Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
40-54 от 52 отговора

"горееееее,горееее"

Мнения: 183
На скара.
Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
или пържена.

Пържена? Доколкото знам скумрия не се приготвя така, прекалено мазна е, за да е пържена...  Thinking
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 1 846
Jeny_J - няма да съжаляваш , пробвай ! Брашното го посоли обилно върху двете страни на парчетата . То запечатва месото и при изпичането остава сочно , а самото брашно става на коричка .

Блонди - и аз я обичах само печена на скарата . Но от скоро , в магазинчето ни в село , зареждат една огромна скумрия , която не успявах да изпека добре на скарата - полусурова риба е отвратително . Така случайно стигнах до рецептата , която рекламирам . И за първи път , когато се готви риба , в къщи мирише много хубаво .

Ох , от много приказки , май ще отида да купя , то не че преди 3-4 дни не ядохме  Laughing

Успех , момичета !
Цитирай

BG

Мнения: 1 664
Най-много ни харесва, приготвена на барбекю
Цитирай


Мнения: 6 324
Другарче, ами ти цяла ли я пече?
Щото и тука продават огромна скумрия - океанска, но като я резна по дължина до костта и няма начин да не се изпече. Thinking Дори снощи махнах костта и стават 2 филета, не са толкова дебели, че да не се изпекат, даже бързо стават.
Цитирай

неустановено

Мнения: 13 551
или пържена.

Пържена? Доколкото знам скумрия не се приготвя така, прекалено мазна е, за да е пържена...  Thinking

Обожавам я пържена  Peace Пържа я, оваляна в галета с подправки( чесън на прах и черен пипер). Като я сложа в силно сгорещено олио става много бързо и не успява да поеме допълнително мазнина.
Другият начин, по който я хапваме, е на скара. Случва се и плакия да направя, но не ми е приоритет  Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 324
Докато живеех с родителите си, майка ми само пържена я правеше - нарязана на шайби и оваляна в брашно. През седмица правеше скумрия, това и е любимата риба.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Ще пробвам тогава  Peace, никога не съм срещала някъде да се предлага пържена.  Confused
Цитирай


Мнения: 157
Пържена или на скара Peace
Не обичам да ми се губи рибения вкус с много подправки и сосове.
Цитирай


Мнения: 50
Приготвям скумрийката също както е  рецептата на esme_bolger. Става много вкусна!
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Аз я приготвям във фолио като вътре във всяка риба слагам резенчета домат,маслини и топено сирене или кашкавал.Поръсвам с риган или друга подправка по избор.
Малко преди да извадя рибата от фурната отвивам фолиото за да се запече и да хване коричка.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=226883&photo=5
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 1 846
Пина - не цяла , срязана по дължина , но парчето с костта остава много дебело и не се опичаше добре .
И аз не бях чувала за пържена скумрия - по моя начин за сега ми харесва много , но кой знае някой път може  да пробвам .
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ето намерих и рецепта за маринована скумрия:
...............................................................................................
Почистената предварително скумрия се измива и натрива отвън и отвътре с морска сол и се оставя да престои 5-6 ч.
След това без да я мием с вода я нарязваме на парчета и поставяме на дъното на тенджера. Заливаме с вода и варим 5-6 мин докато парчетата започнат да побеляват.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят.
 Всяко едно парче начупваме на 4 по малки като изолираме гръбната кост и обелваме кожата. Редим отново на дъното на тенджерата в която сме ги варили и заливаме с вода, оцет, олио и вино.
Отгоре поръсваме с счуканите на едро черен пипер, синапено семе, карамфил. Нарязваме на по едро лука,морковите, магданоза, лютите чушлета. Всичко разбъркваме добре и оставяме на котлона да кипне, след което намаляваме котлона на 1 и похлупваме с капака. Оставяме така 1-1,5 ч.
Така приготвената риба не се стерилизира. Съхраняваме на хладно място заедно с маринатата. Трайност 25-30 дни.

Рецептата е от
http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=1913
Цитирай

София

Мнения: 281
Мъжът ми я пържи,аз я пека на скара...,към нея една салатка от морковчета и става голяма вкуснотия Crazy.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 378
Преди време бях пуснала тема за маринована скумрия.  PeaceИ сега си имаме в хладилника за мезе.  Peace

По темата - на скара или плакия. Плакия правя и цацата (тук я наричаме трицона). Пържена ми става по-мазна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
40-54 от 52 отговора