Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 апр. 2008, 12:25 ч.
  • Преглеждания  32 560  Мнения  53  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 224
Свекърва ми е пратила една чанта лапад и сега се чудя какво да го правя.Кажете ми какво готвите с лапад?

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 12:31 от mammaviki

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Всичко което и със спанак.....

# 2
  • "горееееее,горееее"
  • Мнения: 259
Мммм обичаме лапад и спанак.  HugНай често приготвяме супа, пиле с ориз и лапад на фурна , обичам и баница с лапад ......общо взето много варианти.  chef

# 3
  • Хановер/Хасково
  • Мнения: 177
По принцип за мен лапада, спанака и копривата може да се заменят. Но в интерес на истината, досега лапада съм го ползвала само в баница.
Пакет кори за баница, кисело мляко, сирене, яйца, масло.
Лапада се бланшира и се нарязва на ситно. След като изстине, се смесва с кисело мляко, 1-2 яйца и сирене. След което се реди баницата: 2 кори, плънка, 2 кори, плънка..., като между двете кори слагам разтопено  масло. Накрая се разрязва на парчета, преди да се сложи във фурната.
 Другият вариант е да се реди кори,  плънка, кори плънка... и когато е подредена баницата, се разрязва на парчета  и се залива с маслото. Най-отгоре се залива с яйце разбито с малко кисело мляко. Пече се в предварително загрята фурна.   

# 4
  • София
  • Мнения: 3 404
Ако не можеш да го употребиш всичкия, нарежи го и си го замрази в камерата. Иначе аз правя супи, лапад с ориз, баница. Peace

# 5
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми. Пресен го приготвям по много начини:

 Правя "мързелива сърма" както се правят постни сърмички, само дето не си играя да увивам, а нарязвам всичко в една тава и пека на фурна. После заливка с кисело мляко, чесън, копър или магданоз!

Правя една вкусна каша по моя рецепта и много се харесва. Попарвам в подсолена вода по-голямо количество нарязан лапад. В тенджера запържвам малко брашно с масло. Прибавям попарения лапад и ако се наложи и част от отварата. Застройвам с  една кофичка кисело мляко, 4 яйца и малко натрошено сиренце. При поднасянето поръсвам с магданоз.

Правя и супа, баница и тутманик по познатата ни рецепта, само дето добавям и задушения лапад в плънката.
Да ви е сладко! Peace

# 6
  • БГ
  • Мнения: 624
Божествени сърмички!  Peace

Правя си стандартна плънка за сърми, за предпочитане с кайма, може да се добави и рендосано морковче, стават по-сочни! Измивам листата, слагам всяко едно на дъска за рязане с лицето към дъската и внимателно, с много остър нож, режа дебелата жилка по дължина, от върха на листото към дръжката. Попарвам листата, колкото да си променят цвета, но и да стават за навиване, и по стандартния начин за навиване на сърмички си правя такива. Нареждам ги в йенско, предварително намазано с олио, добавям малко водичка и пека на 200 градуса, около половин час! Хапваме си ги със сос от кисело мляко, майонеза, копър, чесън (ако го обичате)! Ами това е, да ви е сладко!

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 118
Много обичам лапад и спанак. Готвя ги с ориз.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Тъкмо вчера готвих пиле с лапад. Много е лесно и вкусно. Задушавам две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън, слагам пилето на порцийки също да се задуши. Добавям сол, червен пипер и доматено пюре. След това пресен джеджен и лапада. Оставям да къкри на тих огън. Сервирам с кисело мляко по желание.

АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми...

Аз винаги бланширам лапада преди да го сложа във фризера и никога не съм имала проблем с вкуса му.

# 9
  • София
  • Мнения: 2 211
Тъкмо вчера готвих пиле с лапад. Много е лесно и вкусно. Задушавам две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън, слагам пилето на порцийки също да се задуши. Добавям сол, червен пипер и доматено пюре. След това пресен джеджен и лапада. Оставям да къкри на тих огън. Сервирам с кисело мляко по желание.

Взе ми го от клавиатурата, но без джоджена.

# 10
  • Мнения: 778
Обичам го на баница с лапад и пролетно,агнешко,задушено с много зелен лук и лапад.

# 11
  • Мнения: 6 332
Лопушник

Ето това правя аз с лапад. Peace

# 12
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
....................

АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми...

Аз винаги бланширам лапада преди да го сложа във фризера и никога не съм имала проблем с вкуса му.
И аз го бланширам в подсолена вода. Може би някъде греша, но наистина след размразяване пуска един такъв кафеникъв сок със  стипцаво-горчив вкус.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Ми аз да ти кажа вадя пакета от фризера и го мятам в тенджерата без да го размразявам. По принцип нали на повечето замразени зеленчуци пише да не се размразяват преди готвене и за това процедирам така и с лапада.

# 14
  • rakovski
  • Мнения: 118
лапад с ориз, сърмички, и каша с лапад

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт