Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 апр. 2008, 07:55 ч.
  • Преглеждания  16 070  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 110
Здравейте, искам да споделя с вас рецептата на баба за лапад. Задушавам лук , по възможност пресен. Прибавям към него чушка, червена /ползвам замразена , печена /, след това слагам лапад /количеството на око, имайте в предвид, че той се стопява/. Когато омекнат продуктите слагам домат /от буркан/. Като остане само на мазнина ястието разбивам яйца и ги прибавям. Сол на вкус. Да ви е сладко  chef Ще ми е приятно да споделите и вашите рецепти за лапад  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Всичко което приготвям със спанак го правя и с лапад.....

# 2
  • София
  • Мнения: 2 211
Лапада го харесвам с ориз. Задушавам го с олио, лук и чушка, после добавям ориз и във фурната. Накрая заливам с яйце и кисело мляко. Може да се приготви и с кайма.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 125
Лапад на сърмички.

# 4
  • БГ
  • Мнения: 624
Всичко което приготвям със спанак го правя и с лапад.....

И аз така!!!   Peace   А сърмичките с листа от лапад са ми любими!

# 5
  • София
  • Мнения: 431
 Крокети със спанак / лапад
     6 порции (18 броя)

800 гр. картофи
500 гр. спанак
2 яйца
1 с.л. олио
150 гр. сирене
1 ч.л. универсална подправка
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 връзка магданоз
2 с.л. галета

олио за пържене
брашно и 2 яйца за паниране

подлучено кисело мляко

Картофите се обелват и сваряват. Пресоват се на пюре. Спанака зе задушава в олиото, докато се изпари водата му. След изстиване картофите и спанака се поставят в купа, добавят се натрошеното сирене, подправките, яйцата, галетата и нарязания на ситно магданоз. Омесва се тестото за крокетите и се оставя половин час да стегне. Оформят се 18 крокета, които се панират първо в брашно, после в разбити яйца и се изпържват от двете страни в загряло олио. Поднасят се с разбито (и по желание подлучено с чесън) кисело мляко в чиниите.

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Обожавам лапад, особено на супа Peace.
 Може също да се задуши в малко мазнина и да се добави кисело мляко с чесън Crazy.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Обожавам лапад, особено на супа Peace.
 Може също да се задуши в малко мазнина и да се добави кисело мляко с чесън Crazy.
Леле, чак ми се прияде!   chef

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Обожавам всякакви зелениши и аз  Blush

Лападът винаги комбинирам едно към едно с киселец и обратното. Само спанак и коприва си готвя самостоятелно. Копривата винаги с яйце и сирене, иначе другите - зехтин, сирене, чесън, грис, на баница, лазаня, пица....ммм... обожавам зеленките дарове  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт