Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 март 2008, 10:17 ч.

Не правете като мен или ...

  • 2 545
  • 37
  •   1
Отговори
  • гр. София
  • Мнения: 1 883
как се опитах да си ликвидирам керамичния плот.
Не знам дали темата ми е подходяща за тук,но реших да споделя.Накратко:
Вчера реших да направя един сладкиш по рецепта на Leo и за целта трябваше да карамелизирам захар.И понеже нямам подходяща по размер тава от изпробван материал пльоснах директно върху плочата една много симпатична елипсовидна тавичка (беше ми подарък за Коледа от приятелка) ,която многократно съм използвала ,но във фурната.Не зная как се нарича материала ,нещо като керамика, може би,подходящ е и за микровълнови печки.Тъкмо почнах да си разбивам яйцата и в следващия момент се чу страхотен гръм.Резултата-тавичката на парчета и цялото количество захар директно върху плочата.Последва уплах и неадекватно поведение от моя страна и бърза намеса от страна на мъжа ми.За щастие плотът е цял ,доста голямо търкане падна,но с помощта на шпатулата успяхме да изстържем загорялата захар.На две-три места има малки следи от нараняване,но само ако много се вгледа човек.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 632
Направо си късметлийка,че керамичният ти плот е здрав.Чувала съм,че точно от захар се пука!

# 2
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Да,в упътването пише за захарта,че е опасно да се загаря по плота,но по-скоро се е наранил от ръбовете на счупената тавичка.Дано всичко е наред и да си го плзваш още дълго време.
На нас тази седмица монтираха кухнята и още не съм изполвала плота,но ще прочета внимателно упътването,да не направя някоя поразия.Благодаря,че сподели. Hug

# 3
  • В детството...
  • Мнения: 122
Това да не е рецептата за ябълковия сладкиш........  Wink
Разминали сте се леко, така че трябва да почерпите.........  Whistling

# 4
  • под ореха
  • Мнения: 533
Ужас , и на мен се случи подобна изцепка веднъж ,уплахата беше по -голяма от поразиите. ooooh!

# 5
  • София
  • Мнения: 1 510
Наистина сте се разминали с леко!  Wink

Хайде сега иди до магазина и си купи като подарък подходяща тава. Така по-лесно ще забравиш случилото се и другия път като правиш сладкиша на ЛЕО ,съпругът ти ще си похапне ,а няма да стърже керамиката. Wink

А какъв беше сладкиша?

# 6
  • София
  • Мнения: 2 009
Олеле, ама че неприятна случка! Shocked А от какво е експлодирала тавичката?
Gwen, ето това, мисля, е сладкишът...

# 7
  • София
  • Мнения: 1 510
Gwen, ето това, мисля, е сладкишът...

Благодаря!   bouquet

# 8
  • Мнения: 4 950
Керамичните котлони развиват много висока температура. Има специални тавички и тенджерки от стъкло за тях ..
А иначе наистина си се разминала леко..

# 9
  • Мнения: 7 591
Добре че не се е спраскал и плота Peace
Благодаря за предупреждението!  bouquet

# 10
  • В страната на ненаучените уроци ...
  • Мнения: 3 770
Не керамичните котлони , а захарта при топенето и карамелизирането развива много висока температура.Затова е и предупреждението да се внимава с нея , когато се работи върху такива котлони.Добре , че на теб ти няма нищо а и котлоните ти са здрави  Peace

# 11
  • Мнения: 607
  Ние така взривихме една "иенска тенджера". Тя издържа на топлина, но не и ако я нагряваш само отдолу твърде бързо. Това предизвиква различно разширение горе и долу и направо се взривява с гръм. Добре, че не бяхме в кухнята през това време, защото щеше да стане някоя драма.

# 12
  • под ореха
  • Мнения: 533
  Ние така взривихме една "иенска тенджера". Тя издържа на топлина, но не и ако я нагряваш само отдолу твърде бързо. Това предизвиква различно разширение горе и долу и направо се взривява с гръм. Добре, че не бяхме в кухнята през това време, защото щеше да стане някоя драма.

Без война ,ще се изтребиме newsm78

# 13
  • Мнения: 1 910
Когато лятото купувахме новата печка, мъжът ми категорично отказа да е с керамичен плот, спомена възможността за подобен инцидент и купи с котлони, въпреки цупните ми. Ние много обичаме крем карамел, правя поне два пъти седмично и карамелизирам захарта в чашките направо върху котлона.

# 14
  • Мнения: 7 200
Разминали сте се леко, така че трябва да почерпите.........  Whistling
Peace
Добре , че на теб ти няма нищо а и котлоните ти са здрави  Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт