Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Правец

Мнения: 2 040
Момичета да ви питам нещо. Понеже нямам още купички за крем карамел и отидох да си купя, но продавачката ми показа един стъклени, които не са като мамините алпака, но каза че са за крем карамел, йенско стъкло и стават за печене. И тук да ви питам вас познавачките, наистина ли няма да се пръснат във фурната?  А въпросните кексчета и мъфини стават ли в такива стъклени купички или си има специални за тях?

ами това е!
Цитирай

Варна

Мнения: 360
  chefСтават,не се притеснявай.Аз дори съм пекла крем карамел и в чаша за чай(защото не ми стигнаха формичките).А за мъфини съм виждала Иван Звездев да ги използва.
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Майка ми прави крем карамел само в йена,но тя го прави в голямо количество,не в отделни купички.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Аз ползвам стъклени купички за крем карамел. Имам и метални, ама стъклените ми харесват повече. Стъклените имат и още един плюс - можеш да стоплиш нещо съвсем малко в микровълновата. Разтапям масло, шоколад, една порция мед за мазане. Абе купи си стъклени, ако са наистина йенско стъкло.
Цитирай

Варна

Мнения: 884
Скоро видях купички за крем карамел от нещо като фолио - може би са за еднократна употреба  33uu

Иначе и аз го правя в голямата йена.
Цитирай

София

Мнения: 707
стъклените са хубави да се обръща крем карамела от алпаката и острани малко сладолед слагам, а отгоре къпинка и става супер елегантно..а иначе си вземи и алпака..стъклените стават за много неща, даже и за ядки...

 
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
У нас крем карамел се яде в огромни количества, та аз го пека в 2 йенски тенджери една до друга. Единственото, което бих ти казала, е като карамелизираш захарта във формичките да не ги охладиш изведнъж.
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
ОК, много ви благодаря за отговорите, значи взимам стъклени. Тя продавачката ми каза че са от йенско стъкло, така че е сигурно това, а алпака в тоя град не намерих, не че има къде да търся де  Laughing, така че остават първите.

Много мерси   Love
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Аз ползвам стъклени купички за крем карамел. Имам и метални, ама стъклените ми харесват повече. Стъклените имат и още един плюс - можеш да стоплиш нещо съвсем малко в микровълновата. Разтапям масло, шоколад, една порция мед за мазане. Абе купи си стъклени, ако са наистина йенско стъкло.
Имат и един недостатък:) не може да стопиш карамел в тях.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 955
Аз ползвам стъклени купички за крем карамел......
Имат и един недостатък:) не може да стопиш карамел в тях.
А де, не мога ли, ела виж. Майка ми обясняваше, че не можело, ама аз си нямам проблеми. Топя си като ги нареждам на керамичния котлон и си сипвам захар. Само не наливам студена крем-карамелена смес върху горещия карамел, ами почаквам малко да поизстинат, че ще се спраскат ако го направя (опитно доказано, хвърчи стъкло както когато пъхнете мощна бомбичка в бутилка)
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Е мама отделно прави карамела, иначе с тия или ония купички като нямам керамична плоча, няма как едно по едно на котлона, е, на големия 3 ще се хванат, ама да не прегори много захарта докато ги махна.
Това да им е кусура, много ми се яде, не е трудоемко и нямам търпение тепърва да търся алпака, така че ще купя стъклените.

Само не разбрах за малките кексчета и мъфини стават ли?
Цитирай
...Само не разбрах за малките кексчета и мъфини стават ли?
Стават Cool.
Аз мъфини и крем карамел правя в стъклени чаши от дебело (неогнеупорно!) стъкло, засега нямам други форми.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.