Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 18
Момичета, сега ще ви предложа рецепта за един много приятен и лек сладкиш - Ябълков пай

125 гр маргарин
125 гр кристална захар
2-3 яйца
щипка сол
4 капки лимонена есенция
200 гр брашно смесено с 2 равни чаени лъжички бакпулвер
от 1 до 4 суп. лъжици прясно мляко

Всички продукти, без брашното, се объркват. След това се прибавят брашното и млякото.
В намазнена форма се изсипва готовата смес и се нареждат ябълките /7-8 на брой/ на половинки, обелени и срязани донякъде на филийки


Бон апети!
Цитирай


Мнения: 6 328
Ммм,с тези изкушения...  Crazy
Ще гледам да отворя някоя дупка някъде,за да го направя!
Благодаря за рецептата! Hug
Цитирай


Мнения: 158
Ще го пробвам и аз Обичам разни вкусотии с ябълки или др.плод Very Happy
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 1 447

 Мисля да го пробвам дано се получи
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
Момичета, сега ще ви предложа рецепта за един много приятен и лек сладкиш - Ябълков пай

125 гр маргарин
125 гр кристална захар
2-3 яйца
щипка сол
4 капки лимонена есенция
200 гр брашно смесено с 2 равни чаени лъжички бакпулвер
от 1 до 4 суп. лъжици прясно мляко

Всички продукти, без брашното, се объркват. След това се прибавят брашното и млякото.
В намазнена форма се изсипва готовата смес и се нареждат ябълките /7-8 на брой/ на половинки, обелени и срязани донякъде на филийки


Бон апети!

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?
Цитирай


Мнения: 8 581

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?

Аз си представям нещо такова: /снимката е от нета/



 BaleHTuHa , прилича ли на твоя пай?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Very Happy
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?
Цитирай


Мнения: 171
Изглежда ми апетитно
Цитирай


Мнения: 8 581
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Very Happy
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?

Пак от руските форуми. Very Happy
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?

Аз си представям нещо такова: /снимката е от нета/



 BaleHTuHa , прилича ли на твоя пай?


По описанието на авторката наистина прилича на този от снимката! Май ще се прави.   chef Обаче ще се изкуша да му сложа канела, стафиди и орехчета сигурно, нали трябва да има и творчество  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 18
Много се извинявам, че не съм писала, но нямах време тези дни. Виждам обаче, че сами сте се справили Smile Да, така трябва да изглежда този сладкиш като на това фото. Иначе съм писала 7-8 ябълки, но много зависи от големината им. По принцип се слагат от сладките жълти ябълки, не от зелените кисели Smile И леко потъват, както се вижда и от снимката. Ако се спази точно рецептата няма да имате проблем. Наистина е много приятен. Аз много обичам ябълки и това е един от любимите ми сладкиши. Лесен е. Единствено може би това белене, чистене и рязане на ябълките да ви позабави. И да, отгоре с поръсва с пудра захар, по желание Smile Обожавам и ябълков щрудел, но предолагам, че всеки е правил и знае рецептата, все пак ако някой прояви интерес  ще пусна и нея рецепта.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Very Happy
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?

Пак от руските форуми. Very Happy
     newsm10
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Никой ли не се в престрашил да направи този пай.У мен ръцете все не стигат... Confused
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Направих го! Hug
  Защо съм чакала толкова време? newsm78
  Възхитителен е,наистина! newsm10
  Друг път искам да сложа повече ябълки(аз ползвах 4 малки,т.е. 8 половинки),някъде 6-7 броя и ще ги наредя една до друга много плътно.Повреме на печенето тестото се надига ,и те ще се раздалечат.
   В рецептата пише 1-4 с.л. прясно мляко.Аз сложих 2с.л.
   Бакпулвер -бухнах 1 пакетче.
   Не съм сложила сол и лимонова есенция.
   Добавих 2 пакетчета ванилена захар.
   Поръсих сладкиша с канела и кокосови стърготини.
   
   BaleHTuHa,благодаря много за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

    По-късно ще пусна и снимки! Wink
   
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Ето и обещаните снимки. Smile



  Забравих да добавя,че в тестото слагам и една настъргана ябълка (или морков,или банан),става много хубаво!Кексът се получава,като че ли леко напоен с нещо.Very Happy
« Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 21:26 от Селма »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.