Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
Някъде бях чела ама не знам на кой бяха. ooooh!
Не съм яла шницели от 100г Mr. Green
Цитирай


Ето една рецепта от форума, аз съм я пробвала и останах много доволна Hug

Сочни шницели

500гр. кайма
2 яйца
2 суп. лъж. кис. мляко
1/2 ч.л. сода
1 скилидка чесън
сол
чер. пипер
кимион
магданоз
чубрица
(малко настърган кашкавал няма да навреди)

за паниране:
галета
2-3 яйца


Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън.
Цитирай


На мен тези Шницел натюр с лютеница много ми харесаха (предполагам защото обичам лютеница) Smile

Други варианти (май са около 50) има тук : http://www.receptite.com/recepta.php?cat=&tip=&pov=& … amp;action=search
Цитирай


Да не търсиш шницелите на Тина?
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=176633.0
Цитирай


Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

Точно.Мерси много Деси Laughing
Цитирай


Мисля да пробвам и двата варианта дано да станат сполучливи,че никога до сега не съм правила
Цитирай


аз си харесах за вечеря ето тези на gaby_s

Шницели Сан Джакобс-чета

продукти: 1 кг. кайма с подправки по желание/чубрица,яйце,магданоз,чер пипер,сол.../,около 300 гр. кашкавал  и 300 гр.шунка ,брашно,галета и яйце за панировката.
     

приготовление : Омесваме каймата с подправките и я разделяме на две.В тавичка разстиламе едната половина и хубаво притискаме.Отгоре нареждаме кашкавала,нарязан на тънки парченца.Идва ред на шунката ...и втората половина от каймата.Отново притискаме хубаво с ръка и режем на квадратни или правоъгълни парченца.Всяко от парченцата овалваме в брашно,след това в яйце и накрая в галета и пьржим  в загрята но не силна мазнина.


или тези пак на gaby_s:

--------------------------------------------------------------------------------

Шницели "Всичко по пет"

Продукти: 500 гр. кайма /при мен телешка/,5 яйца,5 с.л. брашно,5 с.л кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат,5 с.л. газирана вода или бира,подправки на вкус-сол,магданоз,чубрица...

Омесваме всички продукти и с помоща на лъжица вземаме от сместта и пържим шницелите  в загрята,но не силна мазнина...с лъцичката хубаво се заглаждат,за да не са дебели.

Цитирай


На Морена шницелите ми харесват и само тях правя. С малко кайма, много и вкусни шницели. Ако потърсиш с гугъл, ще ги намериш, че ме мързи сега да ровя Tired.
Цитирай


На Морена шницелите ми харесват и само тях правя. С малко кайма, много и вкусни шницели. Ако потърсиш с гугъл, ще ги намериш, че ме мързи сега да ровя Tired.

Ето шницелите на Morena, наистина са много вкусни.
Цитирай


 labrex ,
Извинявай тези картофи сурови ли са или сварени?
Не разбрах.
Извини ме
Цитирай


labrex ,
Извинявай тези картофи сурови ли са или сварени?
Не разбрах.
Извини ме

Аз ги стържа на рендето сурови.
Цитирай


Направих за обяд шницелите на Морена, но нямах кисело мляко, та сложих 2 яйца и четири с.л. брашно, 2 картофа и една глава лук плюс подправките, получиха се доста добри и смятам другия път да ги направя и с киселото мляко.
Страхотни chef
Цитирай


Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?
Цитирай


Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?


Има много видове шницели - както от месо, така и от кайма Peace.
Цитирай


Аз ли бъркам нещо?  newsm78 Шницелите не се ли правят от месо, начукано по-тънко, а не от кайма?

не се бъркаш  Peace, точно това е шницелът Cool

в Бг са познати само от кайма, така че не се опитвай да убедиш публиката, че шницелът е от парче панирано месо Wink
преди един колега все викаше: а ще ядем шницел от хлебозавода 35
готвачите слагаха много хляб в каймата 35

някой някога се е опитал да докара на вкус шницелът и е използвай кайма. просто това е останало като устойчиво наименование в Бг, но няма нищо общо със шницелът
Wink

а и все пак кетчупът е резултат от неуспешния опит да се направи в Европа соев сос, та да бъдем снизходителни към резултатите от подобни експерименти Flutter
Цитирай


1-14 от 14 отговора