Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 211
По кръчмите сервират пилешко, нарязано на пръчици и панирано със сусам. Няколко пъти правя импровизации по темата, но крайният резултат все не е такъв, като в ресторантите. Каква е технологията?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).
2.Месото се кисне в марината(соев сос,бяло вино,черен пипер млян).После горната панировка.....
Цитирай

София

Мнения: 2 211
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).

Точно така съм пробвала, но сусамът се изгуби в панировката.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами на мен не ми се губи.....И не пада при пържене....
Друг вариант е брашно,яйце,сусам.......Но на мен не ми става пухкаво.....
« Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 16:56 от TheNMaster »
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
За да се задържи сусам съм чувала че се прибавя един белтък.
Прави се нещо като паста.
Цитирай


Мнения: 1 486
Филето се реже на пръчици.Всяко парче се потапя в брашно,яйце и после се овалва обилно в сусам и се пържи!
Не съм имала случай да ми изпадне сусама или да прегори!
Аз в къщи си го правя с цели филета!
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
В къщи пилешкото със сусам го правя по следния начин:
Нарязвам месото на ленти и оставям да постои в соев сос за около 15 мин.
После овалвам в сусам и директно пържа в сгорещено олио.Това е Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 211
В къщи пилешкото със сусам го правя по следния начин:
Нарязвам месото на ленти и оставям да постои в соев сос за около 15 мин.
После овалвам в сусам и директно пържа в сгорещено олио.Това е Peace

Е, разгеле  Laughing
Като пробвам, ще докладвам.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Аз режа суровото филе на ленти / тънички/ мариновам и после овалвам само в сусам и пържа.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
1. Бяло пилешко месо предварително сварено.Панира се брашно,яйце,галета,яйце,сусам(суров).
2.Месото се кисне в марината(соев сос,бяло вино,черен пипер млян).После горната панировка.....
Ей така съм правила и аз, става супер!  Peace
Цитирай


Мнения: 157
Никога не редувам брашно , яйце и тн.
Правя кашица от яйцето и брашното.
Цитирай


Мнения: 58
Нарязвам пилешкото на жулиени(ленти4ки), овалвам в корнфлейкс и пържа. Към тези филенца правя следния сос: горчица+сметана+къри.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.