Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 март 2008, 09:53 ч.

Мами в Италия 79

 • 20 029
 • 285
 •   1
Отговори
# 1
 • Мнения: 3 425
Запис:)

Аз сега да не разбунвам духовете,но според мен аахахаха в близко бъдеще Италия ще се раздели на Севера и Юга   Crazy  Crazy Crazy

Нямаме  Crazy

# 2
 • Torino,IT
 • Мнения: 1 818
Запис и от мен  Hug

# 3
 • Мнения: 1 100
Запис и от мен  Hug

Шегата настрана, Ит върви по вси4ки параграфи към тотален регрес...много хора около нас сериозно се замислят да се изнасят към някоя друга страна... Confused Най е зле от вси4ко законодателната система, която куца от всякъде, в полити4еско икономи4ески план да не говорим, абе ей така  #Crazy

А ина4е Лени, забележителен увод към темта, а пък кулинарното произведение да не е твое дело?  Grinning

Хубав ден

  bouquet

# 4
 • Мнения: 6 167
Dune не, не е мое.
Преди малко като се връщах и минах покрай магазина и продаваха нарциси жълтички..
Стана ми едно такова пролетно, цветно, хубаво, напук тъпото време.
Нещо такова се получи в крайна сметка
Хубав ден на всички!
# 5
 • Italia, Palermo
 • Мнения: 886
Здравейте и то мен!
Тук е една ветровита и дъждовна пролет, а трябва след три часа да потегляме и да изминем 100 км. до градчето на хомеопата ми. Снощи ядох баница със салам и ми стана кофти, не мога май да превклучвам на своя глава с храните, да видим дали ще има промени в диетата.
Лени, много романтични слова и слънчева спеса ухаеща на китки!
Аз не мога да нямам поне едно цвете във вазата си. Сега ми увехнаха лалетата и имам роза, която бе омаджо от откриването на един супер Джиессе до нас. Ние никога не сме се юрвали на такива мероприятия, ама като надникнахме, видяхме, че нямаше почти хора, после дойдоха, когато си тръгвахме с два балона и други дреболии де раздаваха, та и гратис кафе в новия красив бар там- бре, си казахме, то можело да ни се случи и на нас това в живота, без да сме по раздаването на лакти и тласъци сред тарапаната около софри!

# 6
 • Мнения: 6 167
Миликс, ти не знаеш за моите тазгодишни амбиции градинарски! Проект "Домат".
Ще имам домати, тоест, ще се опитам да отгледам домати.
За целта трябва да си отворя месетенце в градината, което не е никак лесна работа, защото нямаме никакви насаждения, всичко е трева ( и глухарчета  Blush), която трябва да се почисти.
Решила съм да е 3х3м ортото. Аз съм страшно кюфте, никаква подготовка физическа за нищо нямам.  Страшен фитнес е с лопатата да знаеш. Аз вчера започнах, може би сумарно към час да съм отделила, днес имам страхотна мускулна треска. Целта ми е към час да отделям физически долу.  Направила съм си разсад  bowuu, тоест ще видим какво ще стане, сега расте. И за всеки случай съм си купила 6 корена готови , които само чакат да стане ортото и ще ги засадя.
Днес вече 40 мин съм работила, следобяд пак ще сляза за толкова. Кифла съм голяма.

А на цветята съм много ревнива, особено на разни булби, които стурват майка си и баща си.
Инвестиция са си цветята. Затова си пазя, разделям, садя...# 7
 • Мнения: 3 425
Lennie, аз ся няколко съветчета да дам  Crazy помисли добре за разпределението или всичко ще е домати?Надявам се си избрала слънчево място?
Ако са само домати ги разположи в зависимост откъде ти грее слънцето, т.е. по дължината на слунчевите лъчи,така че редовете от край докрай да са огрени от слънчоWinkДа не стане ,така че редовете да се засенчват един друг!
Допълвам: приготви си и колчета,защото е препоръчително да ги засадиш заедно с разсада,защото ако го направиш после ще повредиш вече израстналите кореноWink

Ето изфилософствах си!После ще ти разказвам за друга процедура,но има време насади ги и да цъфнат  Crazy

Миликс, какви хомеопатични пиеш?И на какъв принцип ти е диетата?Може и на лични!От любопитство само  Whistling

Наоколо съмWink

# 8
 • Мнения: 6 167
Yes ! Слушам и изпълнявам.  Laughing
Трябва да ми обясниш и как ( кога и как) се култивират, казаха ми, че по някое време, като станели 1м. се махат някакви клонки (?), които само ядяли, а нищо не давали. Ама да стигна до там първо...

# 9
 • Мнения: 3 425
Yes ! Слушам и изпълнявам.  Laughing
Трябва да ми обясниш и как ( кога и как) се култивират, казаха ми, че по някое време, като станели 1м. се махат някакви клонки (?), които само ядяли, а нищо не давали. Ама да стигна до там първо...

Да,Аморе, изчакай.....ко/ултучене се казва Wink,но още ти е раноSimple Smile !Всъщност  доматите се садят навсякъде различно...трябва да е по-топличко(температурите да не падат нощем под 0 )!Нямаше ли съсед,който засажда - шпионирай гоSimple SmileТой е по-наясно с климата около вас!По принцип в Бг се садят след Великден,т.е. горе долу края на април в зависимост колко е студено!Но насадиш ли ги рано и ти измръзнат е кофти,така че изчакай!

Ох,ела на месенджър да ти досаждам само на тебWink,че и за пресаждането трябва да ти разкажа ахахахаах

# 10
 • Мнения: 2 662
Здравейте!  Simple Smile
Още Марсел Пруст в "Обществото на Германт" (без да е италианец) е писал: "... всяка област си има своя "юг"..."
 
Поздрави на всички, ние се редуваме да сме болни и нямам почти никакво време да следя добре разговорите.

# 11
 • Мнения: 1 471
Здравейте!
Разбрахте ли, че Парламента е приел закона за освобождаване на българите в чужбина от здравни вноски?

# 12
 • Мнения: 3 425
Намерих текстаWink
'Българските граждани, които са пребивавали извън страната повече от 183 дни през една календарна година за периода от 1 юли 1999 г. до 31 декември 2007 г. и дължат здравноосигурителни вноски за това време, се освобождават от задължението, ако не са ползвали медицинска помощ у нас, реши парламентът. За целта те трябва да подадат лично или чрез упълномощено лице декларация по образец в съответната териториална дирекция на НАП. Декларацията може да се подаде и по пощата или по електронен път чрез използване на универсален електронен подпис на подателя.
На българските граждани, пребивавали в чужбина за посоченото време, които са платили здравноосигурителни вноски, сумите ще им бъдат възстановени, решиха депутатите. Предложението беше направено от независимия депутат Лъчезар Иванов. Предвижда се редът за връщане на платените суми да бъде определен с инструкция на изпълнителния директор на НАП, съгласувана с директора на НЗОК.
Този текст предизвика силни реакции от страна на депутати. Ваньо Шарков (ОДС) изрази съмнение, че този текст ще влезе в сила. Според него няма да бъдат върнати пари, защото ще бъде подготвено изменение на така приетия текст.
Първанова отбеляза, че депутатите трябва да проявяват достатъчно отговорност за нещата които се гласуват. Това, че НДСВ също подкрепи предложението за опрощаване на вноските на българите в чужбина, като само един от групата се въздържа, Първанова обясни с думите, че от НДСВ смятат това за справедливо, а тези, които са го предложили "да са си го обмислили". Текстовете, неразглеждани в комисията по бюджет и финанси, може да имат "страшни последствия", коментира депутатът от НДСВ. Тя добави, че актуализация на държавния бюджет не може да се прави по устно предложение в пленарна зала, и че има параграф в закона за бюджета, който казва как това се прави. Приетите днес изменения са актуализация в бюджета, направени в нарушение на тези правила.
Депутатът от Коалиция за България Руденко Йорданов определи като процедурна грешка гласуваното в пленарна зала решение за възстановяване на здравноосигурителните вноски на българите, живеещи зад граница. Според него единствената реална възможност това да стане е да има по-голяма събираемост на вноските и преизпълнение на приходите в бюджета на НЗОК. Ако това не се случи, означава да се правят корекции на държавния бюджет и на този на касата, което е неизпълнима процедура, посочи Йорданов. Според него по-добрият вариант е платените вече здравноосигурителни вноски да бъдат признати за авансови. '

Цугуми, стискам палци да се оправите скоро  Praynig

# 13
 • Мнения: 5 462
Запис

# 14
 • Italia, Palermo
 • Мнения: 886
Здравейте, ех търсих ли търсих темата, а била в нов подфорум  " По държави" именуван.

Общи условия

Активация на акаунт