«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

” дома

ћнени€: 1 463
—ладки с варени жълтъци

1 ч ч масло или маргарин, размекнато
¾ ч ч захар
5 сварени жълтъка, намачкани
1 ч л ванили€
2 ч ч брашно, прес€то
½ ч л сол
1 €йце с 1 ч л мл€ка за глазура.  јз правих мо€ глазура Ц въпросното €йце го разделих, сложих жълтъка в сладките, а от белтъка и пудра захар на око направих нещо като ро€л айсинг.

–азбива се маслото, добав€ се захарта, жълтъците, ванили€та,  солта с брашното и се омесва. ќстав€ се в хладилник малко да стегне и се разточва. ѕредполагам на ½ см дебелина е най добре. ћажете с глазурата в рецептата и печете. ћоже и да поръсите с още нещо по желание.
јко правите мо€та глазура ги печете голи и след като изстинат ги украс€вате.

ѕеченето е на 180 градуса за около 12 мин. ћоите ставаха по-рано и е много важно да не ги остав€те да изгор€т. —ледете ги от 9тата мин нататък.

ƒа ви е сладко.

   
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 122
ћного интересна рецепта. ўе се пробва.  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 211
“ова може да се използва и за ¬елик ден, ако сладките се изрежат в подход€щи форми и глазурата се украси тематично!
÷итирай

USA

ћнени€: 1 777
Ќаистина много интересна рецепта, а твоите сладки јталанта изглеждат супер. Smile

“ова може да се използва и за ¬елик ден, ако сладките се изрежат в подход€щи форми и глазурата се украси тематично!
—поред мен е по- добре да се направ€т след ¬елик ден ,че много €йца остават. Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 211
Ќаистина много интересна рецепта, а твоите сладки јталанта изглеждат супер. Smile

“ова може да се използва и за ¬елик ден, ако сладките се изрежат в подход€щи форми и глазурата се украси тематично!
—поред мен е по- добре да се направ€т след ¬елик ден ,че много €йца остават. Wink

Ќапротив, при варенето на €йцата за бо€дисване винаги има по н€колко пукнати, които може да се използват за сладките.
÷итирай

” дома

ћнени€: 1 463
Pety , аз ги направих, защото тази година подраних с бо€дисването и хладилника ми е пълен с €йца Smile

—амо не открих трайността им колко е, тр€бват ми за след седмица.
÷итирай

Pierrefonds, CA

ћнени€: 721
ћо€та рецепта е почти същата. Ўприцовам розички, но ще пробвам и със формички  Peace  Ѕлагодар€ Atalanta за подсещането  !  bouquet  Smile
÷итирай


ћнени€: 194
ћо€та рецепта е почти същата. Ўприцовам розички, но ще пробвам и със формички  Peace  Ѕлагодар€ Atalanta за подсещането  !   :bouquet:  Smile


 аква е тво€та рецепта,ако може да € постнеш тук ще ти бъда благодарна! bouquet Hug bouquet
÷итирай

Pierrefonds, CA

ћнени€: 721
ѕринцесата не € откривам по разписките, но това което си спомн€м е, че само сол не се слага. —лед като престои тестото 30 мин.-1час  в хладилника се шприцоват розички. ѕекат се на 170 градуса за 7-11 мин .  ато изстинат се поръсват с пудра захар.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 434
»скам да попитам: —ладките твърди ли стават или мекички.» колко дни могат да се съхран€т след приготв€нето им?
÷итирай

” дома

ћнени€: 1 463
Ћеко хрупкави са в началото, но ако се слеп€т и се държат н€колко дена в затворена кути€ започват да се топ€т в устата. јз не ги лепих със сладко и пак ми омекнаха в кути€та.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 434
Atalanta,извини ме но с какво да ги слеп€?Ѕлагодар€ ти за отговорите. Hug
÷итирай


ћнени€: 6 271
—упер рецептичка  Hug

ј иде€та на tety с пукнатите €йца много ми хареса  Peace
ј мл€кото за глазурата какво е?
« ѕоследна редакци€: чт, 24 апр 2008, 22:25 от GrOzNoTo^_^PaTe »
÷итирай


ћнени€: 194
ѕринцесата не € откривам по разписките, но това което си спомн€м е, че само сол не се слага. —лед като престои тестото 30 мин.-1час  в хладилника се шприцоват розички. ѕекат се на 170 градуса за 7-11 мин .  ато изстинат се поръсват с пудра захар.

Ѕлагодар€ за бързи€ отговор!—коро ще пиша как са станали. bouquet Hug bouquet
÷итирай

Canada

ћнени€: 1 734
» аз прав€ розички и рецептата ми е малко по-друга:

–ќ«»„ »

4 твърдо сварени жълтъка
1 маргарин, леко размекнат (250 гр.)
20 суп.л. брашно
3 суп.л. захар
3 суп.л. пудра захар (за поръсване след като се опекат)
ванили€

ќмесва се меко тесто и с него се шприцоват розички. ѕече се в предварително загр€та на 200 градуса фурна, до порозов€ване. ƒокато са още топли, се поръсват с пудра захар.

ѕрав€т се много лесно и направо се топ€т в устата.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора