Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 апр. 2008, 20:49 ч.
  • Преглеждания  8 073  Мнения  47  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 603
Много леко, лесно и вкусно пролетно ястие!


3 средноголеми тиквички се настъргват на едро ренде, посоляват се, разбъркват се и след 10 минути се отцеждат. Изхвърляме водата, а към тиквичките прибавяме около 200 гр. сирене /който предпочита - може и повече/, 3 яйца, 5 с.л. грис и 125 гр. разтопено краве масло /аз предпочитам олио и краве масло в съотношение 1:1/. Изсипва се в тавичка и се пече се на силна фурна, докато хване златиста коричка. По желание 2-3 мин преди да ги извадите, поръсете с настърган кашкавал, колкото да се разтопи.

Сервира се със свежа пролетна салата. Днес направих салата от соеви кълнове и див чесън, залети с дресинг от зехтин, балсамико, сол, щипка захар и лъжичка дижонска горчица.

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 21:10 от Цецето

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 096
Чудесна идея,Цеце!Изглежда супер както винаги,скоро ще се пробва  bouquet

# 2
  • Мнения: 10 015
Изглежда и звучи вкусно! Копвам си рецептата. Цецето ,   bouquet !

# 3
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Веднага я записвам  Peace
Изглежда интересно и вкусно  Wink

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Аууу, страхотно! Обожавам тиквички!  Hug

# 5
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 363
ммм да супер става и аз много го обичам това.Само че аз пека първо тиквичките без да ги рендосвам и заливам със  10 яйца сирене ,нарязан копър и чесън отгоре.Става божествено  chef

# 6
  • София
  • Мнения: 2 211
ммм да супер става и аз много го обичам това.Само че аз пека първо тиквичките без да ги рендосвам и заливам със  10 яйца сирене ,нарязан копър и чесън отгоре.Става божествено  chef

И аз така ги приготвям. Като ги рендосам, все ми се струва, че хрупат и са сурови.

# 7
  • у нас-на 5-ия етаж
  • Мнения: 216
Оооооо,тази рецепта трябва да се пробва.Благодаря!

# 8
  • там, където каже сърцето
  • Мнения: 282
Непременно ще се пробва.

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Ооо, това е една от любимите семейни рецепти. Преди години я видях в "Бон Апети" и от тогава едва дочакваме да се появят първите тиквички на пазара. Аз, я сервирам с подлучено кисело мляко, защото това си е класика все пак Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 9 954
 Close снощи готвих тиквички с ориз,но др.седмица ще пробвам и тази рецепта

# 11
  • София
  • Мнения: 603
Ооо, това е една от любимите семейни рецепти. Преди години я видях в "Бон Апети" и от тогава едва дочакваме да се появят първите тиквички на пазара.

Ами аз в Бон Апети не съм я гледала. Това е традиционно сръбско ястие и ако не ме лъже паметта, се нарича лизебаб.

Иначе и аз, като ani-bani , много ги обичам и ненарязани, запечени /преди това ги овалвам в брашно/, и след това залети. Ама копърът и чесънът ги слагам накрая. Peace
Ани, 10 яйца не са ли много бе, душа?  newsm78

# 12
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 363
ами аз за6тото много оби4ам яйца.и затова си правя по тлъста заливка да стане малко като омлет
ама аз копъра и 4есъна ги слагам в заливката Peace
а тикви4ките ги нарязвам н а колелца и с малко олио ги запи4ам да поомекнат  Peace
ух 4ак ми се дояде пак  Joy
и твоя тип рецепта с ъм правила
аз понеже много оби4ам тикви4ки  chefвсякак ги ям.даже и кисели на туршия Mr. Green

# 13
  • Мнения: 3 036
благодаря.  Hug
много вкусно излглежда. ще си я копна.  Peace

# 14
  • Мнения: 4 358
Цеце пак лесна и вкусна рецепта. Благодаря HugОбажавам тиквички във всякакви варианти - на кюфтета от тиквички, огретен, правя и едно ястие Тиквички с 3 вида сирене на фурна - моя измислица но супер вкусна Peace, нарязани на кръгчета и печени на фурна с подлучен сос от кисело мляко -  и т.н и т.н - ммммммммм вкусно.
Ще си направя и твоята рецепта Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт