Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора

Стара Загора

Мнения: 709
Споделям с вас една любима рецепта за сладка баница, надявам се не дублирам темата Smile

Баница с локум
1 кутия локум / понася и повечко/
3 яйца
1 ч.ч олио
5 с.л брашно / с.л са от по-големите, или ако са от стандартните малко увеличете дозата/
5 с.л захар
1 пакет кори / 500 гр/
За сиропа:
2 ч.ч захар + 2 1/2 ч.ч вода+ ванилия
Яйцата+захарта се разбиват добре, добавят се олиото и брашното.
Корите се вземат по 2бр, мажат се с 2-3 л. от сместа, реди се локум, навиват се и се слагат в намазнена тава. Реже се / аз я правя на хапки 4-5 см/, пече се.Като изстине се залива с горещ сироп. Става нещо като баклава, но с локум и без ядки.
Съжалявам, че нямам снимки, следващия път като я направя ще я снимам.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 595
И аз съм я правила, но подобна и не с толкова много сироп. Ако не сме в къщи на диетично хранене в момента с удоволствие щях да пробвам твоята рецепта.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Първоначално баницата плува в сиропа, но после всичко си поема и става много сочна / като баклава горе-долу/.
Цитирай

в провинцията

Мнения: 237
Ммммм, яла съм такава баница, наистина е много хубава! Ще взема и аз да се пробвам да я направя   chef
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Наистина е много вкусна, но и много захарна.
Цитирай

София

Мнения: 3 255
ММ, яла съм такива баници на много места, но в една механа в Добринище я правят...пръстите да си изядеш. Ще пробвам да я направя по тази рецепта.
Цитирай

София

Мнения: 581
Ще пробвам  Peace
Цитирай

Burgas

Мнения: 67
Аз я правя така
Баклава с локум
1 кутия локум / понася и повечко/
3 яйца
1/2 ч.ч олио
1/2ч.ч захар
1 пакет кори / 500 гр/
орехи-по-едро натрошени
За сиропа:
2 ч.ч захар + 2 1/2 ч.ч вода
Яйцата,олиото и захарта се разбиват до получаване на еднородна смес.
Корите се вземат по 2бр, намазват се със сместа, реди се  локум накъсан на ситни парченца в по- тясната страна на корите,поръсва се с орехи, навиват се и се слагат в намазнена тава. Отгоре слагам няколко бучки масълце.Пека в умерена фурна,докато се зачерви.След това нарязвам на хапки и заливам горещата баклава с изстудения сироп.
Цитирай

Burgas

Мнения: 67
Само да добавя,че става много лесно и бързо......а също и така бързо изчезва newsm62
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Да с ядки също ще е вкусно, ще се доближава вкуса още повече до баклавата.Другия път ще сложа и аз.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Хмм, вкусничко звучи!
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Звучи чудесно, имам и изостанал локум, та ще я пробвам.
Цитирай

Монтана

Мнения: 274
Правила съм я и е направо супер.   Peace
Цитирай


Мнения: 250
Обожавам я  Love

Но докато не свърши диетата ...   Stop

Имам и рецептата записана някъде , но не знам дали е същата , понеже досега само съм консумирала без да я правя  Blush  ще опитам да я намеря
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Много е вкусна баницата с локума , макар , че моята рецепта е малко по - различна :
1 пакет кори за баница
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
локум
Захарния сироп - кок както му е сладко  Laughing

От доста време правя тази

           СЛАДКА БАНИЦА

1 пакет кори за баница
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1ч.ч. олио
1 ванилия
Корите се нагъват на ветрило и отгоре се сипва сместа
Залива се със захарен сироп : 1 1/2 ч.ч захар + 2 ч.ч. вода / вари се 20 мин . да се сгъсти , но аз правя повече сироп за да се сиропира хубаво /
Залива се студена баница с горещ сироп
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора