Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 398
Всеки път ли да поставям топла кърпа на гърдите по време на кърмене?
От 2 дни си слагам топла кърпа на гърдите и се питам дали така ще трябва да правя винаги когато кърмя или каналите веднъж като се отворят не е нужно затоплянето им?

# 1
  • Мнения: 3 926
Здравей Hug
Явно не си си обновила лентичките, та не става ясно колко е голямо бебето. По принцип не е нужно да слагаш топла кърпа преди кърмене. Това се прави ако има запушвания и гърдите се напрегнат. Но преди кърмене, само ако искаш да предизвикаш по-бърз при ток на млякото.
Пиши колко е голямо бебчето и как и кога се кърмите Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 137
Аз смятам, че топлата кърпа е при положение, че има проблем- запушване на каналите и последваща лактостаза (задръжка на мляко- мястото е твърдо, на бучки и боли...може да се повиши температурата) и не дай си Боже мастит или предмаститно състояние (но тогава се взимат по крути мерки). Слага се, докато облекчиш положението (като държиш бебето да суче повече от тази гърда), както и топли душове, а вместо кърпа съм чувала, че може и памперс да ползваш. Няма нужда да топлиш при положение, че потока на млякото е нормален и нямаш проблем.

# 3
  • Мнения: 189
Аз ползвах топли кърпи само в началото, но имах запушване на каналите. След кърмене също се изцеждах и те си се отпушиха бързо, но продължих да изцеждам до към 3-тия месец.

# 4
  • Мнения: 74
няма нужда всеки път да слагаш кърпи

Общи условия

Активация на акаунт