Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 65 отговора


Мнения: 9
Здравеите, казвам се Свилена и съм нова във форума.  Искам да питам за съвет как мога да си направя кис. мляко във вкъщи, защото заминавам за чужбина и да знам каква закваска да си взема. Извинявам се ако вече има такава тема - почнах да търся, но понеже съм на диета Laughing 4етейки всички рецепти огладнях много  #Crazy та затова реших направо да питам. Форума е много як и сега като замина ще имам време често да влизам тук. Поздрави 
Цитирай


Мнения: 9
Здравейте, казвам се Свилена и съм нова във форума.  Искам да питам за съвет как мога да си направя кис. мляко във вкъщи, защото заминавам за чужбина и да знам каква закваска да си взема. Извинявам се ако вече има такава тема - почнах да търся, но понеже съм на диета Laughing 4етейки всички рецепти огладнях много  #Crazy та затова реших направо да питам. Форума е много як и сега като замина ще имам време често да влизам тук. Поздрави 
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Извинявам се ако вече има такава тема - почнах да търся, но понеже съм на диета Laughing

 По-глупаво оправдание не бях чувала.Има две теми които са супер изчерпателни за киселото мляко.Писали са и хора от чужбина, точно каквото търсиш.Просто на търсачката напиши кисело мляко, дай да търси само в заглавията на готварския и готово.Много е лесно някой друг да ти свърши работата.

 Аз също съм на диета, изтъняли са ми пръстите от гладуване  и няма как да ти помогна!
Цитирай


Мнения: 1 148
Най- добре си искай закваска от някоя баба от селата дето си кваси,или от някой който  кваси но да е изпробвано!

Аз скоро със розовата елена си  развалих три литра мляко.

А за самото квасене дано знаеш!

Хм  Биляна тя явно не знае за търсачката и е търсела тема по тема по страниците и за това е огладняла!
Цитирай


Мнения: 174
Аз използвам за закваска купешко кис. мляко На баба- кафяво. Става ми хубаво кис мляко, но зависи и от прясното. За търсачката- понякога не отвря страници- имах такъв проблем в Наш дом- подфорума Sad
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Аз използвам за закваска купешко кис. мляко На баба- кафяво. .........

За първи път заквасих с това мляко , а след това започнах да си отделям от моето домашно и така
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Разгледай тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189719.0
Цитирай


Мнения: 747
И аз използвам за закваска киселото мляко на баба
Цитирай

Където ми видят очите ...

Мнения: 99
Здарвей  HugАз съм в САЩ и си квася мляко често  Peace Ще ти кажа аз как го квася и да си призная става страхотно  Whistling
За да ми е по-лесно го слагам в микровълновата в съда в който ще го квася. Така не загаря и става бързо. След като заври млякото го изваждам от микровълновата и го оставям да поистине, но не много. Проверявам така както моята баба ме е учила- с пръст бъркам в млякото завъртам и броя до 3, ако издържа пръста млякото е готово за квасене. Естествено трябва да имаш закваска (аз си купувам от магазина) достатъчна е една лъжичка от кисело мляко, слагам в поизстиналити прясно и разбърквам добре. След това завивам в дебело одеало, трябва да престои най-малко 3 часа. През това време можеш да провериш като започне да се "схваща" или прецениш че е готово можеш да го сложиш в хладилика. Това е Peace След това от това мляко си оставяш закваска за следващото   bouquet
Цитирай


Мнения: 824
В София на Женския пазар има една лавка, в която се продава закваска на ЕлБи, те държат правата върху щамовете на бактериите.
Поне със сигурност ще знаеш че квасиш с LB (Lactobacillus bulgaricus) a не да квасиш със Streptococcus thermophilus, с каквото е тъпкан данон и подобните йогурти.
малко инфо за киселото мляко
Цитирай

София

Мнения: 5 000
В София на Женския пазар има една лавка, в която се продава закваска на ЕлБи, те държат правата върху щамовете на бактериите.
Поне със сигурност ще знаеш че квасиш с LB (Lactobacillus bulgaricus) a не да квасиш със Streptococcus thermophilus, с каквото е тъпкан данон и подобните йогурти.
[
Къде е тая лавка би ли ми обяснила моля?  Praynig Бих искала да си купя...
Цитирай


Мнения: 824
Къде е тая лавка би ли ми обяснила моля? 

това е същата лавка, в която се продават и сладкарски бои.
пада се горе-долу по средата (по дължина) на пазара и е на входа на един безистен, от дясната страна, като отиваш към Сливница.
от другата страна на безистена е магазин за насипно кафе , подправки и подобни.


Цитирай

София

Мнения: 5 000
Благодаря ти   bouquet
Значи ще се движа по зеленчуковия сектор към "Сливница" и ще гледам къде се намира лавката...
Цитирай

Плевен

Мнения: 2 070
Тъкмо влязох в Готварския да пусна подобна тема.

Купих прясно мляко домашно, дадох го на баба да го кваси, но не знам майка ми какво кисело мляко и е занесла за подквасване, мисля, че не е било на Данон. Но резултата е посгъстеничко прясно мляко, редичко е общо взето, но не това ме притеснява. Исках да има кисел вкус, а то е само леко пресеченко и изобщо не кисело. А съм бременна, ужасно ми се пие истинско кисело мляко, от няколко дни само го мисля.

Та който е квасил в домашни условия - споделете с какво кисело купено мляко сте имали най-голям успех. Не всички сме от Сф и можем да идем в близките дни до Женския пазар, иначе и тази инф ми е полезна и ще ида да потърся мястото като съм там.
Цитирай

София

Мнения: 5 000

Та който е квасил в домашни условия - споделете с какво кисело купено мляко сте имали най-голям успех. Не всички сме от Сф и можем да идем в близките дни до Женския пазар, иначе и тази инф ми е полезна и ще ида да потърся мястото като съм там.
Купи си заквасена сметна(малка кофичка)...Става страхотно!
"Герма" също подквасва добре...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 65 отговора