Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 81
Каква е процедурата, за да получа справка от НАП за социалните осигуровки поне година назад? В сайта им на "Справка за соц.осигуряване" трябва да се попълни Персонален идентификационен код позвъних в  ТД на НАП но госпожата каза че е отскоро и изобщо не знае за какво става въпрос  newsm78  Познати ми казаха че се попълвала молба. Намерих един образец на искане за справка за платени данъци и осигуровки и мисля да го попълня и подам, но общо взето тъмна Индия, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля за помощ
Цитирай

София

Мнения: 983
Персонален идентификационен код, това не е отскоро, а от 3г. , явно служителката е отскоро. Можеш да попълниш молба за искане на такъв код.

В случаите, когато лицата не са получили своя ПИК на адреса, на който е било изпратено сведението по чл. 9 от Инструкция № 1/2000 г. на Управителя на НОИ за 2004 г., не са имали сведение или са го изгубили, се процедира по следния начин:

Лицето подава молба в териториално поделение на НОИ. За защита на данните, представляващи информация за икономическата му идентичност по смисъла на Закона за защита на личните данни, молбата се подава лично или чрез изрично упълномощено с нотариално заверено пълномощно лице. Молби, подадени по пощата, не се разглеждат.

При подаване лично на молбата за предоставяне на ПИК, лицата трябва да се идентифицират чрез документ за самоличност. Когато молбата се подава от упълномощено лице, към нея се прилага пълномощното.

С оглед предотвратяване злоупотреба с лични данни се генерира нов ПИК.

В тридневен срок от завеждането на молбата в ТП на НОИ, длъжностното лице издава удостоверение с ПИК, което следва да се получи лично или от нотариално упълномощен представител срещу подпис.

Удостоверенията не се изпращат по пощата.


http://www.nssi.bg/content/spravki/Pr-11.doc
Цитирай


Мнения: 81
Благодаря   kiki77
Сетих се и още нещо понеже в банката, в която кандидатстваме за кредит са казали на съпруга ми че има проблем с неговите осигуровки. Това не е ли конфиденциална информация и те по какъв начин правят справка за това кой какви осигуровки е плащал  Sad
Цитирай

София

Мнения: 2 974
Здравните може да ги провери всеки, стига да има ЕГН-то. За социалните трябва персонален код
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.