Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора


Мнения: 224
Свекърва ми е пратила една чанта лапад и сега се чудя какво да го правя.Кажете ми какво готвите с лапад?
« Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 12:31 от mammaviki »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Всичко което и със спанак.....
Цитирай

"горееееее,горееее"

Мнения: 220
Мммм обичаме лапад и спанак.  HugНай често приготвяме супа, пиле с ориз и лапад на фурна , обичам и баница с лапад ......общо взето много варианти.  chef
Цитирай

Хановер/Хасково

Мнения: 177
По принцип за мен лапада, спанака и копривата може да се заменят. Но в интерес на истината, досега лапада съм го ползвала само в баница.
Пакет кори за баница, кисело мляко, сирене, яйца, масло.
Лапада се бланшира и се нарязва на ситно. След като изстине, се смесва с кисело мляко, 1-2 яйца и сирене. След което се реди баницата: 2 кори, плънка, 2 кори, плънка..., като между двете кори слагам разтопено  масло. Накрая се разрязва на парчета, преди да се сложи във фурната.
 Другият вариант е да се реди кори,  плънка, кори плънка... и когато е подредена баницата, се разрязва на парчета  и се залива с маслото. Най-отгоре се залива с яйце разбито с малко кисело мляко. Пече се в предварително загрята фурна.   
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Ако не можеш да го употребиш всичкия, нарежи го и си го замрази в камерата. Иначе аз правя супи, лапад с ориз, баница. Peace
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми. Пресен го приготвям по много начини:

 Правя "мързелива сърма" както се правят постни сърмички, само дето не си играя да увивам, а нарязвам всичко в една тава и пека на фурна. После заливка с кисело мляко, чесън, копър или магданоз!

Правя една вкусна каша по моя рецепта и много се харесва. Попарвам в подсолена вода по-голямо количество нарязан лапад. В тенджера запържвам малко брашно с масло. Прибавям попарения лапад и ако се наложи и част от отварата. Застройвам с  една кофичка кисело мляко, 4 яйца и малко натрошено сиренце. При поднасянето поръсвам с магданоз.

Правя и супа, баница и тутманик по познатата ни рецепта, само дето добавям и задушения лапад в плънката.
Да ви е сладко! Peace
Цитирай

БГ

Мнения: 608
Божествени сърмички!  Peace

Правя си стандартна плънка за сърми, за предпочитане с кайма, може да се добави и рендосано морковче, стават по-сочни! Измивам листата, слагам всяко едно на дъска за рязане с лицето към дъската и внимателно, с много остър нож, режа дебелата жилка по дължина, от върха на листото към дръжката. Попарвам листата, колкото да си променят цвета, но и да стават за навиване, и по стандартния начин за навиване на сърмички си правя такива. Нареждам ги в йенско, предварително намазано с олио, добавям малко водичка и пека на 200 градуса, около половин час! Хапваме си ги със сос от кисело мляко, майонеза, копър, чесън (ако го обичате)! Ами това е, да ви е сладко!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 117
Много обичам лапад и спанак. Готвя ги с ориз.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Тъкмо вчера готвих пиле с лапад. Много е лесно и вкусно. Задушавам две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън, слагам пилето на порцийки също да се задуши. Добавям сол, червен пипер и доматено пюре. След това пресен джеджен и лапада. Оставям да къкри на тих огън. Сервирам с кисело мляко по желание.

АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми...

Аз винаги бланширам лапада преди да го сложа във фризера и никога не съм имала проблем с вкуса му.
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Тъкмо вчера готвих пиле с лапад. Много е лесно и вкусно. Задушавам две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън, слагам пилето на порцийки също да се задуши. Добавям сол, червен пипер и доматено пюре. След това пресен джеджен и лапада. Оставям да къкри на тих огън. Сервирам с кисело мляко по желание.

Взе ми го от клавиатурата, но без джоджена.
Цитирай


Мнения: 750
Обичам го на баница с лапад и пролетно,агнешко,задушено с много зелен лук и лапад.
Цитирай


Мнения: 6 328
Лопушник

Ето това правя аз с лапад. Peace
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
....................

АЗ не харесвам вкуса на замразения лапад. Нагарча ми...

Аз винаги бланширам лапада преди да го сложа във фризера и никога не съм имала проблем с вкуса му.
И аз го бланширам в подсолена вода. Може би някъде греша, но наистина след размразяване пуска един такъв кафеникъв сок със  стипцаво-горчив вкус.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Ми аз да ти кажа вадя пакета от фризера и го мятам в тенджерата без да го размразявам. По принцип нали на повечето замразени зеленчуци пише да не се размразяват преди готвене и за това процедирам така и с лапада.
Цитирай

rakovski

Мнения: 118
лапад с ориз, сърмички, и каша с лапад
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора