Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 март 2008, 14:35 ч.
  • Преглеждания  3 662  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 6 330
Меси се тесто само със сол,вода,мая и брашно.Тестото се прави меко.
Отделно се задушават много лук,ориз,лопуш и подправки на вкус(аз слагам черен пипер,чубрица,юзум).
След като тестото е хубаво втасало се разточва и се слага приготвената смес.Навива се на руло и се слага на охлювче в подмазана тава.
Пече се на силна фурна около 40 мин.
След малко и снимки.  Peace

Реклама
# 1
  • Хановер/Хасково
  • Мнения: 177
Извинявам се за невежеството, но какво е лопуш и юзум?  Embarassed
Предполагам, че в моя край ги наричат с друго име и затова са ми непознати, но въпреки това ми стана интересно, понеже рецептата ми звучи добре.

# 2
  • Мнения: 171
И аз това искам да питам.Какво е лопуш?

# 3
  • Italia
  • Мнения: 224
Извинявам се за невежеството, но какво е лопуш и юзум?  Embarassed
Предполагам, че в моя край ги наричат с друго име и затова са ми непознати, но въпреки това ми стана интересно, понеже рецептата ми звучи добре.
не е ли нещо подобно на лапад или направо си е лапад ? newsm78 а юзом мисля че GrOzNoTo^_^PaTe се е объркала и е искала да напише гюзом .може и аз да бъркам незнам

# 4
  • България и никъде другаде
  • Мнения: 641
лопуш=лапад
юзом=гюзом, джоджен

# 5
  • Мнения: 6 330
Лопуш си е чист лапад и съм изпуснала г при гюзум  Peace
Ето и снимки :
Готов за печене:                                                   Току що изваден от фурната:                              И разрез:

# 6
  • София
  • Мнения: 281
Най-после да видя как  изглежда лопушника newsm78,само дето не обичаме лапад,но изглежда страхотно Hug.

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
преди време бях направила нещо с лапад: лападът се режеше суров на ивички, смесваше се с яйца и извара и се слагаше брашно до гъсто кексово тесто. май беше с бакпулвер. newsm78

страшно вкусно беше, ама не помня рецептата.
ако някой има подобна да я поства моля Peace

Рени, става и със спанак или коприва... Wink

# 8
  • Мнения: 6 330

Рени, става и със спанак или коприва... Wink
Да,става и с копривата наистина става много вкусно. Peace

# 9
  • Мнения: 778
За закуска спретнах това.Чувствам се много горда,защото за първи път правя дърпана баница.А иначе зеленото вътре е лапад.

# 10
  • Мнения: 6 330
katka72,много добре изглежда!Добра закуска сте си спретнали  Laughing И аз го правих днес  Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 618
Привет на всички.
И аз да споделя как правя това чудо. Замесвам си тесто което е общо взето универсално-яйца, пр.мляко, мая,сол,захар,олио,оцет,брашно,кисело мляко.
Плънката я правя така киселец,спанак,лапад се нарязват и стриват със сол като си пуснат водата се отцежда.Добавя се яйца,олио,кисело мляко,малко брашно.Разделям втасалото тесто на 2 топки като едната е по-голяма.Разточвам по-голямата така че да излиза от тавата, изсипвам плънкатаи отгоре слагам другата част от тестото което е разточено с големина на тавата.След което оформям с крайчетата на по-голямата кора нещо като венец около стените на тавата.Отгоре намазвам с яйце.

# 12
  • сред люляците
  • Мнения: 684
Ах какви сте изкусителки с тези снимки! Страхотни са ви лопушниците Simple Smile

# 13
  • Мнения: 2 094
Това го обичам адски много, няма значение дали е с точени кори или като "питка".
Правила съм я но без ориз. Просто ориз не обичам в баници и питки  Flutter
Обичам пролетта  Hug и всичко зелено дето се яде  Crazy   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт