Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 114
Я дайте малко рецепти да сверим часовниците кой как.
Цитирай

Italia

Мнения: 4 492
Ами основната "обработка" на ориза за ризото е следната:
_задуШава се в малко зехтин( може и зехтин + масло) ситно нарязан лук до за4ервяване
_прибавя се ориза като се оставя да поеме от мазнината
_прибавя се 4аШа бяло вино и се оставя да изври
_сипва се периоди4но от предварително разтворено куб4е бульон докато ориза не стане готов
_накрая се слага малка бу4ица масло и се разбърква добре докато се разтопи
Оттам нататък има най_разли4ни възможности:
Може да се направи със суШени или пресни манатарки като суШените ги накисваШ във бульона и ги добавяШ накрая когато ориза е по4ти готов , а пресните ги задуШаваШ с малко масло,магданоз и по желание скилидка 4есън (само за аромат:после я махаШ).
Вси4ко се прибавя накрая ,когато ориза е по4ти готов.
Правя съЩо ризото с горгондзола ( вид мухлясало сирене тип Рокфор Very Happy),сметана и Шунка.
Най_елементарно е и ризотото с Шафран.
Много е вкусно и с тикви4ки и опаШки от калмари ( май така се казваха:онези розови4ките).
Има и хиляди други рецепти,но тези са от най_лесните и аз ли4но ги правя 4есто заЩото много оби4аме ризото в къЩи.
Ти как го готвиШ?  Very Happy
 
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
аz обикновено прибавям и сафран, пармеzан.
Но иначе най важното е да иzполzваш само риzото_ориz, иначе не е същото.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
И е желателно бульона, който добавяш да е топъл, иначе има вероятност да пюрираш творението Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.