Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 март 2008, 23:02 ч.

Каква алтернатива за лечение е хомеопатията

 • 3 233
 • 54
 •   1
Отговори
 • София, Ларедут, София
 • Мнения: 247
Здравейте, искам съвет от всички прибягнали до хомеопатията, като метод за лечение на деца. Моята сладурка е на 3 годинки и от няколко месеца сме все болни. Тук в форума една приятелка ме посъветва да се консултирам с хомеопат, тъй като прекалихме с лечението с антибиотици. Тя е много доволна от резултатите на този вид медицина. Прегледах и обстойно темите, но не срешнах дискусия по въпроса. Ще съм благодарна на всеки, който изрази мнение.   bouquet

# 1
# 2
 • Мнения: 1 412
Искам да споделя, че пред перспективата да лекувам зараждаща се алергична астма избрах хомеопатия при класически лекар, специализирал. Много ми хареса цялостния подход на хомеопатията към личността на пациента. Детето ми доста се заздрави и повече от година не е пило антибиотици.  Но прибягнах към хомеопатия като опря ножа до кокала-сериозна диагноза без цялостен подход и каквато и да е заинтересованост от класическата медицина в лицето на редица светила.

# 3
 • София
 • Мнения: 4 813
Темата вероятно ще бъде преместена в съответния подфорум, където ще намериш много изписано за хомеопатията.
Опитахме се да лекуваме проблем на едното ми дете с хомеопатия и с много търпение. Не само че не помогна, ами и стигнахме до сериозно и продължително заболяване. Оттогава експерименти с децата си не правя. И на разни прехвалени псевдо-доктори не вярвам.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 211
В подфорум хомеопатия и алтернативна медицина е изписано много по темата.

А иначе на въпросът ти: Струва си и има резултати, ако уцелиш точният лекар.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Не винаги хомеопатията ни е помагала, но много пъти сме пропускали лечение с АБ благодарение на нея. Аз не съм при класически хомеопат а боаронски.

# 6
 • София
 • Мнения: 36 901
Раздвоена съм по въпроса с хомеопатията. На мен повече ми прилича на плацебо ефект.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 559
Здравейте, искам съвет от всички прибягнали до хомеопатията, като метод за лечение на деца. ...

Ние цялото семейство се лекуваме само с хомеопатия.
Изборът ми да се лекуваме изцяло и само хомеопатично е напълно информиран, отговорен и съзнателен, а не е някакво случайно "прибягване" до хомеопатията.
В интернет има много информация какво представлява хомеопатията. Съветвам те да попрочетеш и да се обърнеш към класически хомеопат. Със сигурност ще помогне на детенцето да възстанови здравето си и да не се стига до антибиотици. Успех!

# 8
 • София
 • Мнения: 1 559
RadostinaHZ, не мога да разбера как хомеопатията ти прилича на плацебо. Как това "плацебо" помага на организма на едно новородено да възстанови баланса и хармонията си? Как то може да въздейства сугестивно на малките деца и на животните?

Виждала съм човек, изпаднал в истеричен ужас, който видимо се успокои и стана адекватен минути след като прие подходящото за състоянието му хомеопатично лекарство. Този човек не беше в състояние, което подлежи на внушение, та той се беше поддал на паниката и изобщо не беше на себе си... За какво плацебо може да става дума?

# 9
 • Варна
 • Мнения: 963
След едномесечно лечение на кашлица с хомеопатия и 80лв за интервю и преглед , дъщеря ми от вчера е на АБ. А цяла зима не беше боледувала. Не, мерси, май ще се откажа. И не ми говорете за точното лекарство и т.н. Сменихме няколко. Експерименти с детето си не искам да правя.

# 10
 • София
 • Мнения: 36 901
Обяснения и примери могат да се дадат във всяка посока не само за хомеопатията, но и за класическата медицина, за холистичната и всякакви клонки и разклонения на медицината.

Прочела съм някои неща за хомеопатията и съм размишлявала по въпроса. Едно нещо не ми е ясно - как една нищожна частичка от някакво химическо съединение може да породи мощен ефект. Философски е напълно възможно като примера с трепкането на крилата на перерудата, което може да предизвика ураган на другия край на Земята. Но практически си имам едно наум. Ползвала съм хомеопатични средства и понякога са имали ефект, понякога - не. Мислила съм за това дали организмът е получил помощ от въпросното лекарство или просто се е задействала нормалната система за самоподдържане и излекуване на организма. Същото мога да кажа и за част от продуктите на класическата медицина - никога не съм била сигурна дали всъщност въпросното лекарство е било подходящо и доколко то е въздействало, защото обикновено се дават повече от 1 лекарства и се правят някакви допълнителни процедури. Например "обикновената" настинка - не давам само сироп за кашлица или капки за нос, а разтривам детето, правя му инхалации с лайка и всякакви други процедури. Като се дистанцирам емоционално от целия процес, всъщност не мога да кажа със сигурност кое от всички неща има главната заслуга за оздравяването.

Отдавна се правят изследвания върху плацебо ефектите и съм склонна да приема, че е възможно чрез демострирането на грижи (включително и лекарства) и емоционална подкрепа от околните на боледуващия организъм да му се дава възможност да мобилизира вътрешните си сили за преодоляване на дисбаланса и постигане на излекуване. Не отричам, но и не приемам безрезервно нито едно учение в медицината. Никак не е случайно, че медицината от древността се е смятала за изкуство - там няма точни пропорции и повече се разчита на усет и субективно намиране на решение.

Както класическата медицина, така и хомеопатията произвежда лекарства и това е много сериозна индустрия. Това в никакъв случай не е за пренебрегване.

# 11
здравейте,аз съм нов потребител и преди седмица за първи път бях при хомеопат.порази ме точната диагноза на състоянието ми.изписа ми 2 лекарства-calcarea carbonica i aurum muriaticum.първата седмица калкареа,втората - аурум,третата - калкареа ит.н. 1 месец.в интернет обаче прочетох,че не е хубаво да се пият по 2 лекарства.какво е вашето мнение-да му се доверя ли и да пия по дадената схема.благодаря

# 12
 • София
 • Мнения: 1 559
Обяснения и примери могат да се дадат във всяка посока не само за хомеопатията, но и за класическата медицина, за холистичната и всякакви клонки и разклонения на медицината.

Обяснения и примери за какво?
Според мен медицината бива холистична (каквато е хомеопатията) и т.нар. от теб класическа медицина. Всякаквите "клонки и разклонения на медицината" ги причислявам към т.нар. конвенционална медицина. Хомеопатията си е една, в нея няма отделни течения (изписването на куп хомеопатични лекарства по схема не е хомеопатия). Тя си е чудесна и самодостатъчна. Grinning

... Едно нещо не ми е ясно - как една нищожна частичка от някакво химическо съединение може да породи мощен ефект.
Много често в хомеопатичните лекарства няма нито една нищожна частичка от изходната субстанция. Simple Smile Както знаеш, те не целят химическо пренасищане на организма с определени вещества. Действието им е динамично и енергийно и именно като такова няма как да бъде обяснено от материалистична гледна точка. Ако се интересуваш по-задълбочено и ако погледнеш на хомеопатичните лекарства като на енергия, като на духовни, а не материални, субстанции, постепенно пъзелът ще ти се нареди. Wink 
Примерът с трепкането на крилата на пеперудата е живописен, но не е много точен по отношение на действието на хомеопатията. За да е адекватно (и наистина хомеопатично) хомеопатичното лечение, лекарството трябва да е избрано на принципа на подобието. Нужно е съвкупността от симптоми на лекарството (информация, от която се нуждае организмът, за да задейства възстановителните си сили) да покрива цялостната картина на човека в момента.

Всъщност това, над което си мислила: "дали организмът е получил помощ от въпросното лекарство или просто се е задействала нормалната система за самоподдържане и излекуване на организма", е едно и също, когато се даде подходящото за случая хомеопатично лекарство. Simple Smile То действа меко и нежно, помагайки на организма да възстанови равновесието си, 'побутва' го в правилната посока към неговото самовъзстановяване и излекуване. Хомеопатичното лекарство съдържа информация, с която организмът вече разполага, но той получава стимул как да я използва по най-добрият за него начин.

Аз не отричам благотворното влияние на плацебо ефектите и не подценявам силата на самовнушението. Има хора, които се чувстват по-спокойни с мисълта, че редовно си пият хапчетата за еди какво си (вярват, че те им помагат, успокояват се, че вършат 'каквото е нужно' за себе си). Плацебо ефектът би могъл да е много полезен. Но действието на хомеопатичните лекарства няма нищо общо с него.

Относно сериозната индустрия - фармацевтичният бизнес наистина е сред най-най-сериозните такива.  Но с хомеопатията въпросът изобщо не стои така - тя е природосъобразен лечебен метод, при който дори производството на лекарствата е природосъобразно (не се замърсява околната среда, употребяват се съвсем минимални количества природни ресурси за добиване на лекарство, което би било достатъчно да се лекува с него целият Китайски народ).

И накрая - не ми стана ясно хомеопатичните лекарства, които си ползвала, от хомеопат ли са ти били предписвани?

# 13
 • София
 • Мнения: 1 559
След едномесечно лечение на кашлица с хомеопатия и 80лв за интервю и преглед , дъщеря ми от вчера е на АБ. А цяла зима не беше боледувала. Не, мерси, май ще се откажа. И не ми говорете за точното лекарство и т.н. Сменихме няколко. Експерименти с детето си не искам да правя.

А ако педиатърката на детето ти не го лекува адекватно и лечението й не му помогне, би ли се отказала от конвенционалната медицина? Би ли я нарекла експеримент поради нейната грешка?

Съжалявам за това, което се е случило.
Но аз пък от желание да правя "експерименти" си лекувам детето само с хомеопатия. Те пък тези "експерименти" всеки път се оказват успешни, да им се неначуди човек. Rolling Eyes

# 14
 • София
 • Мнения: 1 559
igaa, ще ти пиша на Лични. 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт