Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Ябълков пай

  • 7 апр. 2008, 18:09 ч.
  • Преглеждания  4 037  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 18
Момичета, сега ще ви предложа рецепта за един много приятен и лек сладкиш - Ябълков пай

125 гр маргарин
125 гр кристална захар
2-3 яйца
щипка сол
4 капки лимонена есенция
200 гр брашно смесено с 2 равни чаени лъжички бакпулвер
от 1 до 4 суп. лъжици прясно мляко

Всички продукти, без брашното, се объркват. След това се прибавят брашното и млякото.
В намазнена форма се изсипва готовата смес и се нареждат ябълките /7-8 на брой/ на половинки, обелени и срязани донякъде на филийки


Бон апети!

Реклама
# 1
  • Мнения: 6 335
Ммм,с тези изкушения...  Crazy
Ще гледам да отворя някоя дупка някъде,за да го направя!
Благодаря за рецептата! Hug

# 2
  • Мнения: 158
Ще го пробвам и аз Обичам разни вкусотии с ябълки или др.плод Grinning

# 3
  • Stara Zagora
  • Мнения: 1 447

 Мисля да го пробвам дано се получи

# 4
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Момичета, сега ще ви предложа рецепта за един много приятен и лек сладкиш - Ябълков пай

125 гр маргарин
125 гр кристална захар
2-3 яйца
щипка сол
4 капки лимонена есенция
200 гр брашно смесено с 2 равни чаени лъжички бакпулвер
от 1 до 4 суп. лъжици прясно мляко

Всички продукти, без брашното, се объркват. След това се прибавят брашното и млякото.
В намазнена форма се изсипва готовата смес и се нареждат ябълките /7-8 на брой/ на половинки, обелени и срязани донякъде на филийки


Бон апети!

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?

# 5
  • Мнения: 9 891

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?

Аз си представям нещо такова: /снимката е от нета/



 BaleHTuHa , прилича ли на твоя пай?

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Grinning
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?

# 7
  • Мнения: 171
Изглежда ми апетитно

# 8
  • Мнения: 9 891
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Grinning
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?

Пак от руските форуми. Grinning

# 9
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780

7-8 ябълки се нареждат върху сместа? Това си е повече от килограм ябълки; не потъват ли?? И какво означава "срязани донякъде на филийки"?

Аз си представям нещо такова: /снимката е от нета/



 BaleHTuHa , прилича ли на твоя пай?


По описанието на авторката наистина прилича на този от снимката! Май ще се прави.   chef Обаче ще се изкуша да му сложа канела, стафиди и орехчета сигурно, нали трябва да има и творчество  Mr. Green

# 10
  • Мнения: 18
Много се извинявам, че не съм писала, но нямах време тези дни. Виждам обаче, че сами сте се справили Simple Smile Да, така трябва да изглежда този сладкиш като на това фото. Иначе съм писала 7-8 ябълки, но много зависи от големината им. По принцип се слагат от сладките жълти ябълки, не от зелените кисели Simple Smile И леко потъват, както се вижда и от снимката. Ако се спази точно рецептата няма да имате проблем. Наистина е много приятен. Аз много обичам ябълки и това е един от любимите ми сладкиши. Лесен е. Единствено може би това белене, чистене и рязане на ябълките да ви позабави. И да, отгоре с поръсва с пудра захар, по желание Simple Smile Обожавам и ябълков щрудел, но предолагам, че всеки е правил и знае рецептата, все пак ако някой прояви интерес  ще пусна и нея рецепта.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Ако е такъв ,както на картинката на Лабрекс,бягам към кухнята! Grinning
  Лабрекс,откъде точно е твоята снимка?

Пак от руските форуми. Grinning
     newsm10

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Никой ли не се в престрашил да направи този пай.У мен ръцете все не стигат... Confused

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Направих го! Hug
  Защо съм чакала толкова време? newsm78
  Възхитителен е,наистина! newsm10
  Друг път искам да сложа повече ябълки(аз ползвах 4 малки,т.е. 8 половинки),някъде 6-7 броя и ще ги наредя една до друга много плътно.Повреме на печенето тестото се надига ,и те ще се раздалечат.
   В рецептата пише 1-4 с.л. прясно мляко.Аз сложих 2с.л.
   Бакпулвер -бухнах 1 пакетче.
   Не съм сложила сол и лимонова есенция.
   Добавих 2 пакетчета ванилена захар.
   Поръсих сладкиша с канела и кокосови стърготини.
   
   BaleHTuHa,благодаря много за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

    По-късно ще пусна и снимки! Wink
   

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Ето и обещаните снимки. Simple Smile



  Забравих да добавя,че в тестото слагам и една настъргана ябълка (или морков,или банан),става много хубаво!Кексът се получава,като че ли леко напоен с нещо.Grinning

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 21:26 от Селма

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт