зелен лук

 Картофите се нарязват на резени. Чушката се нарязва на лентички. Лукът и шунката се нарязват на кубчета. Съставките се смесват и се поставят в микровълнов съд.
2. Краставичките се нарязват на тънки парченца, прибавят се към зеленчуците, залива се с бульона, похлупва се и се запича 10 мин. на 75 %.
3. Сосът бешамел и горчицата също се прибавят и разбъркват добре. Всичко се овкусява със сол, пипер и кимион.
4. Двете твърдо сварени яйца се обелват и се нарязват на 7-8 шайби, поставят се върху зеленчуците.
5. Ястието се похлупва и се пече 6 мин. на 100 %.
6. При сервиране ястието се поръсва със ситно нарязан зелен лук. Подходяща гарнитура е салата от краставици, поръсена с копър.
Цитирай


Мнения: 205
Аз също готвя постоянно в микровълновата, но кексове не съм пробвала. Става ли в йенско стъкло?
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Цитат на: Svetla_
Аз също готвя постоянно в микровълновата, но кексове не съм пробвала. Става ли в йенско стъкло?

Само обаче ако е от стъкло,така мисля,за да не се развали микров. печка
Цитирай
Цитат на: Deq
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Very Happy

Ха, и аз него ще изтормозя тогава. Мисълта ми беше дали много се надува, и дали трябва да предвидя по-голяма купа. Примерно да речем да остават отгоре 10-тина см?!
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Цитат на: Honda
Цитат на: Deq
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Very Happy

Ха, и аз него ще изтормозя тогава. Мисълта ми беше дали много се надува, и дали трябва да предвидя по-голяма купа. Примерно да речем да остават отгоре 10-тина см?!

Да да остави защото моят се наду доста даже малко излезе.
Цитирай
Благодаря за уточненията, сега остава да пробвам.

За другите рецепти също благодарско Wink  Very Happy
Цитирай

морето, сините вълни...

Мнения: 510
супер си
смятам да врътна сега кекса, докато приготвя вечерята
че и от оризените нещица да се възползвам
 newsm55
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Хайде пишете хареса ли ви кекса?  chef
Аз сега си направих рибно гювече
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз пробвах ама нещо не стана сигурно съм объркала нещо. Sad
Ще пробвам пак.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора