Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора
Здравийте, момичета!И аз реших да се включа в поредната нова тема.Проблемът ми е , че днес ми е 14 ден от закъснението и имам 2 отрицателни теста.Днес бях в Майчин дом за преглед и се оказа ,че хормоните ми не са наред.Доктора ми каза че ако не ми дойде до 2-3 дни трябва да пия някакви хапчета (о не мога да ги разчета , за да ги напиша) и на 7 ден щяло да ми дойде.След това на 5 ден от М трябва да отида до лаборатория Кандиларов за да ми бият следните хормони-LH лутропин, FSH фолитрупин,естрадиол,тестостерон и пролактин.Моля Ви, ако някой знае нещо за тези хормони-как действат, при каква диагноза се изписват и дали положението е сериозно щом трябва да прибягна до тях-нека пише.И дали след като ми ги бият ще се отразят на бебеправенето?Ще съм много щастлива ако някой ме осветли по тези въпроси  bouquet  newsm10
Цитирай

София

Мнения: 444
Сигурна ли си че ще ти ги "бият" или няма да ти ги изследват???  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 1 270
Аз нещо не разбрах.Да отидеш в Кандиларов да ти бият хормони newsm78
А иначе ти давам да прочетеш за хормоните,които те интересуват:

LH - лутеинизиращ хормон, предизвиква разкъсването на фоликула и отделянето на прогестерон.

FSH - фоликуло-стимулиращ хормон,секретиран от хипофизата, който стимулира освобождаването на естрогени от яйчниците. Постепенно, когато се произведе достатъчно естроген,един фоликул с узряваща в него яйцеклетка се придвижва към повърхността на яйчника. В момента на овулацията фоликулът освобождава яйцеклетката и тя се отделя от яйчника.

Естрогенът - има още една функция. Той кара ендометриума(лигавицата на матката) да нараства, за да приеме оплодената яйцеклетка. Същевременно от разкъсания фоликул след излизането на яйцеклетката се отделя прогестерон, който подтиква матката да започне да подоготвя някои хранителни вещества за зародиша, с които да се храни оплодената яйцеклетка,когато пристигне. Хормон произведен от яйчниците. Действа върху гениталиите, гърдите, кожата, лигавиците, костите, кръвоносната система и цялостната обмяна на веществата. Увеличаването на естрогените точно преди овулация, води до отделяне на LH (лутеинизиращ хормон).


Прогестерон - хормон,който подпомага подготовката на матката за бременност. Произведен от яйчниците. Подготвя ендометриума за имплантиране на зародиша.

Пролактин - Хормон секретиран от клетки, в предния дял на хипофизата. Под влиянието му се развива и нараства млечната жлеза и се образува мляко.

Тестостерон - Хормон от групата на андрогените. Регулира LH и FSH.
« Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 16:40 от Аnia »
Цитирай


Мнения: 3 107
Ще ти изследват тези хормони. Няма да ти ги бият!
И как се оказа днес, че хормоните ти не са наред? Изследвания какви ти направиха?
Цитирай


Мнения: 400
Най-вероятно това лекарство е прогестеронов препарат (Дуфастон, Утрогестан или нещо подобно) и ти го е предписал за предизвикване на цикъла.
Този Д-р как така реши, че хормоните не са наред, може просто да имаш ановулаторен цикъл, това е нормално да се случва горе долу веднъж годишно.
Тези хормони няма да ти ги бият, а ще ти вземат кръв, за да ги изследват.
Преди да се изследва пролактина трябва да: не сте правили секс предишната вечер,  да не се стискат и мачкат гърдите, преди да ти вземат кръв да поседиш 30-ина минути, стреса и кафето също оказват влияние.
Успех и дано всичко е наред.
Цитирай
Ами не съм много сигурна ,сигурно от притеснение не съм чула добре( за което се извинявам), но все пак знаете ли защо се изследват тези  хормони-нещо сериозно ли трябва да има ,за да си изследват? EmbarassedИзвинявам се отново за нелепата грешка!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 270
Хормоналните изследвания са рутинни,няма нищо страшно в това.По-важното е резултатите да са в норма.Успех Peace
Цитирай
Здравейте мами и бъдещи мами.Искам да споделя нещо което ми се случи след лечение с ХОРМОНИ и разнитам дето ги пиеш и ти идва .И на мен ми беше закъсняло с 10-тина дена .Посетих генеколог и ми предписа ОРГАМЕТРИЛ.Пих го 5 дена и след още 5 дена ми дойде.Но се оказа че има странични ефекти ,за който бях говорила с генеколога и той ме увери ,че няма да имам проблеми,НО се оказа че не е така .Предписа ми схема за прием на ОРГАМЕТРИЛ в комбинация с витамини А,Б1,Ц и Е.Която трябвало да правя един месец и един месец да почивам и трябвало да я следвам 6 месеца.Сещате се че се отказах на 3-тия месец защото:
Naughtyпървият месец уж всичко мина наред но се оказа,че ей така съм качила 3 колограма.
Започнах разбира се борба с тези 3 кг.но на втория месец след като ми беше свършило отново се появи само след 2 седмици за 3-4 дена ,а вместо да успея да сваля 3-те килограма те станаха 8кг.макар че се потях настоятелно сутрин да тичам ,следобед да се свивам ,скъвам и извивам във фитнеса.Отново посетих генеколога ,много притеснена "Спокойно ,моето момиче при всички жени е така ,ще качиш някое друго килце,ама като преключиш с лечението ще успееш да ги свалиш." Thinking Thinking Thinking Praynig
- Peaceточно под брадичката ми се появи един съвсем малък,но силно укосмен участък.На третия месец  Crying or Very sadкилограмите бяха станали с 16,750кг.повече.Как е възможно .Ограничавах храната,засилвах физическите упражнения и спазвах програмата за лечение за "мое добро".А да си кажа килограмите винаги съм си ги контролирала,понеже си имам склонност към напълняване,но сега беше невъзможно.Нацепих се и се обезформих.
Истината е ,че когато посетих последно гинеколога си ,той ме прати на невролог с диагноза липса на месечен цикъл в следствие на затлъстяване.Не пия лекарствата весе 4-ти месец .Не ми е дошло все още ,а борбата с така набързо качените килограми е жестока.За мен 60кг.е идеалното тегло според възраст и ръст.Сега съм 73 кг.чувствам се смачкана ,а за 4 месеца съм успяла да свала само някакви си 4 килограма.Мисля си че не съм достатъчно упорита и волева.Искам да съм мама ,но ме е страх да зачена ,смятам да изчакам поне година за да сваля натрупаните килограми ,а и за да ми се прочисти организма.Благодаря ви,че ме изслушахте ,но това е болка която много ми тежи. Crying or Very sad Crying or Very sad
Цитирай

София

Мнения: 10 556
УЖАСССССССССССССССССССССССс
Цитирай

Пловдив

Мнения: 16 838
 diina ,съчувствам ти.

Незнам какво да те посъветвам.Може да си изследваш хормоните /ендрокринолог да каже кои хормони/,за да видиш кое не е в норма.Да се опиташ да го регулираш.
Другия вариант е да изчакаш организма сам да се регулира като не правиш драстични диети,просто хапвай здравословно.
И естествено си смени гинеколога

Пожелавам ти успех   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 343
Ллелелелелелелеллелеле,  няма да ходиш на никакъв невролог, а иди на друг гинеколог. Спри всички хапчета и боклуци. Една моя приятелка имаше същия ефект от това лекарство! Или пък наистина спри хапчетата и месец си почини от лекари, но при тоя не припарвай.  Трябва да ти пуснат някой хормони, може би е добре да идеш на ендокринолог.
Цитирай
kak taka 6te ti biqt takiva hormoni
Цитирай

благоевград

Мнения: 164
zdr  и аз съм в групата с хормонални проблеми и на мен ми иследваха същите хормони преди 2 седмици . причината бе че цикъла ми не идваше сам изобщо лекаря ти е предписал утрогестан и аз го пих за да ми дойде нямам проблеми от него . Резултата от иследването бе идеален но явно хормоните ми не си комуникират нормално което би се оправило само през бременноста ми /за която усърдно работим/ сега пия утрогестан по 2 пати на ден от 16 до 26 ден на цикъла това го нормализира без да пре4и на бебепраженето . Единствения проблем е 4е незнам кога е овулацията ми  newsm78 тъй 4е спокойно 4акай резултата
Цитирай

София

Мнения: 1 868
Здравейте, и аз съм се видяла в чудо с тези хормони и никой не може да ми даде адекватно обяснение Sad
Ето ви стойностите, които са извън норма на 5 ден като се има предвид, че спонтанната ми овулация е около 27ден.
LH-2.08 (2.4-12.6)
FSH-1.56 (3.5-12.5)
Прогестерон-3,76 (0,2-1,5)
FSH-може да е нисък заради късна овулация а прогестерона защо е висок не знам ooooh!
Напоследък нямам спонтанна овулация пробвах стимулация и яйчниците ми реагираха здраво,  цикъла ми без прогестеронов препарат не идва а уж прогестерона ми е висок Shocked
Направо и аз не знам вече Sad
Успех на всички Hug
Цитирай


Мнения: 2
Миличка,аз съм на същият хал като тебе,един месец прогестерон и естроген са ми мн.високи,на др.месец са добре сега си направих на своя глава на ново изследвания на LH FSH,уж са в норма,ама съотношението им е не е 1:1(до колкото знам трябва да са в норма,освен,ако аз не се лавжа Embarassed)LH-7.15   FSH-9.24
Ходих на гинеколог,каза ми,че всичко е наред,ходих на ендокринолог...
А цикъла ми стана мн.оскаден и кратък-2,3 дни и само с малки превразки,защото голяма не мога да напълня!!!!!!!!!!!!!
МН.се надявам тук някои да ни каже нещо повече!
Много касмет ти желая и дано скоро разбереш какво става Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора