Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Неизживени спомени

Мнения: 454
Здравейте момичета,много обичам китайска кухня,обожавам да готвя но знам само 2-3 китайски рецепти !!!Ще ги напиша малко по-късно,че бебо се събуди sorry  Hug
« Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 15:44 от iva_to »
Цитирай

Неизживени спомени

Мнения: 454
sajaliavam,che ne pisha na kirilica no pc-to ne ia vkluchva neshto sorry! Eto edna ot lubimite mi recepti,vkusna e:                :chef:1/2kg pileshki gurdi,    1 zelena chushka,    1 morkov, gubi (ima edni kitaiski v burkancheta stava mnogo dobre s tiah. soev sos 2 supeni lujici-ako go haresvate moje da slujite i poveche,luk 1/2 glava .    nariazvate mesoto na lentichki i go zapurjvate v malko olio,nariazvate i luka na filiiki i go pribaviate kum mesoto sipete 1 chaena chashka voda, kogato omekne lukut pribavete gubite,sled okolo 10min i nariazanite na lentichki morkov i chushka,zapurjete i zadushete no vnimavaite da ne omeknat prekaleno zelenchucite.Ako namerite bambuk,stava....strashno.  Da Vi e sladko,nadiavam se da Vi haresa Hug
Цитирай


Мнения: 172
Ориз със зеленчуци.После ще пиша как го приготвям
Цитирай

Italia

Мнения: 224
пиле по китайски
Продукти 
1 бр.  пиле
40 гр  захар
125 гр  масло
200 гр  ориз
1/4 вр.  магданоз пресен
   

Приготвяне
1.Нарежете свареното месо на ивици, дълги около 3 сантиметра и посолете на вкус
2.В дълбок съд карамелизирайте захарта и добавете половината от маслото
3.Запържете леко месото и лука
4.Сипете половин чаша вода, захлупете и оставете на огъня за около 15 минути
5.След това добавете леко запържения в останалото масло ориз и варете 10 минути
6.Сервирайте ястието, поръсено с магданоза.
**********************///////////*******************************************//////////***************
Продукти:

3 с л олио
1 червена чушка
2 скилидки чесън
 1 ч л сух джинджифил
400 г сварен ориз
2 яйца
120 мл замразен грах
4 стръка зелен лук
2 с л соев сос
2 с.л сухо бяло вино
сусам
Приготвяне:

• В тигана олиото се нагрява.
• Чушките се нарязват на ивички и се запържват за 3 минути.
• Добавят се пресованите скилидки чесън, настърганият на ситно джинджифил и се пържи още 1 минута, разбърквайки.
• Прибавя се вареният ориз, постояно разбърквайки се запържва още 5 минути.
• Оттегля се от огъня.
• В друг тиган се счупват две яйца и се пържат до готовност с бъркане, след което се добавят при ориза.
• Тиганът с ориза се връща на котлона и се добавя замразеният грах, зеленият лук, соевият сос, виното
• Пържи се още 2-3 минути, като непрекъснато се бърка.
• При сервиране се посипва със сусам.
***********************************************////////////////////*********************************
Зелева салата 

400 г китайско зеле
1 морков
1 стрък зелен лук
1-1 1/2 с. л. соево олио
1-1 1/2 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1/4 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
                  1. Зелето и морковът се нарязват на ивици. Поставят се в купа, поръсват се със сол и захар, наливат се соево олио, оцет, соев сос, сусамово олио. Престоява поне 2 часа преди консумация. При сервиране се поръсва с наситнен лук.
************************************************///////////////////////////////**************************
    
Пържен ориз


Продукти 
ориз
 пилешки гърди
 олио
2 бр.  яйца
1 вр.  лук кромид пресен
   
Приготвяне
1.Оризът се сварява предварително
2.Изсипва се в предварително сгорещено олио
3.Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато
4.Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета
5.Яйцата се разбиват и с тях се залива ориза
6.Ястието се разбърква и се сваля от огъня
7.Преди да се поднесе, се поръсва с нарязан на ивички лук.

аз знам тези и яз много харесвам китайската кухня Peace
Цитирай

Алеята на славата

Мнения: 1 173
Тази седмица правих китайска манджа. Сварих от готовите спагети с кубче гъбен бульон. Нарязах на пръчици зелена чушка, червена чушка, морков, имах останали печени наденици - на елипси и пресен лук по диагонал. Запържих 3 скилидки чесън в олиото, пуснах зеленчуците за 3 минути, добавих наденичките, полях със соев сос и изключих котлона, а тигана остана още 1-2 минути. порцията беше спагети плюс запържената смес.
Цитирай

sofiq

Мнения: 234
http://bgkulinar.net/searchres.php?kind=8&search8=e27
 chef cookда ти е сладко.
Цитирай

София - Бургас

Мнения: 1 751
Ориз със зеленчуци.После ще пиша как го приготвям

Аз ще чакам! Laughing
Цитирай


Мнения: 6 524
Крилца по китайски от pina, много вкусни!
Цитирай

Zlata Praha

Мнения: 4 358
И аз съм тук - обожавам китайска кухня. Рецептите които правя вече са ги дали. Ще следя за нови. Крилцата на Пина ме изкушиха много - мерси за тях Hug
Цитирай

В кошера...

Мнения: 491
Купих си една консерва с бамбук от Пикадили и сега не знам точно как да го приготвя. Извинете за намесата в темата, но може и на други любители на бамбука и китайското да е интересно.
Цитирай

Here, There and Everywhere

Мнения: 373
Ето моя ориз по китайски

оризът се сварява с малко сол и олио, и се оставя да престои в хладилник 1- 2 дни
(аз обикновено като варя ориз, правя по- голямо количество- веднъж за гарнитура, след 2 дни- за ориз със зеленчуци)

Нарязвам на по- едро лук, целина, моркови, малко чушка, евенуално гъби и ги запържвам леко. Като омекнат, добавям ориза, и запържвам още 1-2 минути.
По желание се добавят 1-2 яйца, които могат да се изпържат отделно, а може и в средата на самия съд с ориза и след това се разбъркват в ястието.
Добавя се соев сос на вкус при сервиране.

Не знам дали има голямо значение, но го готвя в китайски съд- уок (wok)

С този ориз обикновено ядем месо- пилешко или свинско, запържено на хапки и залято с готов сос Териаки.
« Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 17:20 от pirinka »
Цитирай


Мнения: 197
Ето и от мен една рецепта, правя я "на око":
1. Сваряват се оризови спагети (правя го с фиде или ориз) и се слагат в голяма купа.
2. В ок. половин кафена чашка мазнина (олио, зехтин или смес от двете), предварително подправена с люта чушка се слага пилешко месо (слагам ок. 200-300гр.) на лентички и се задушава, като се прибавя и соев сос ако не достига мазнината. Към това се прибавят в следната последователност: лук-на шайби или полумесеци (об. слагам една голяма глава червен лук), 2-3 моркова- на жулиенчета, 1 голяма зелена чушка-на лентички и 1 краставица-на жулиенчета. Краставицата се слага , когато всичко е готово и се задушава за ок.2-3 мин., колкото да се затопли и съвсем леко да омекне. Лютата чушка може да се извади по всяко време.
3. задушените зеленчуци се изсипват в купата върху спагетите или каквото сте сварили. Може да се овкуси допълнително със соев сос.
Цитирай

France

Мнения: 111
zdraveite,da vi spodelq i moqta liubimi recepta s pile6ko file


PILE PO KITAISKI Laughing

za 4 4oveka prigotvqm:
700gr.pile6ki gardi
1\2 zele(prqsno)
3 morkova
1 glava luk
300 gr.presni gabi


Narqzaniq na 6aibi luk se zaparjva do zlatisto i kogato e gotov se prehvarlq v drug sad s kapak.Zeleto narqzano po naedri4ko(KATO ZA GOTVENE) posa6tiq na4in se zaparjva da poomekne i se slaga pri luka.Morkova na julieni se zaparjva i toi se dobavq kam zeleto i luka,gabite  po sa6tiq na4in i nai nakraq pile6koto narqzano na hapki se zaparjva,az slagam malko soev sos i pikantina i vra6tam vsi4ko otnovo v tigana pri pile6koto i se obarkva dobre;)
Stava neveroqtno vkusno i izglejda apetitno ,serviram go sas varen oriz
 :1dating:DOBAR APETIT!!! 35
Цитирай


Мнения: 7 477
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!
Цитирай

Zlata Praha

Мнения: 4 358
Ето и от мен една рецепта, правя я "на око":
1. Сваряват се оризови спагети (правя го с фиде или ориз) и се слагат в голяма купа.
2. В ок. половин кафена чашка мазнина (олио, зехтин или смес от двете), предварително подправена с люта чушка се слага пилешко месо (слагам ок. 200-300гр.) на лентички и се задушава, като се прибавя и соев сос ако не достига мазнината. Към това се прибавят в следната последователност: лук-на шайби или полумесеци (об. слагам една голяма глава червен лук), 2-3 моркова- на жулиенчета, 1 голяма зелена чушка-на лентички и 1 краставица-на жулиенчета. Краставицата се слага , когато всичко е готово и се задушава за ок.2-3 мин., колкото да се затопли и съвсем леко да омекне. Лютата чушка може да се извади по всяко време.
3. задушените зеленчуци се изсипват в купата върху спагетите или каквото сте сварили. Може да се овкуси допълнително със соев сос.

И аз така правя. Става много вкусно Peace Правила съм го с ориз ,с фиде не - при мен бяха спагети.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора