Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 234
Здравейте момичета, честичко надничам при вас, и изпробвам с интерес рецептите ви.  Hug Аз също много обичам да готвя, някой ден, като ми остане малко повечко време ще споделя и мои рецепти тук. А сега по същество! За лазанята...правила съм досега два пъти, правих два вида сос, доматен и бешамел имаше и каймичка, гъбки, лук, но беше доста отдавна, и съм позабравила подробностите, само знам, че стана много вкусно... Търсих подобна тема, но не открих, ако е имало скоро ми дайде само линк  Wink Искам изпитани рецептички, а не просто копирани от някъде. Някои я правят и с обикновени кори за баница, но в случая съм купила специални кори за лазяня. Хайде момичета, чакам с нетърпение вашите предложения, защото мисля в неделя да правя лазаня  Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 104
Аз съм правила само един път лазаня Болонезе и стана страхотна,но по лесно ми е да правя спагети Болонезе-отнемат по малко време.Корите за лазанята ,които бях купила бяха без предварително варене.Правя сос Болонезе-1кг кайма/купувам от Била 50%телешка /50%свинска,но като се замисля става малко мазничко-може и само със телешка/.Запържвам в малко зехтин 5-6скилидки чесън,нарязан ситно,след това добавям каймата и я бъркам със чесъна докато се изпържи,после добавям от фиксовете /моите бйха от немски и тук не съм ги виждала,но маги имат /за спагети Болонезе ,бъркам и слагам предварително завряла вода/на пакетчето на фиксовете  пише какво количество/-за 1кг аз сложих 2 пакетчета фикс+400мл вода,за да се посгъсти добавям и малко кетчуп и така ври около 8-10мин до сгъстяване.Това е единият сос.Другият Бешамел.Ето и линк за довършване на лазанята  http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pasta_boloneze   Когато наредя всички кори както е описано заливам лазанята с горещо прясно мляко ,така че да покрие всичко/от соса Болонезе може и да ти остане количество,което не е проблем да замразиш във фризера/.Става много вкусна  bouquet
« Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 10:22 от velinkata »
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
ето темичка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276232.0
Цитирай

Варна

Мнения: 1 234
Благодаря много  Hug Ако стане хубава ще кача снимчица тук  Peace
Цитирай


Мнения: 1 960
Скоро не съм приготвяла лазаня, но имам рецепта. Ето я:
2 моркова
стрък целина
2-3 домата
1гл.лук или праз
Задушават се продуктите в малко мазнина.След като омекнат се прибавя 250гр кайма, 1/2 ч.ч зеленчуков бульон, 1/2 ч.ч бяло вино, черен пипер, сол на вкус. Сместа ври 10 мин.
Приготвя се сос Бешамел - 1/2л. прясно мляко, 2с.л. брашно, бучка масло. В него се настъргва сирене и индийско орехче.
В намазнена тавичка се редуват кори за лазаня, плънка, сос Бешамел, като най отгоре се завършва със соса. Настъргва се кашкавал и се пече 30мин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.