Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

търся рецепта

  • 29 март 2008, 13:31 ч.
  • Преглеждания  2 121  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 969
Момичета, оказа се, че съм изгубила рецептата за "Пържолките на Богдана Карадочева", гледах я в Бон Апети изглеждаха много апетитно. Тя даже сподели, че ги проготвя, когато и идват гости и всички са очаровани от тях. Това, което си спомням е, че се слага мед, коняк и соев сос, заквасена сметана, но точните пропорции не помня нали я записах и не ми се налагаше да ги помня на изуст. Решила съм да изненадам приятелите си с тях. Моля ако някой я зная да  Praynig да я напише

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 802
Съжалявам, но не зная рецептата...
Но виж тук ако знаеш горе долу кога е излъчена рецептата ще можеш да се ориентираш по лесно  Peace

# 2
  • Мнения: 969
Много благодаря, Womanish!Нещо не се справих с търсенето Embarassed. Но приемам и други сходни рецепти на пържолки.

# 3
  • под ореха
  • Мнения: 533
Мързеливичко месце
Гост на Бон Апети : Богдана Карадочева

Списък на необходимите продукти:

1 1/2 кг свинска плешка
200 г заквасена сметана
50 мл коняк
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сокът от 1 лимон
вегета и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Горчицата се сипва в купа, добавя се медът и се разбъркват добре.
2. Налива се изцеденият сок от 1 лимон, разбърква се, след което се добавят сметаната и половината от коняка (25 мл). Разбива се, така че да се получи хомогенна смес.
3. Месото се поставя в дълбока тава, овкусява се с вегета и черен пипер и се полива с останалия коняк.
4. Овкусеното месо се залива с приготвения сметанов сос.
5. Отстрани в тавата се налива малко вода.
6. Тавата се покрива с фолио и месото се пече около 30 минути в предварително загрята фурна. След това фолиото се маха и месото се запича, докато образува златиста коричка.




 

# 4
# 5
  • Мнения: 969
Много благодаря ren ren!  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 171
Моника, станаха ли сполучливи?

# 7
  • под ореха
  • Мнения: 533

Вкусът е неповторим  , често правя тази рецепта. Peace

# 8
  • Мнения: 969
Много вкусни станаха.Аз вместо свинско сложих пилешко месо. Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт