Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора
Много леко, лесно и вкусно пролетно ястие!


3 средноголеми тиквички се настъргват на едро ренде, посоляват се, разбъркват се и след 10 минути се отцеждат. Изхвърляме водата, а към тиквичките прибавяме около 200 гр. сирене /който предпочита - може и повече/, 3 яйца, 5 с.л. грис и 125 гр. разтопено краве масло /аз предпочитам олио и краве масло в съотношение 1:1/. Изсипва се в тавичка и се пече се на силна фурна, докато хване златиста коричка. По желание 2-3 мин преди да ги извадите, поръсете с настърган кашкавал, колкото да се разтопи.

Сервира се със свежа пролетна салата. Днес направих салата от соеви кълнове и див чесън, залети с дресинг от зехтин, балсамико, сол, щипка захар и лъжичка дижонска горчица.

« Последна редакция: Пет., 04 Апр. 2008, 21:10 от Цецето »
Цитирай


Чудесна идея,Цеце!Изглежда супер както винаги,скоро ще се пробва bouquet
Цитирай


Изглежда и звучи вкусно! Копвам си рецептата. Цецето bouquet !
Цитирай


Веднага я записвам  Peace
Изглежда интересно и вкусно  Wink
Цитирай


Аууу, страхотно! Обожавам тиквички!  Hug
Цитирай


ммм да супер става и аз много го обичам това.Само че аз пека първо тиквичките без да ги рендосвам и заливам със  10 яйца сирене ,нарязан копър и чесън отгоре.Става божествено chef
Цитирай


ммм да супер става и аз много го обичам това.Само че аз пека първо тиквичките без да ги рендосвам и заливам със  10 яйца сирене ,нарязан копър и чесън отгоре.Става божествено chef

И аз така ги приготвям. Като ги рендосам, все ми се струва, че хрупат и са сурови.
Цитирай


Оооооо,тази рецепта трябва да се пробва.Благодаря!
Цитирай


Непременно ще се пробва.
Цитирай


Ооо, това е една от любимите семейни рецепти. Преди години я видях в "Бон Апети" и от тогава едва дочакваме да се появят първите тиквички на пазара. Аз, я сервирам с подлучено кисело мляко, защото това си е класика все пак Smile
Цитирай


 Mad снощи готвих тиквички с ориз,но др.седмица ще пробвам и тази рецепта
Цитирай


Ооо, това е една от любимите семейни рецепти. Преди години я видях в "Бон Апети" и от тогава едва дочакваме да се появят първите тиквички на пазара.

Ами аз в Бон Апети не съм я гледала. Това е традиционно сръбско ястие и ако не ме лъже паметта, се нарича лизебаб.

Иначе и аз, като ani-bani , много ги обичам и ненарязани, запечени /преди това ги овалвам в брашно/, и след това залети. Ама копърът и чесънът ги слагам накрая. Peace
Ани, 10 яйца не са ли много бе, душа?  newsm78
Цитирай


ами аз за6тото много оби4ам яйца.и затова си правя по тлъста заливка да стане малко като омлет
ама аз копъра и 4есъна ги слагам в заливката Peace
а тикви4ките ги нарязвам н а колелца и с малко олио ги запи4ам да поомекнат  Peace
ух 4ак ми се дояде пак  35
и твоя тип рецепта с ъм правила
аз понеже много оби4ам тикви4ки chefвсякак ги ям.даже и кисели на туршия Mr. Green
Цитирай


благодаря.  Hug
много вкусно излглежда. ще си я копна.  Peace
Цитирай


Цеце пак лесна и вкусна рецепта. Благодаря HugОбажавам тиквички във всякакви варианти - на кюфтета от тиквички, огретен, правя и едно ястие Тиквички с 3 вида сирене на фурна - моя измислица но супер вкусна Peace, нарязани на кръгчета и печени на фурна с подлучен сос от кисело мляко -  и т.н и т.н - ммммммммм вкусно.
Ще си направя и твоята рецепта Peace
Цитирай


1-14 от 47 отговора