Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора
Сладки с варени жълтъци

1 ч ч масло или маргарин, размекнато
¾ ч ч захар
5 сварени жълтъка, намачкани
1 ч л ванилия
2 ч ч брашно, пресято
½ ч л сол
1 яйце с 1 ч л мляка за глазура.  Аз правих моя глазура – въпросното яйце го разделих, сложих жълтъка в сладките, а от белтъка и пудра захар на око направих нещо като роял айсинг.

Разбива се маслото, добавя се захарта, жълтъците, ванилията,  солта с брашното и се омесва. Оставя се в хладилник малко да стегне и се разточва. Предполагам на ½ см дебелина е най добре. Мажете с глазурата в рецептата и печете. Може и да поръсите с още нещо по желание.
Ако правите моята глазура ги печете голи и след като изстинат ги украсявате.

Печенето е на 180 градуса за около 12 мин. Моите ставаха по-рано и е много важно да не ги оставяте да изгорят. Следете ги от 9тата мин нататък.

Да ви е сладко.

   
Цитирай


Много интересна рецепта. Ще се пробва.  bouquet
Цитирай


Това може да се използва и за Велик ден, ако сладките се изрежат в подходящи форми и глазурата се украси тематично!
Цитирай


Наистина много интересна рецепта, а твоите сладки Аталанта изглеждат супер. Smile

Това може да се използва и за Велик ден, ако сладките се изрежат в подходящи форми и глазурата се украси тематично!
Според мен е по- добре да се направят след Велик ден ,че много яйца остават. Wink
Цитирай


Наистина много интересна рецепта, а твоите сладки Аталанта изглеждат супер. Smile

Това може да се използва и за Велик ден, ако сладките се изрежат в подходящи форми и глазурата се украси тематично!
Според мен е по- добре да се направят след Велик ден ,че много яйца остават. Wink

Напротив, при варенето на яйцата за боядисване винаги има по няколко пукнати, които може да се използват за сладките.
Цитирай


Pety , аз ги направих, защото тази година подраних с боядисването и хладилника ми е пълен с яйца Smile

Само не открих трайността им колко е, трябват ми за след седмица.
Цитирай


Моята рецепта е почти същата. Шприцовам розички, но ще пробвам и със формички  Peace  Благодаря Atalanta за подсещането  !  bouquet  Smile
Цитирай


Моята рецепта е почти същата. Шприцовам розички, но ще пробвам и със формички  Peace  Благодаря Atalanta за подсещането  !   :bouquet:  Smile


Каква е твоята рецепта,ако може да я постнеш тук ще ти бъда благодарна! bouquet Hug bouquet
Цитирай


Принцесата не я откривам по разписките, но това което си спомням е, че само сол не се слага. След като престои тестото 30 мин.-1час  в хладилника се шприцоват розички. Пекат се на 170 градуса за 7-11 мин . Като изстинат се поръсват с пудра захар.
Цитирай


Искам да попитам: Сладките твърди ли стават или мекички.И колко дни могат да се съхранят след приготвянето им?
Цитирай


Леко хрупкави са в началото, но ако се слепят и се държат няколко дена в затворена кутия започват да се топят в устата. Аз не ги лепих със сладко и пак ми омекнаха в кутията.
Цитирай


Atalanta,извини ме но с какво да ги слепя?Благодаря ти за отговорите. Hug
Цитирай


Супер рецептичка  Hug

А идеята на tety с пукнатите яйца много ми хареса  Peace
А млякото за глазурата какво е?
« Последна редакция: Четв., 24 Апр. 2008, 22:25 от GrOzNoTo^_^PaTe »
Цитирай


Принцесата не я откривам по разписките, но това което си спомням е, че само сол не се слага. След като престои тестото 30 мин.-1час  в хладилника се шприцоват розички. Пекат се на 170 градуса за 7-11 мин . Като изстинат се поръсват с пудра захар.

Благодаря за бързия отговор!Скоро ще пиша как са станали. bouquet Hug bouquet
Цитирай


И аз правя розички и рецептата ми е малко по-друга:

РОЗИЧКИ

4 твърдо сварени жълтъка
1 маргарин, леко размекнат (250 гр.)
20 суп.л. брашно
3 суп.л. захар
3 суп.л. пудра захар (за поръсване след като се опекат)
ванилия

Омесва се меко тесто и с него се шприцоват розички. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, до порозовяване. Докато са още топли, се поръсват с пудра захар.

Правят се много лесно и направо се топят в устата.
Цитирай


1-14 от 19 отговора