Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 786
Момичета, омъжена съм от 5 години, имаме две дечица. За тия години не можах да накарам мъжа ми да си спазва обещанията и вече се уморих. Започвам да не му вярвам като ми каже нещо. Говорили сме много пъти на тази тема и за лъжите и закъсненията (говоря за това: казваш, че ще дойдеш в 5, а идваш в 7 без да си се обадил). Възпитана съм и съм живяла винаги с принципите, че по-добре не казвай нищо, вместо да излъжеш, но откакто сме с мъжа ми всичко се обърка и принципи, и компромиси, и обич и вяра .... Гадното е, че възпитаваме деца, които искам да вярват на обещанията и когато те обещаят да го правят (каквото и да е). Май пробвах всички начини, които ми роди главата и все не се справям. От три месеца ми оправя колата "утре", но това утре все не идва - понеже го обича моще не съм зарезала децата някъде и да отида да си я оправя сама. Снощи ми кипна (беше последното "утре", което не стана това с колата). Не искам да го напускам, не искам да се развеждаме, но не искам и така да живея...

# 1
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
Въпросът ти е май "как да променя мъжа си?"
Ако досега не си е спазвал обещанията, незнам как ще го "накараш"
Но само с търпение знам че не става. Първо трябва ти да се промениш.

# 2
 • Мнения: 1 801
Първо трябва ти да се промениш.

И аз така мисля.
Недоволна си от съпруга си, от свекърва си, от това, че си в майчинство и скучаеш, докато гледаш децата...
Защо не опиташ да гледаш на живота и хората около теб по-позитивно ?

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 11:22 от Ulia

# 3
 • България-за сега
 • Мнения: 234
Хората са казали"На сила хубост не става".Иначе незнам по какъв начин можеш да го накараш да си спазва обещанията.Това май е въпрос на възпитание.Майка му явно е пропуснала нещо в първите му години.

# 4
 • София
 • Мнения: 902
Ако намериш отговор на въпроса си моля те да ми го кажеш. При нас положението е същото - след малко ще дойда ( идва след около 1 час), след малко ще го оправя ( най-рано след няколко дни , понякога след няколко месеца). Вече започнах да не му обръщам внимание. Единствено сме се разбрали да внимава какво обещава на детето - засега там се правя по-успешно, обещае ли нещо го прави.
Но наистина това с обещанията е много неприятно. И най-лошото е ,че като бяхме гаджета не беше така - винаги си спазваше обещанията. Това е и една от причините, поради които реших да се омъжа за него. Но след сватбата доста неща в него се промениха. За съжаление.  Sad

# 5
 • Мнения: 1 061
Хората са казали"На сила хубост не става".Иначе незнам по какъв начин можеш да го накараш да си спазва обещанията.Това май е въпрос на възпитание.Майка му явно е пропуснала нещо в първите му години.

И аз така мисля.

# 6
 • Мнения: 837
аз се сещам само за ултиматоми. Ако не направиш еди какво си аз ще... и ти после наистина го правиш Примерно ако не се прибереш и не се обадиш...и нещо което би го засегнало и ядосало. Да знае 4е от действията му ще има последствия #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 7
 • София
 • Мнения: 1 351
Тц, улиматумите не действат.
D.Stoyanova, живях с такъв мъж почти 10 години.
Не можах да го науча на отговорност. Това е нещо, което се учи през
първите десетина години от живота на един човек.
Или ти трябва да се примириш и да си го търпиш такъв или...
Аз не можах да се примиря.

# 8
 • Мнения: 786
Специално в отговор на Ulia, те нещата са свързани - мъжът ми е син на свекърва ми и баща на децата ми, а от това как той се държи до голяма степен зависи и моето "позитивно" гледане на света..., не мислиш ли?

# 9
 • София
 • Мнения: 1 351
Стоянова, не се дразни. Нали знаеш приказката, "здрав на болен не вярва".  Peace

А когато човек е възпитан, че казаната дума е "хвърлен камък", няма как да не се
дразни от лъжите и празните обещания. Освен ако самия той не е такъв и
оправдава отсрещния защото самия той прави същото.
Но в този форум вече нищо не ме учудва. Щом шамарите се приемат за начин за общуване
в едно семейство, значи всичко е възможно.  Rolling Eyes

# 10
 • Мнения: 1 801
Специално в отговор на Ulia, те нещата са свързани - мъжът ми е син на свекърва ми и баща на децата ми, а от това как той се държи до голяма степен зависи и моето "позитивно" гледане на света..., не мислиш ли?
Съветът ми беше съвсем добронамерен, но явно си се подразнила.
 В няколко съседни теми попадам на твои публикации, в които се оплакваш от съпруга си, свекърва си, от съжителството с майка си и сестра си, от това колко  ти е тежко да си в майчинство.Така, че ще ти кажа какво мисля.
Мисля, че трябва да се научиш да приемаш хората около теб с недостатъците им и да си по-малко изискваща и повече разбираща в отношенията си с тях.В друга тема казваш,че съпругът ти работи до късно - нормално е да е изморен и да не намери време да оправи колата веднага.
Ако е отговорен и грижовен баща, а явно е такъв щом работи усърдно, за да  издържа семейството си би трябвало и ти да проявиш разбиране и  малко търпение.
Къде,къде по-сериозни  семейни проблеми имат хората.Мисля,че търсиш под вола теле.Това е.

# 11
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 090
Никак.
Мъж не се превъзпитава, той се възпитава. А последното го правят едни други хора, не съпругата.

# 12
 • Ямбол
 • Мнения: 22 951
Никак.
Или свиквай и се нагласи според него, или го зарязвай.
И аз обичам да са точни с мен, но се научих и на търпение.

# 13
 • Мнения: 786
Явно така звучи, Ulia, аз по принцип съм търпелива, но когато водиш две деца на доктор в другия край на София с автобус два-три пъти, сигурно и ти ще "изревеш" като мен. Сигурно много изисквам от другите - искам да е точен мъжа ми и да не ме лъже, искам да възпитам добре децата си, искам да сме здрави и да имам мъничко време за себе си. Много е, вярно, но мисля си, че в този форум пишат хора, които имат нужда от съвет, съчувствие и да чуят някой друг как се е справил в тяхната или подобна ситуация, може би бъркам? Хубаво казваш, аз да се променя - т.е.   да възприема, че няколко месеца мъжът ми ще казва "утре" и ще се "разтакава", без никакво видимо оправдание... трябва ли да се примиря с нещата, които не са така и съм сигурна, че ако ти си в такава ситуация също ще ти бъде трудно. Много е лесно - аз наистина маса време търсих причината в себе си, но не мога да намеря такава и не мога да оправдая едно "обещавам", което остава без последствие ....

# 14
 • Мнения: 1 801
D.Stoyanova , а ти какво очакваш дружно и в хор да оплюем съпруга ти колко ужасен и безотговорен човек е и да поцъкаме с език в знак на състрадание ли? Всъщност четейки постовете ти  съвсем не мисля,че е така. Просто и той като всеки нормален човек има своите недостатъци.
А съвет съм ти дала, но ти явно не искаш да го приемеш. Разбира се, твое право е.Ти сама решаваш как да постъпиш. Peace
Въпреки това пак ще ти дам съвет.В спокоен и откровен разговор със съпруга си му разкажи как се чувстваш, какво очакваш от него и че смяташ, че чрез собственото си поведение и начина по който се отнасяте към обещанията си  възпитавате и децата си.Изобщо за всичко това, което си споделила тук.
А  и ти самата трябва да си наясно, че съвместният живот освен любов и грижа изисква и много компромиси, търпение и разбиране по отношение на пратньора.
И още нещо. Защо реши,че на мен ми е лесно?Само защото моето мнение бе единственото по-различно в темата или  защото се опитах да те накарам да погледнеш на нещата и от друг ъгъл?
Всеки си знае хала. Аз например работих по време на цялото си майчинство от вкъщи и едновременно с това сама се грижих за детето си, което е изключително палаво и буйно. Но не съм 'изревала' и не съм се олаквала.Никога не съм казала някому 'ако ти беше на мое място', никому не съм пожелала моят живот и моята съдба.
Както и да е. Желая ти да разрешиш проблемите, които имаш и най-важното да бъдеш щастлива.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт