Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора

София-Лагера

Мнения: 2 040
Някъде бях чела ама не знам на кой бяха. ooooh!
Не съм яла шницели от 100г Mr. Green
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Ето една рецепта от форума, аз съм я пробвала и останах много доволна Hug

Сочни шницели

500гр. кайма
2 яйца
2 суп. лъж. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
1 скилидка чесън
сол
чер. пипер
кимион
магданоз
чубрица
(малко настърган кашкавал няма да навреди)

за паниране:
галета
2-3 яйца


Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън.
Цитирай
На мен тези Шницел натюр с лютеница много ми харесаха (предполагам защото обичам лютеница) Smile

Други варианти (май са около 50) има тук : http://www.receptite.com/recepta.php?cat=&tip=&pov=& … amp;action=search
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Да не търсиш шницелите на Тина?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176633.0
Цитирай

София-Лагера

Мнения: 2 040
Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

Точно.Мерси много Деси Laughing
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 1 447
Мисля да пробвам и двата варианта дано да станат сполучливи,че никога до сега не съм правила
Цитирай


Мнения: 277
аз си харесах за вечеря ето тези на gaby_s

Шницели Сан Джакобс-чета

продукти: 1 кг. кайма с подправки по желание/чубрица,яйце,магданоз,чер пипер,сол.../,около 300 гр. кашкавал  и 300 гр.шунка ,брашно,галета и яйце за панировката.
     

приготовление : Омесваме каймата с подправките и я разделяме на две.В тавичка разстиламе едната половина и хубаво притискаме.Отгоре нареждаме кашкавала,нарязан на тънки парченца.Идва ред на шунката ...и втората половина от каймата.Отново притискаме хубаво с ръка и режем на квадратни или правоъгълни парченца.Всяко от парченцата овалваме в брашно,след това в яйце и накрая в галета и пьржим  в загрята но не силна мазнина.


или тези пак на gaby_s:

--------------------------------------------------------------------------------

Шницели "Всичко по пет"

Продукти: 500 гр. кайма /при мен телешка/,5 яйца,5 с.л. брашно,5 с.л кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат,5 с.л. газирана вода или бира,подправки на вкус-сол,магданоз,чубрица...

Омесваме всички продукти и с помоща на лъжица вземаме от сместта и пържим шницелите  в загрята,но не силна мазнина...с лъцичката хубаво се заглаждат,за да не са дебели.

Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
На Морена шницелите ми харесват и само тях правя. С малко кайма, много и вкусни шницели. Ако потърсиш с гугъл, ще ги намериш, че ме мързи сега да ровя Tired.
Цитирай


Мнения: 7 256
На Морена шницелите ми харесват и само тях правя. С малко кайма, много и вкусни шницели. Ако потърсиш с гугъл, ще ги намериш, че ме мързи сега да ровя Tired.

Ето шницелите на Morena, наистина са много вкусни.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
 labrex ,
Извинявай тези картофи сурови ли са или сварени?
Не разбрах.
Извини ме
Цитирай


Мнения: 7 256
labrex ,
Извинявай тези картофи сурови ли са или сварени?
Не разбрах.
Извини ме

Аз ги стържа на рендето сурови.
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Направих за обяд шницелите на Морена, но нямах кисело мляко, та сложих 2 яйца и четири с.л. брашно, 2 картофа и една глава лук плюс подправките, получиха се доста добри и смятам другия път да ги направя и с киселото мляко.
Страхотни chef
Цитирай

Ах, морето

Мнения: 374
Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?


Има много видове шницели - както от месо, така и от кайма Peace.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 6 299
Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?

не се бъркаш  Peace, точно това е шницелът Cool

в Бг са познати само от кайма, така че не се опитвай да убедиш публиката, че шницелът е от парче панирано месо Wink
преди един колега все викаше: а ще ядем шницел от хлебозавода 35
готвачите слагаха много хляб в каймата 35

някой някога се е опитал да докара на вкус шницелът и е използвай кайма. просто това е останало като устойчиво наименование в Бг, но няма нищо общо със шницелът
Wink

а и все пак кетчупът е резултат от неуспешния опит да се направи в Европа соев сос, та да бъдем снизходителни към резултатите от подобни експерименти Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора