Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 72 отговора


Мнения: 9 963
Защо се препоръчва натуралния шоколад, какви са му предимствата?
Цитирай


Мнения: 1 802
На мен са ми казвали, че е много силен антиоксидант.
Освен това намалявал холестерола.
Не знам дали са верни в действителност тези неща  Wink
Аз по време на диета съм си позволявала парче натурален шоколад, иначе не съм му фен Smile
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
На мен са ми казвали, че е много силен антиоксидант.

Аз също съм го чела на няколко места.

По- ниско калоричен е, няма захар и мляко.
Цитирай


Мнения: 9 963
Сравнявала съм калоричността- няма разлика между млечния и натуралния. Натуралния е без мляко, но съдържа захар. Точно това не разбирам- кое му е лошото на млякото.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Ами, зависи от шоколада Wink, аз си взимам, черен, без захар, без ядки, без соев лецитин.
Цитирай

Варна

Мнения: 50
Млечният шоколад е по-мазен в повечето случаи
Цитирай


Мнения: 1 802
Сравнявала съм калоричността- няма разлика между млечния и натуралния. Натуралния е без мляко, но съдържа захар. Точно това не разбирам- кое му е лошото на млякото.

Във натуралния има много малко захар и много какао, затова горчи  Smile
Поразрових се в нета и открих на едно място пише следното:
Млякото неутрализира антиоксидантните свойства. Сам по себе си черния шоколад е здравословен, но не и когато шоколадът е със мляко!  Peace
http://vlad-rm-corp.blogspot.com/2005/10/dark-chocolate.html
Цитирай


Мнения: 171
Обичам шоколад,натурален или не, хапвам всичко Laughing
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Полeзен е заради високото съдържание на какао. Слага се малко от маслото в него от какаовата ядка, което е всъщност калоричното, а не млякото. Захарта също е в минимални количества.  В белия шоколад пък се слага само маслото, без какото на прах.
Доскоро не обичах, но вече се научих. Взимам си с възможно най-голям процент какао:

или    Smile
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
Полезен,ама не за всички.Обичам шоколад- всякакъв,най-много този с висок процент какао.Обаче ми забраниха како,шоколад и прясно мляко. За такива като мен с улцерозен колит остана само белия шоколад,ама май и той има мляко  Sad
Цитирай

София

Мнения: 574
Lindt и на мен ми допадат, ама отдавна ма не съм хапвала черен шоколад..
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Чувала съм,че натуралният линдт е отвратителен на вкус...чак не ми се вярва как нещо с марката линдт може да е отвратително.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Чувала съм,че натуралният линдт е отвратителен на вкус...

Зависи от процентното съдържание на какао. 99 процента е наистина доста тежък и странен и не на всеки би се харесал, но обикновения си е супер  Peace
Цитирай

София

Мнения: 574
а някой който е диетувал и си е позволявал да хапне шоколад - черен, може ли да каже какъв е бил ефекта ... свалят ли се кг все пак ?
Цитирай


Мнения: 9 963
а някой който е диетувал и си е позволявал да хапне шоколад - черен, може ли да каже какъв е бил ефекта ... свалят ли се кг все пак ?
Черният е не по-малко калоричен.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 72 отговора