Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 март 2008, 13:21 ч.

Кое училище да избера?

 • 2 885
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 111
Здравейте, скъпи майки и татковци. Предстои ни сложната задача да изберем училище за нашия бъдещ първолак. Бих се радвала да споделите критериите, които според вас са най-определящи за избора. Ако има дечица, които учат в 73, 104 или 121 училище в София, моля родителите им да разкажат, доволни ли са, или не, и какво им харесва (или не). Интересувам се и от това, дали е по-добре да запиша малчо в частно или в държавно училище, и ако е частно, кое ще ми препоръчате? 
ooooh! леле, колко объркано го написах, но ще ме извините, нали  Hug
И, благодарско bouquet

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 4 067
Аз също ще следя тази тема. Интересуват ме и мнения за 22-ро училище. Благодаря.

# 2
 • Мнения: 4 879
Ако се ориентираш към частно у-ще, в нашия "Клуб..." http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278827.0  се опитваме да съберем повече информация за ЧУ, условия, такси и вече работим по инициативата "Парите следват детето", т.е. държавна издръжка и за децата от ЧДГ/ЧУ. А тук можеш да ни подкрепиш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279590.40
Разбира се, можеш и да попиташ в Клуба..." за у-щето, което те интересува.
Това мога да помогна засега.

# 3
 • София - Варна
 • Мнения: 141
При всички случаи сама трябва да вземеш решение. Малкият ми син е втори клас в 73 СОУ. Попадна при най-добрата учителка / случайно/. Тя е завършила българска филология и добре се справя с ограмотяването на децата. Немският език, който се учи там, за момента не ги затруднява. Доволна съм от извънкласните мероприятия - "Зелени училища" всяка година, екскурзии,походи и т.н. Има занималня - засега е 85 лв. на месец, но ако детето е умно, се справя с домашните там. Учителките на занималните ги избира училищното настоятелство, затова са добри. Големият ми син учи в седми клас в 121 СОУ / тогава се преместихме от Варна /. Записах го там заради френския, т.к. във Варна от първи клас го учеше. За 121-во има много противоречиви мнения. От това, че е хулиганско, до това, че е едно от най-добрите с преподаване на френски. Фактите са следните - след седми клас ги приеха почти всички деца в езикови гимназии / моят беше с най-висок бал от момчетата, да се похваля /, но дисциплината беше лоша. Класната им беше решила , че ще напуска. Има една луда / в истинския смисъл на думата / химичка. Писани са много жалби, но не я махат / има покровител /.  За 104-то нямам преки наблюдения. Познавам директорката г-жа Велинова. Организират много добри курсове за кандидатстване след 7 клас. 

# 4
 • София
 • Мнения: 2 954
Аз наскоро избирах училище за големия ми син в района. Спрях се на 104-то, защото е основно, няма големи ученици и ще се чувствам по-спокойна за него. Досега също учеше в подобно училище и съм доволна. Доколкото знам подготовката е добра, след 4-ти клас профилират паралелките - по една със СИП математика, английски и немски.
73-то за нас отпадна автоматично, защото има и гимназиален курс, а и той досега е учил само английски. Истината е, че не сме и решили кой да бъде втория чужд език.

# 5
 • Стрелбище-в пряк и преносен см
 • Мнения: 459
Между трите училища в кв. Гоце Делчев всъщност е най-важно на какъв учител ще попадне детето, особено за началния курс, а не толкова самото училище. Навсякъде има добри учители, които "извеждат" грамотни деца и не толкова добри. Така че е въпрос на задълбочено проучване.
А иначе като училища- всяко си има и + и -. Въпросът е кои детайли са по-важни според родителя. Например + В 73 учат до 4 клас само сутрин от 8,20, което позволява да се понаспиват децата. В 104 от 2 клас са на смени и 1 ва смяна е от 7,45. Зелените у-ща зависят от учителите. Ако на детето му се отдават езици- немския е на сериозно ниво. Занималнята като цяло е по.добра, но пак зависи от възпитателя и взаимодействието му с другия учител. Обаче, ако разчитате на добра подготовка по математика там  Naughty. В този случай 104 е по- добре. Има допълнително часове по математика и информатика.2 първи класа са в отделна сграда. Липсата на големи ученици е добре. В средния курс учителския състав ми се струва по- добър. Поне засега! А и новата директорка на 73 не може да влезе в нивото на Фандъкова. За съжаление.
За 121 нямам много преки наблюдения. Наистина мненията са противоречиви, но пък хубаво е , че децата до 4 клас са в отделна пристройка. За френския там чувам много добри неща.
Надявам се да съм ви помогнала в избора.Защото миналата година и аз много се чудих. Голямото ми дете е 7 кл в 73, а малкия го записах в 104, защото обича математика и компютри. Засега мисля , че ми е добър избора. Rolling Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 18
Ето, че правя втори опит да разбера нещо за 41 ОУ! Явно не е много популярно... Много ще съм благодарна, ако някой сподели мнение. Подадох молба за 1-ви клас за сина ми.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт