Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

малкия йеросалим

Мнения: 561
здравейте момичета Very Happy.Обръщам се към вас за помощ.майка ми донесе няколко бройки финокио.правила съм салата с него,но не знам по какъв друг начин да го оползотворя.давайте идеи Praynig
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Какво е финокио  Embarassed?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
http://www.menumag.bg/recipes/view/367


 
Цитирай

Майничка

Мнения: 5 265
Става и с мариновани със зехтин, червен пипер, босилек и риган зеленчуци (тиквички, патладжани, сурови чушки, гъби) - на зеленчукови шишчета или просто леко запечени на фурна.
Цитирай
Здравей, аз правя финокио по два начина.
Единият прилича малко на винен кебап.
Запържваш си телешките месца, с червен пипер и тн. и добавяш финокиото нарязано.
Задушава се във водичка и бяло вино, след което прибавяш доматено пюре ( паста) и добавяш водата,
Ври час и нещо, накрая го сгъстяваш с малко брашно.

Другият е със сос бешамел.
Първо си посварила главите после ги нарязваш на полумесеци,
нареждаш ги в кръгла тавичка, отгоре ги заливаш със сос бешамел и настъргано формаджо ( може и кашкавал)
и запичаш.
Става ето това:


Цитирай


Мнения: 407
Аз не обичам финокио,но  когато бях в Италия там съм виждала да го панират  Peace
Цитирай

космополитно

Мнения: 929

Туй де, въведете и непросветените!Щ о е то финокио (предизвика ми асоциация между фолио и Пинокио)!? newsm78
Цитирай


Мнения: 2 187
http://www.cuisineeurope.com/foodstuff/foodstuff_spices_fennel.html

Цитирай

Italia

Мнения: 224
финокио На  български се казва резене Италианските и испанските кулинари го ценят високо и използват и надземните му части, и коренището (гулията). Резенето има приятен аромат, подобен на анасоновия и е сладникаво на вкус, напомня копъра. От него се приготвят салати, сосове, майонези, плънки за риба и месо. Резене се слага в таратор, в салата от червено цвекло, в някои печива, в бульона при варене на риба, раци или картофи.Много добре върви на сандвичи от черен хляб. Подправката се слага накрая. комбинира се с копър, чесън, лук, магданоз.-тук предимно го правят на салата  Sick нарязано на тънки парчета и поръсено със зехтин. Тази салата е почти неизменна част от антипастите в прохладните есенни и зимни вечери. Макар и с леко неугледен вид запеченото с малко зехтин финокио придобива съвсем различен вкус, напомнящ на ядки от пиния (кедрови ядки).а също го препоръчват за кърма  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Благодаря на всички, които се включиха с разяснения!  bouquet

Къде в София продават финокио? Възбудихте ми любопитството.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Благодаря на всички, които се включиха с разяснения!  bouquet

Къде в София продават финокио? Възбудихте ми любопитството.
Има по пазарите и в Пикадили и  в Била .....
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Има по пазарите и в Пикадили и  в Била .....

Изобщо не съм го забелязала  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 407
Има по пазарите и в Пикадили и  в Била .....

Изобщо не съм го забелязала  Rolling Eyes
Това е една бяла глава по-голяма от лук и на върха има стръкчета подобни на копър  Peace
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Имам рецепта за супичка с финокио и гъби. Много ароматна става  Very Happy Ако някой се интересува ще я издиря.
Цитирай
Апак ние в нащо село му викаме ряпа на това  Blush Laughing Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора