Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 328
Меси се тесто само със сол,вода,мая и брашно.Тестото се прави меко.
Отделно се задушават много лук,ориз,лопуш и подправки на вкус(аз слагам черен пипер,чубрица,юзум).
След като тестото е хубаво втасало се разточва и се слага приготвената смес.Навива се на руло и се слага на охлювче в подмазана тава.
Пече се на силна фурна около 40 мин.
След малко и снимки.  Peace
Цитирай

Хановер/Хасково

Мнения: 177
Извинявам се за невежеството, но какво е лопуш и юзум?  Embarassed
Предполагам, че в моя край ги наричат с друго име и затова са ми непознати, но въпреки това ми стана интересно, понеже рецептата ми звучи добре.
Цитирай


Мнения: 171
И аз това искам да питам.Какво е лопуш?
Цитирай

Italia

Мнения: 224
Извинявам се за невежеството, но какво е лопуш и юзум?  Embarassed
Предполагам, че в моя край ги наричат с друго име и затова са ми непознати, но въпреки това ми стана интересно, понеже рецептата ми звучи добре.
не е ли нещо подобно на лапад или направо си е лапад ? newsm78 а юзом мисля че GrOzNoTo^_^PaTe се е объркала и е искала да напише гюзом .може и аз да бъркам незнам
Цитирай

България и никъде другаде

Мнения: 641
лопуш=лапад
юзом=гюзом, джоджен
Цитирай


Мнения: 6 328
Лопуш си е чист лапад и съм изпуснала г при гюзум  Peace
Ето и снимки :
Готов за печене:                                                   Току що изваден от фурната:                              И разрез:
Цитирай

София

Мнения: 281
Най-после да видя как  изглежда лопушника newsm78,само дето не обичаме лапад,но изглежда страхотно Hug.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
преди време бях направила нещо с лапад: лападът се режеше суров на ивички, смесваше се с яйца и извара и се слагаше брашно до гъсто кексово тесто. май беше с бакпулвер. newsm78

страшно вкусно беше, ама не помня рецептата.
ако някой има подобна да я поства моля Peace

Рени, става и със спанак или коприва... Wink
Цитирай


Мнения: 6 328

Рени, става и със спанак или коприва... Wink
Да,става и с копривата наистина става много вкусно. Peace
Цитирай


Мнения: 747
За закуска спретнах това.Чувствам се много горда,защото за първи път правя дърпана баница.А иначе зеленото вътре е лапад.
Цитирай


Мнения: 6 328
katka72,много добре изглежда!Добра закуска сте си спретнали  Laughing И аз го правих днес  Peace
Цитирай

София

Мнения: 618
Привет на всички.
И аз да споделя как правя това чудо. Замесвам си тесто което е общо взето универсално-яйца, пр.мляко, мая,сол,захар,олио,оцет,брашно,кисело мляко.
Плънката я правя така киселец,спанак,лапад се нарязват и стриват със сол като си пуснат водата се отцежда.Добавя се яйца,олио,кисело мляко,малко брашно.Разделям втасалото тесто на 2 топки като едната е по-голяма.Разточвам по-голямата така че да излиза от тавата, изсипвам плънкатаи отгоре слагам другата част от тестото което е разточено с големина на тавата.След което оформям с крайчетата на по-голямата кора нещо като венец около стените на тавата.Отгоре намазвам с яйце.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Ах какви сте изкусителки с тези снимки! Страхотни са ви лопушниците Smile
Цитирай


Мнения: 2 054
Това го обичам адски много, няма значение дали е с точени кори или като "питка".
Правила съм я но без ориз. Просто ориз не обичам в баници и питки  Flutter
Обичам пролетта  Hug и всичко зелено дето се яде  Crazy   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.