Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 220
Здравейте, бих искала да попитам какво ви е мнението и какви са ви впечатленията от 112-то ОУ, София? Simple Smile

# 1
 • София
 • Мнения: 2 700
Питай Янита - тя се интересуваше преди и сигурно е проучила.
Аз съм стар кадър на 112-то и затова отворих темата. По мое време училището беше много на ниво.

# 2
 • София
 • Мнения: 4 813
И аз отворих темата, за да прочета нещо повече.  Mr. Green
Проучванията ми се ограничиха до получаване на едно негативно мнение от човек, на чиято преценка се доверявам. А и решихме, че Габриела ще остане в детската градина за предучилищна подготовка, за да ми е по-лесно да я водя на тренировки. За нея в момента спортът е преди всичко останало.

Ще следя темата.

# 3
 • Мнения: 2 332
Аз нямам никакви впечатления от 112-то, но дъщеря ми учи в 1 АЕГ и съм чувала легенди за малките.
В общи линии - нищо хубаво.
Моля, не ме убивайте, това са впечатления на тийнейджъри, аз ги пре-предавам:
Много лигави, нахални, никаква дисциплина, учителките не ги наглеждат през междучасието, в резултат на което те се врат сред големите ученици и ги побъркват.
Големите учат на блокове и малките през междучасията се качват на 3 и 4 етаж (което им е абсолютно забранено), отварят вратите по време на час и крещят...
Дъщеря ми и няколко нейни съученички веднъж се заговорили с 2-3 хлапета в трети клас и установили, че не знаят кога е създадена българската д-ва, не знаят таблицата... и още такива, които вече съм забравила.
Викат им "Нинджите на 112-то"

# 4
 • София
 • Мнения: 4 813
Много лигави, нахални, никаква дисциплина, учителките не ги наглеждат през междучасието, в резултат на което те се врат сред големите ученици и ги побъркват.
Големите учат на блокове и малките през междучасията се качват на 3 и 4 етаж (което им е абсолютно забранено), отварят вратите по време на час и крещят...Дъщеря ми и няколко нейни съученички веднъж се заговорили с 2-3 хлапета в трети клас и установили, че не знаят кога е създадена българската д-ва, не знаят таблицата... и още такива, които вече съм забравила.
Викат им "Нинджите на 112-то"

А те защо са в една смяна? Навремето се засичахме съвсем за малко с тези от 112 и то по обяд в двора. По време на часовете си бяхме само от едното училище в сградата.

# 5
 • София
 • Мнения: 182
Ами пред алтернативата, кварталното училище или 112-то избрах 112-то и не съжалявам, защото на фона на кварталното у-ще определено там нивото е по-добро. При нас имаше деца в 1-ви клас които бяха записани само заради учителката която ги учи до 4 клас и съм много доволна, след това наистина нивото падна, но не чак толкова колкото в кварталното ни у-ще.
Ми те не учат в една смяна. това най-вероятно са деца от занималнята.
А, все пак на занималнята не е като в основните им часове.Аз знам че на занималнята ги оставят да правят каквото си искат, а и знаем че учителите в занималнята са с по-ниска квалификация все пак.
Дано съм ти била полезна!

Последна редакция: пт, 28 мар 2008, 20:14 от marsidi

# 6
 • Мнения: 2 332
Янита, не знам точно. Големите имат часове до към 14 часа и се засичат.
Освен това по-голямата част от 8 клас (5 паралелки) учат заедно с малките заради общата сграда и недостатъчно на брой стаи.
Пуснах мнението си заради дисциплината (каквато няма според гимназистите) - всеки може да си направи изводи.

P.S. Току-що разбрах, че наистина основният проблем е със занималнята. Дъщеря ми твърди, че въобще не учат, а стоят в у-ще и беснеят, защото няма кой да ги гледа в къщи.
Дано си кажат мнението и майки, чиито деца учат там и не са на занималня. Имай пред вид, че майките последни научават какво наистина правят децата им в училище/занималнята.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 813
Зачудих се, защото докато аз бях в английската (както би казала дъщеря ми "още преди ледена епоха"), не сме се засичали с хлапетата от 112 в класните стаи. Тясно беше, понякога сме имали часове в учителската стая и на двора, но не смесваха ученици от двете училища. Явно и занималня не е имало.

# 8
 • София
 • Мнения: 458
Здравейте!
Подновявам отново темата, за да попитам дали някой няма по пресни впечатления от изминалата година!
Синът ми ще бъде в предучилищна група друга есен и се интересувам от това училище или някое в този район, тъй като офисът ми е съвсем наблизо.
Благодаря!

# 9
 • Мнения: 2 229
Осми клас от английската учат в една смяна с малките, 9-12 - в другата смяна. Peace
Освен това, големите често учат до 2, дори до 3, като са първа смяна, а като са втора започват от 12:30 и оттам също стават засичания.

# 10
 • София
 • Мнения: 458
Осми клас от английската учат в една смяна с малките, 9-12 - в другата смяна. Peace
Освен това, големите често учат до 2, дори до 3, като са първа смяна, а като са втора започват от 12:30 и оттам също стават засичания.
Благодаря ти за мнението!
Дали не може да се направи нещо по този въпрос или просто не достигат стаи за всички класове.

# 11
 • Мнения: 2 332
Мислиш ли, че ако може, нямаше да бъде направено?
На никого не е приятно това смесване - нито на ръководствата на двете училища, нито на децата и родителите.
Очевидно няма начин.
А както броят на децата в София се увеличава, не ми се мисли след няколко години как ще е.
Може би все пак ще въведат районирането.

# 12
 • София
 • Мнения: 458
Мислиш ли, че ако може, нямаше да бъде направено?
Очевидно няма начин.

Съжалявам за въпроса, но аз попитах съвсем добронамерено, сигурно има начин, ако някой седне и помисли по този въпрос. Това, което пише Янита, че едно време не са допускали такова засичане, означава, че сигурно може да се направи нещо.

# 13
 • Мнения: 2
Здравейте! По повод вашето питане за 112 ОУ- аз съм разочарована от всичко.Пълна незаинтересованост за децата. Учителите влизат изпяват си уроците, правят тестове, пишат оценки и не ги интересува какво са разбрали и дали разбират нещо. В училището няма библиотека, няма психолог, учениците решават дали ще учат втори западен език или не, (вече не бил задължителен )а те естествено не искат...Детето ми учи в това училище,защото ни е удобно,но все повече се замислям дали си струва удобството.

# 14
 • Мнения: 2
Ако имате друга възможност,ще е по-добра от 112 то.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт