Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 933
Здравейте,
До сега основно ползвам вашите идеи и рецепти, за което съм ви много благодарна. И тъй като всяка от нас понякога се изчерпва и се чуди какво да сготви, ви предлагам няколко рецепти с които можете да разнообразите менюто си.

Макарони със зеленчуци
По 250 гр. тиквички, моркови, праз.
4л. масло
250гр. зелени плоски макарони
300 мл. заквасена сметана
2скилитки чесън
2 яйца
100 гр. кашкавал
Празия се нарязва на колелца, морковите и тиквичките на едро се настъргват. Запържват се в 2л. масло за 5 мин. Прибавя се пресования чесън и се бърка още 5 мин. Зеленчуците се смесват със сварените макарони, прибавя се сол и черен пипер. Всичко се изсипва в намазана с масло тава. Отгоре се заливат с разбитите яйца, сметана и 50гр. кашкавал. Поръсва се с останалия кашкавал и се пече 25 мин на 160 градуса.

Пуешко рагу с бирен сос
500 гр. пуешки гърди /може и пилешки/
2 глави червен лук
250 гр. домати
400гр. замразен зелен фасул
100 гр. английска сланина
30 гр. масло или олио
1л. брашно
250 мл. бира
250 мл. бульон от кубче
 125 гр. заквасена сметана
Зеления фасул се вари в осолена вода, слес което се оставя да се оцеди. Сланината нарязана на кубчета се запържва в олиото, прибавя се месото нарязано на парченца. Като се позапържи прибавя се брашното. Разрежда се с бирата и бульона. Прибавя се фасула и се оставя да ври докато се сгъсти соса. Накрая се разбърква сметаната. Прибавят се доматите на дребни парченца и лука. Оставя се да заври.

Исках да напиша още нещо, но с малко бебе ми е ограничено времето. По-късно ще допълня темата. Надявам се да ви харесат рецептите.
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Колач с тиквички

За тестото:
175 гр. брашно
85 гр. маргарин
1 яйце
2-3л. студена вода
щипка сол

Плънка:
1гл. лук
200гр. тиквички
100гр. кашкавал
200мл. сметана
3 яйца
сушен домат
сол, черен пипер
Тестото се запича на 220 градуса за 15 мин. Лука нарязан на дребно и тиквичките на колелца се запържват за 5 мин. в малко олио. Като изстине прибавяме половината кашкавал. Подреждаме върху тестото. Заливаме с яйцата разбити със сметаната и поръсваме останалия кашкавал. Печем 20-30 мин. на 190 градуса.

Печени яйца по мексикански
1 глава лук
2 скилидки чесън
225 гр. кайма
400 гр. консервирани домати
половин червена чушка
2 настъргани тиквички
1л. дом. пюре
4 яйца
В олиото запържваме пресования чесън и нарязания лук за 5 мин.
Прибавяме каймата и я опържваме. Доматите, чушката, тиквичките и дом. пюре прибавяме към месото и задушаваме 20 мин. Изсипваме сместа в тава. С лъжица правим ямички и в тях чукваме яйцата. Печем във фурната около 10 мин. до готовност на яйцата.


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.