Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора

София

Мнения: 101
Здравейте, искам да споделя с вас рецептата на баба за лапад. Задушавам лук , по възможност пресен. Прибавям към него чушка, червена /ползвам замразена , печена /, след това слагам лапад /количеството на око, имайте в предвид, че той се стопява/. Когато омекнат продуктите слагам домат /от буркан/. Като остане само на мазнина ястието разбивам яйца и ги прибавям. Сол на вкус. Да ви е сладко chef Ще ми е приятно да споделите и вашите рецепти за лапад bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Всичко което приготвям със спанак го правя и с лапад.....
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Лапада го харесвам с ориз. Задушавам го с олио, лук и чушка, после добавям ориз и във фурната. Накрая заливам с яйце и кисело мляко. Може да се приготви и с кайма.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 125
Лапад на сърмички.
Цитирай

БГ

Мнения: 526
Всичко което приготвям със спанак го правя и с лапад.....

И аз така!!!   Peace   А сърмичките с листа от лапад са ми любими!
Цитирай

София

Мнения: 431
 Крокети със спанак / лапад
     6 порции (18 броя)

800 гр. картофи
500 гр. спанак
2 яйца
1 с.л. олио
150 гр. сирене
1 ч.л. универсална подправка
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 връзка магданоз
2 с.л. галета

олио за пържене
брашно и 2 яйца за паниране

подлучено кисело мляко

Картофите се обелват и сваряват. Пресоват се на пюре. Спанака зе задушава в олиото, докато се изпари водата му. След изстиване картофите и спанака се поставят в купа, добавят се натрошеното сирене, подправките, яйцата, галетата и нарязания на ситно магданоз. Омесва се тестото за крокетите и се оставя половин час да стегне. Оформят се 18 крокета, които се панират първо в брашно, после в разбити яйца и се изпържват от двете страни в загряло олио. Поднасят се с разбито (и по желание подлучено с чесън) кисело мляко в чиниите.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
Обожавам лапад, особено на супа Peace.
 Може също да се задуши в малко мазнина и да се добави кисело мляко с чесън Crazy.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 285
Обожавам лапад, особено на супа Peace.
 Може също да се задуши в малко мазнина и да се добави кисело мляко с чесън Crazy.
Леле, чак ми се прияде!  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
Обожавам всякакви зелениши и аз  Blush

Лападът винаги комбинирам едно към едно с киселец и обратното. Само спанак и коприва си готвя самостоятелно. Копривата винаги с яйце и сирене, иначе другите - зехтин, сирене, чесън, грис, на баница, лазаня, пица....ммм... обожавам зеленките дарове  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора