Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора


Мнения: 5 475
продава ли се някъде в София готова смеска zа фондю?
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
продава ли се някъде в София готова смеска zа фондю?

Фондю е много общо казано, има десетки видове фондю, сладко, солено, месно, безмесно.......
Цитирай


Мнения: 5 475
продават се раzлични готови смески zа фондю, може ли да се намрерят в София някои от тях?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Оригиналното фондю си е само едно - от сирена. Месно фондю няма. Сладкото е просто шоколад.  Smile
Мисля, че не се продава, за съжаление...  Confused
Цитирай


Мнения: 5 475
искам да купя подарък уред zа фондю, но ако няма смеска няма смисъл да купувам уреда  Sad мога ли да вzема раклет?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ако се продава в България фондю, би трябвало да има и смески  Thinking Иначе може да се направи смеска, то така е най-вкусно, но излиза доста солено като пари  Rolling Eyes
Иначе раклетът е добър вариант, става за почти всичко  Smile
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Оригиналното фондю си е само едно - от сирена. Месно фондю няма. Сладкото е просто шоколад.  Smile
Мисля, че не се продава, за съжаление...  Confused

Е как да няма месно фондю като в Швейцария сме го яли  newsm78
Цитирай


Мнения: 5 475
оригиналното е със сирене , но и там има много раzлични раzновидности ... с бяло вино, шнапс и какво ли не,
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Е как да няма месно фондю като в Швейцария сме го яли  newsm78

А, може, понеже повечето хора казват месно на това, че си топят парченца месце в сместта от сирена, затова помислих, че говориш за такова. Не ги знам месните фондюта, от какво и как се правят?  Thinking
Цитирай

София / Bad Soden am Taunus, Deutschland

Мнения: 154
Mарулке, явно сте яли нещо друго в Швейцария, но не и фондю! Фондюто, както е написала Блонди се прави от разтопени сирена. Едва ли месото може да го разтопи някой, дори и за швейцарците е невъзможно. Няма готова смес за фондю в Бг, остава вариант за комбинации по избор на различни сирена по възможност швейцарски.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Ако се продава в България фондю..........

Виждала съм фондю още преди 15 години в "минерал сувенир" срещу руската църква, но готови смески- не.

Аз също съм на мнение, че съвсем спокойно може да се направи. Ако пуснеш един google ще намериш много рецепти, пък и така може да се направи със сирената, които предпочитате. Е, няма да сложиш трюфел, но като намажеш съда с чесън ефекта е същия Wink.

Колкото до местното фондю и аз знам, че има. Фондю с керамичен съд е за сирената и шоколада, а с метален съд за местно.
Цитирай


Мнения: 5 475
zнам, чЕ може да се прави, но си имам в предвид хората , чЕ не са по готвенето ...
как да е май ще се спра на раклета.
Цитирай

София

Мнения: 125
има готови смески за фондю - виждала съм в един от каталозите на МЕТРО / беше специализиран само за сирена каталог преди няколко месеца, ако не ме лъже паметта, но не съм купувала/
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Фондю с керамичен съд е за сирената и шоколада, а с метален съд за местно.

Керамично не съм виждала. Ние имаме тефлоново и стоманено. И двете стават за всичко, не знам да има разделение  Smile

И друго да попитам - как се награяват керамичните? Уредите са или на ток (за керамика значи не става) или отдолу с газениче. Ако чакам газеничето да нагрее и кипне сиренето в керамика... не знам дали изобщо това е възможно, как става?  Thinking
« Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 15:35 от Блонди »
Цитирай


Мнения: 1 716
Нашето фондю е от Кауфланд - котлон с гърненце за фондю, тиган уок, плоча тип сач и касерола за сосове. Целият комплект струваше около 60 лева.
Има готови "смески" за фондю в Метро, но това е просто микс от сирена и на практика отнема удоволствието от фондюто.
Понеже фондю значи "разтопен" не може да има месно фондю - т.е. ястие, което се приготвя само на принципа на разтопяването. Шоколадовото фондю е просто мода от няколко години, мисля, че е измислена във Женева /все пак това е оригиналното ястие на швейцарските пастири/.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора