Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 780
моля,ви кажете рецептата за тая прословута мусака от тиквички,че моя мъж ме изяде  Praynig
Цитирай


Мнения: 3 452
Моята мусака е следната:

1 глава лук и 2-3 настъргани моркова ги задушавам в мазнина и малко вода. Добавям ориза и малко гореща вода - аз не го пържа. След като я поврял малко, добавям тиквичките, нарязани на малки кубчета - когато са по-стари ги беля, но когато са млади ги оставям с корите. Добавям остатъка от необходимото кол-во вода и оставям още да се задушава.
На края посолявам и добавям много копър и малко подправка от моята си.
Всъщност съм я правила мусаката и дотук, т.е. само на котлон, но много по-вкусно е сместта да се изсипе в тавичка, да се запече малко и да се направи заливка. Моята заливка е от прясно мляко + няколко яйца + копър, сол. Отново запичам да хване коричка и е готово.
Има назад една тема за заливкие - там имаше страхотни варианти.
Цитирай


Мнения: 1 032
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=27068.0;all
Цитирай


Мнения: 4 358
Тиквички с ориз на фурна
Тиквичките се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тавичка.
Прави се запръжка от 1 глава лук, 1-2 сл брашно, 1 чл червен пипер и вода. Когато заври, запръжката се сипва върху тиквичките и тавата се слага във фурната. Оставя се отново да заври и се слага 1 чч измит ориз.
Може да се яде топло, може и студено (обилно поръсено с магданоз).

Тиквички с кайма и ориз на фурна
Каймата се слага в тава и се размива с водичка до получаване на каша. Тиквичките се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Слагат се при каймата.
Прави се запръжка от 1 глава лук, 1-2 сл брашно, 1 чл червен пипер и вода. Когато заври, запръжката се сипва върху тиквичките и каймата и тавата се слага във фурната. Оставя се отново да заври и се слага 1 чч измит ориз.
Яде се топло, обилно поръсено с магданоз.
Цитирай


Мнения: 780
Благодаря ви много.
отивам да ги правя. Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
И аз правя мусяката като Taneto, само понякога добавям и шепа маслини нарязани на кръгчета(от тези обезкостените), а също и върху заливката настъргвам малко кашкавал Smile.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.